Школьный возраст

Во сколько лет ребенок пошел в школу?

• Ребенок пошел в школу 6 - 6,5 лет

Голосов: 127 55.7%
  • Ребенок пошел в школу 7 - 7,5 лет

Голосов: 101 44.3%

• Всего проголосовало
    228

k_ja_ra

Well-known member
fasolinka, дык падобная сітуацыя колькі дзеці мае ў садочак ходзяць існуе. :) І штогод увесну на форуме з'яўляюцца чарговыя чуткі пра закон/пастанаўленне/кодэкс ці падобнае нібыта аб тым, што ўжо сёлета ну 100% пад пісталетам у школу павядуць...(паглядзі стар. 45 тэмы):)
Таму, калі я прачытала чарговую "навіну" наконт гэтага, проста не ўтрымалася ад каментара. Яшчэ раз сорі, Колобок.

не абавязаны прадстауляць месца у садку другi год запар у старэйшай групе, калi дзiцяцi ужо споунiлася 6.
Гэта няпраўда. Абавязаны. Толькі не факт, што ў сваім жа садочку. Тое, адкуль з'яўляюцца падобныя домыслы, мне цалкам зразумела, проста колькі ўжо можна весціся на падобныя размовы, мне шчыра няясна. Але такі давер да людзей - нашае ўсё. :)

Толькі давер да людзей з даверам да сістэмы і АБС (адна бабуля сказала) я б не змешвала...

kresh

Active member
Если он хочет в школу, если все его друзья идут в школу и он хочет вместе с ними -- отдавайте.
одного желания мало, сужу по своей :)

мне заведующая сказала, что согласно этому новому кодексу, всех шестилеток в школу брать будут в обязательном порядке, кому места в саду не нашлось... а я уже как раз определилась с 6-ти не вести. хорошо бы прояснить ситуацию, какие именно изменения для детей, собирающихся\не собирающихся в школу...
нам 25 августа 6, решили остаться в саду. Про новый закон в саду не слухом ни духом, у нас в саду "справка" от логопеда что нам пока рано в школу.
Ток из школы за которой наш дом закреплен звонили с вопросом: написали ли мы заявление на прием в первый класс. После моего НЕТ сказали что я должна придти принести медотвод. Настоятельно так заявили :))) Пришлось вежливо поставить тетю на место. А после моего звонка в Роно оказывается что никому ничего я не должна, и медотвод не надо. А всего лишь заявление что в пойдем с 7-ми лет. Им надо было кровати- белье запланировать для первоклашек ))) Если бы обязаловку ввели думаю сказали бы

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
А всего лишь заявление что в пойдем с 7-ми лет.
? Заяву ў школу? Штосьці новенькае...М-да... не засумуеш...з нашымі фантазёрамі ад адукацыі...Максімум: тэлефонны званок, што, маўляў, да вас сёлета не прыйдзем...І гэта яшчэ вам падзякаваць павінны будуць ...

Про новый закон в саду не слухом ни духом
І паняслося...:crazy:

fasolinka

Active member
Гэта няпраўда. Абавязаны. Толькі не факт, што ў сваім жа садочку. Тое, адкуль з'яўляюцца падобныя домыслы, мне цалкам зразумела, проста колькі ўжо можна весціся на падобныя размовы, мне шчыра няясна. Але такі давер да людзей - нашае ўсё.

Толькі давер да людзей з даверам да сістэмы і АБС (адна бабуля сказала) я б не змешвала...
пакуль што абавязаны. калi бацькi ведаюць гэтыя кодэксы i законы. Але ж у нашай сiстэме, нажаль, акрамя iх, iснуе яшчэ шмат неафiцыйных загадау. Напрыклад, сабралi тых жа загадчыц дзiцячых садкоу i сказалi: рабiце, што хацiце, але месц для 7-летак няма, i калi вы дазваляеце каму-та застацца у садку, гэта вашы асабiстыя справы i праблемы. А мы са свайго боку дасылаем да вам поуныя групы дзетак i нават перапоуненыя, i дзе вы iх размясцiце - ня нашыя справы. Што, бацькi не жадаюць iсцi у школу? Гэта вы iм недакладна тлумачыце, што яны павiнны сысцi.
Як лiчыш, колькi з гэтых загадчыц стануць растлумачваць бацькам пра iх правы застацца яшчэ на год у садку? Цi iм лягчэй прыстрашыць нейкiм кодэксам...

k_ja_ra

Well-known member
Як лiчыш, колькi з гэтых загадчыц стануць растлумачваць бацькам пра iх правы застацца яшчэ на год у садку? Цi iм лягчэй прыстрашыць нейкiм кодэксам...

fasolinka, :) Лягчэй. Таму і кажу, што паходжанне чутак мне цалкам зразумелае. І я нават не вінавачу гэтых загадчыц. Яны адно частка сістэмы. Але на тое мы, бацькі, і разумныя людзі, каб бачыць прычынна-выніковую сувязь паміж "месцаў у садку не хапае" і раптоўным з'яленнем штогод так званых законаў пра "дзеці абавязаны ісці ў школу". І спасылачку на дакуменцік выключна ветліва і ласкава папрасіць. :)

І па шчырасці...загадчыцы хоць бы ўжо што паарыгінальней прыдумвалі...Кодэкс аб адукацыі гугліцца на раз...Гэта нават не міфічнае пастанаўленне з нікому невядомым нумарам Х...:)))

Хаця чаго я здзіўляюся...вунь са школ заявы з медадводамі патрабуюць...І думаю, народ носіць і піша... :(

Анекдот пра вяроўку з мылам так і ўзгадваецца...

