Варшава

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Magda, з багажом?
Вы зірніце расклад, як часта ходзяць электрычкі ў патрэбны вам час.

зірнула на панядзелак пасьля 19.00 - КМ кожную гадзіну, ехаць 20 хв; S2 кожныя паўгадзіны, ехаць таксама каля 20 хв.

Magda

Well-known member

katia-ka

Kitoks Pasaulis
КМ, S2 это разный тип электричек?
Так. Розныя перавозчыкі.
У спасылцы, што я вам вышэй прыводзіла, усё есць - і тыпы электрычак і спасылкі на сайт, дзе можна пабачыць расклад

Magda, на S2 даедзеце да Варшавы-Сродмесьце, на KM i S3 - да Варшавы цэнтральнай (можна і да Усходняй)

Magda

Well-known member
А посоветуйте еще пожалуйста недорогое и хорошее место пообедать в Варшаве?
Может быть есть пельменные проверенные, и какие то быстропиты с традиционной едой (может быть что-то типо Лидо, только польские).
Еще может быть есть место с традиционной выпечкой вкусной. :)

k_ja_ra

Well-known member
Спадарства, хто ў тэме прасвяціце, клск.
Разглядаем мажлівасць паездкі ў Варшаву падчас вакацый з дзецьмі.
Я так разумею, варыянт ехаць туды прамым цягніком адпадае адразу. Бо цана квітка ў адным напрамку ад 1 200 000 са здаровым сэнсам у прынцыпе несумяшчальная.
Спрабую глядзець аўтобус - па цане значна лепей. Але пытанні наступныя:
1) квіткі на месяц наперад не прадаюцца/не браніруюцца ці што? З таго, што я бачу, прапануецца толькі сярэдзіна снежня, а мне трэба перыяд 07.01-10.01.
2) нашых звычайных беларускіх рэйсаў у Варшаву (нашага аўтавакзала, маю на ўвазе) няма ў прыродзе ці што? Бо гляджу тут: http://avtovokzal.by/?p=ticketbus на даступныя даты піша, што рэйсаў няма. Іх няма ці іх раскупілі?
3) якімі аўтобусамі тады ехаць і дзе шукаць? Тут http://ecolines.by/ru/informacija/raspisanie ?

Іншымі словамі, падкажыце, клск, якім чынам за ўцямныя грошы можна даехаць у Варшаву і назад з дзецьмі НЕ машынай. Машынай не хачу з прычыны зімы і мяжы.
Дзякуй.

viqa

Well-known member
k_ja_ra, на минтрансовские автобусы покупать еще рано (за 30 дней)
на эколайновские поздно. шучу, но пораньше дешевле

katia-ka

Kitoks Pasaulis
k_ja_ra, аўтобусы глядзі тут:
http://ticketbus.by/
ці тут
http://www.minsktrans.by/ru/routes/internationalroutes
Там можна пабачыць расклад, незалежна ад таго, дасяжныя квіткі для продажу, ці не.

Ты ж ведаеш, што ў міжнародных цягніках (БЧ) зьніжка ў 50% дзейнічае для дзяцей да 12 год?
На аўтобусах мінсктрансаўскіх таксама.

Варыянт набыцьця квітка на цягнік з разбіўкай па Брэсту разглядаецца?

Яшчэ можна разгледзіць варыянт праз Вільню (з Вільні аўтобусам).

Magda, са свайго вопыту нічога параіць не магу.
Можа быць, тут знойдзеце што-небудзь прывабнае для сябе?
http://34travel.by/post/varshava

k_ja_ra

Well-known member
минтрансовские
О, мінсктранс, сапраўды.)))) Галаву зламала, як гэта па-чалавецку назваць.)

А экалайн - гэта што за кантора такая?
Там моцна загадзя квіткі прадаюцца, так?
Проста я, наадварот, гляджу, што толькі
с 2015-11-30 по 2015-12-13
квіткі прапануюцца.
А на даты 23.11.2015-06.12.2015. - зніжкі.

А ў чым розніца паміж экалайнам і мінсктрансам? У "крутасці" аўтобуса? Бо варыянт Мінсктранса, як паглядзела, мяне б нібыта задаволіў. Час адпраўкі на выбар і цана 400 тыс. - нармальна, імхо.

Дзяўчаты, гляджу ў мінсктранса "туды-назад" кошт 720 тыс. Дык а як туды-назад купіць, калі прадаюць толькі за 30 дзён? Чакаць, пакуль будзе 30 дзён да даты ад'езда? А будуць квіткі на дарогу туды яшчэ?
Як з практыкі, хто ездзіць? Гэта папулярны напрамак, асабліва на выходныя?