Последнее редактирование:

колобок

познаю мир
Як лiчыш, колькi з гэтых загадчыц стануць растлумачваць бацькам пра iх правы застацца яшчэ на год у садку? Цi iм лягчэй прыстрашыць нейкiм кодэксам..
все равно для меня загадка, зачем придумывать мифический кодекс (во времена интернета-то). почему просто не объяснить, что мест нет, группы переполнены, никого на второй год не оставляем, обращайтесь в роно.
ну, а в целом, ситуация для меня стала понятнее. спасибо всем:)

k_ja_ra

Well-known member
обращайтесь в роно.
Гэта ключавое. :) Навошта ў РАА? Каб самім жа потым ад РАА па галаве атрымаць? Можна наплесці пра пастанаўленне. Не ўсе, але палова, якая хісталася (ісці не ісці), павядзецца, і як прыстойная законапаслухмяная пойдзе ў школу, што і патрабавалася даказаць. :)

He_len

сам себе дизайнер
? Заяву ў школу? Штосьці новенькае...М-да... не засумуеш...з нашымі фантазёрамі ад адукацыі...Максімум: тэлефонны званок, што, маўляў, да вас сёлета не прыйдзем...І гэта яшчэ вам падзякаваць павінны будуць ...
нам тож на собрание говорили, что надо заяву какую-то написать в школу по прописке, если не пойдем в 6.

Mahima

переименовалась:)
Наверное, это для какого-нибудь всеобуча. Чтобы отчитаться учителю, на которого это все возложено..

k_ja_ra

Well-known member
He_len, яны могуць гаварыць што заўгодна. Хай пакажуць дакумент, на падставе якога Вы абавязаны гэта рабіць. Усё астатняе самадзейнасць. І ў лепшым выпадку Вашай добрай воляй будзе ці патэлефанаваць, ці зайсці папярэдзіць, ці якія іншыя варыянты...

k_ja_ra

Well-known member
kresh, нічога асабістага. )))

Вышэй агучылі, што ніякага "новага кодэксу" няма і быць не можа...тым не менш абмеркаванне таго, што пра яго "ні слухом ні духом" працягнулася. :)))

Гэта да пытання да чутак. :)

sofiko

Well-known member
а мы все-таки решили идти в школу в свои ровно 6 лет в следующем году (исполняется в конце августа и за портфель). долго мы думали, но когда ребенок в свои непоные 5 книжки целиком сам читает и без пальцев примеры решает, и нам уже почти нечего готовить к школе, то какой смысл держать ее в саду еще 2 года?
просто думаю тщательно выбрать учительницу и класс, морока еще та...

mama lera

New member
Близкая мне тема, т.к. дочке, правда на 01.09.2013 года, будет 6,1. Но думаю уже сейчас. Может через год что-то измениться, но пока мой опыт таков: девочка мало посещает д/с (больше сидит с бабушкой), раньше очень много болела, сейчас меньше, но все ж болезненная пока. По развитию - развитая, хоть никто с ней особо не занимается, но тут старшему братику спасибо. Изначально планировала с 6ти и отдать, потому как дочка брата во всем копирует, в школу с удовольствием пойдет, школа рядышком совсем с домом, в отличие от д/сада, да и с братом они учились бы в начальной школе год, т.к. потом старший будет поступать в гимназию, и с нашей школы может уйти. Но по весне мы были на комиссии в коррекционном центре (с произношением некоторых звуков проблемы), и там развитие дочки похвалили, но вот на вопрос так в каком же возрасте лучше отдавать в школу сказали: решать, конечно, вам, но мы все (специалисты центра) отдаем своих детей с 7ми - у детей лучше мотивация к учебе, иммунитет крепче. Так что я пока склоняюсь пойти в школу с 7ми.

sofiko

Well-known member
mama lera, хорошо когда есть бабушка) мы бы с нашей бабушкой тоже возможно до 7-ми бы посидели - потому что бабушка ух, так с дочкой отзанимается и отыграется, что ребенка не узнать) но живет она далеко и никакой возможности посидеть дома нет
а так в детский сад с детьми на год младше когда она уже сверстников своих опережает - сомнительная полезность какая-то. наоборот в школе придет расслабленная и не готовая учиться

k_ja_ra

Well-known member
sofiko, як па мне, у гэтым пытанні самае складанае - вызначыцца бацькам. Калі Вы прынялі рашэнне - усё будзе менавіта лепшым для вас з дзіцяцем чынам. Я шчыра так лічу. Здорава, калі сумневы ззаду, пардон, а наперадзе яснасць. Усё атрымаецца. :)

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
sofiko, блин, да они сейчас в подавляющем большинстве читают к первому классу и считают и ещё много чего. И никак это не влияет на дальнейшее обучение. Эх.

Mahima

переименовалась:)
sofiko, блин, да они сейчас в подавляющем большинстве читают к первому классу и считают и ещё много чего. И никак это не влияет на дальнейшее обучение. Эх.
потому что смысл читать и считать до школы...надо искать учителя, который эту самую мотивацию к учебе хотя бы первые 4 года сохранит. Потому что дальше наши дети удивительно рано взрослеют в нашем непростом мире...в сравнении с нами они взрослые уже к 11-12 годам...:(

varva

Active member
Как это говорится? "Ученик - это не сосуд, который нужно наполнить, а факел, который нужно зажечь".

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Катерина, смысл не смысл, я вот читать их не учила сознательно, но девочки читали, особенно рано Сашка, малого тоже не учу, он пока толком не читает, так узнаёт отдельные короткие слова. Но вот считает, уже на таблицу умножения поглядывает. Никто не учил. Но действительно обидно, что сейчас почти все дети читают ипр, а система на это не реагирует изменениями

Сверху