Варыянт набыцьця квітка на цягнік з разбіўкай па Брэсту разглядаецца?
Маеш на ўвазе з некалькімі перасадкамі? Баюся. гэта гемар.

Яшчэ можна разгледзіць варыянт праз Вільню (з Вільні аўтобусам).
А ёсць сэнс? Я проста не вельмі разумею, у чым цымус паездкі праз Вільню?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Дзяўчаты, гляджу ў мінсктранса "туды-назад" кошт 720 тыс. Дык а як туды-назад купіць, калі прадаюць толькі за 30 дзён? Чакаць, пакуль будзе 30 дзён да даты ад'езда?
як варыянт - забраніраваць квіткі "туды", а выкупаць, як будуць дасяжныя квіткі "назад".

Маеш на ўвазе з некалькімі перасадкамі? Баюся. гэта гемар.
з адной.

А ёсць сэнс? Я проста не вельмі разумею, у чым цымус паездкі праз Вільню?
ты прасіла варыянты))
Я ў мінулым годзе прахлопала на 2 дні тэрмін адкрыцьця продажу квіткоў з Варшавы (на НГ справа была) і ехала праз Вільню.

А ў чым розніца з мінсктрансам?
ні ў чым.
Нават аўтобус можа аказацца аўтобусам аднаго з АП
Квіткі на экалайнс можна набыць праз інтэрнэт.

viqa

Well-known member
А ў чым розніца паміж экалайнам і мінсктрансам?
Минтранс - наша считай госконтора. но заграницу гоняют приличные автобуса. эколайн крупная международная контора. вполне могут дать скидки у вас даты не ходовые. едьте, что вам больше по времени подходит

k_ja_ra

Well-known member
То бок чым-небудзь да Берасця, а потым Берасце-Варшава? Дык хрэн за рэдзьку не саладзейшы. 750 000 ад Берасця. Гэта лепей, чым 1 200 000, безумоўна, але горш, чым 400.))))
Ок, дзякую.
Буду спыняцца на варыянце мінсктранса, напэўна.
Цягнік - непрыстойна дарагі.

Адзінае, крыху пераймаюся, ці не цяжка будзе. 11 гадзін - не суткі, але таксама нямала.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
k_ja_ra, да Брэста гэтым жа цягніком ( я цяперашні расклад не глядзела яшчэ, мо, ёсьць і лепшы варыянт у гэтым выпадку).
750 тыс да, занадта. Я калі апошні раз так ездзіла, было нешта каля 500, але і цягнік быў наш, а не маскоўскі.

viqa

Well-known member
нашему Минск-Варшава жить осталось неделя. сам себя ценами убил:resent:. потом к московскому будут 1-2 вагона цеплять

k_ja_ra

Well-known member
забраніраваць квіткі "туды"
Людзі, а падкажыце недасведчанай, а як браніраваць квіткі на рэйсы мінсктранса? Толькі па тэлефоне? Праз інтэрнет ніяк? (я на сайце нічога пра інтэрнет-браніраванне не знайшла)

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, дзякуй. Спытаюся яшчэ, хаця, напэўна, мела б проста на аўтавакзал патэлефанаваць.) Але тут прыемнейі прасцей.))))
А можна браніраваць у Мінску квіткі з Берасця? Ад Берасця ў Варшаву і назад?

А! і яшчэ. Я так разумею, што опцыя "туды-назад" працуе толькі тады, калі ты купляеш квіткі на адзін і той да рэйс, так? А калі рэйсы розныя (а на сайце Мінсктранса, як у выніку аказалася, перавозчыкі розныя :) і, адпаведна, розныя ў іх маршруты і кошты. Ёсць праз Гродна, прыкладам, праз Бялу Падляску, кошт ёсць 400, ёсць 490, ёсць 510), то зніжку за "туды-назад" атрымаць не выйдзе, так?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
А можна браніраваць у Мінску квіткі з Берасця? Ад Берасця ў Варшаву і назад?
Менавіта такі фінт я ніколі не рабіла.
Але неяк броніла квіток з Гродна (у Друскенікі). Дык чамусьці пры ўмове, што купляеш у Гродна, бронь за 30 сутак, а калі купляеш ў Менску, то за 2 тыдні. Я ня ведаю, наколькі гэта тычыцца ўсіх падобных выпадкаў, таму патэлефанаваць будзе прасьцей.

, што опцыя "туды-назад" працуе толькі тады, калі ты купляеш квіткі на адзін і той да рэйс, так?
Да.

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
Девочки , подскажите, пожалуйста , кто в теме

1. Сколько надо времени . чтобы перескочить в бресте на электричку Брест-тересполь? Там же контроль какой-то или как? полчаса хватит?

2. Билеты Тересполь-Варшава покупать заранее в интеренете?? или нет смысла.. купим по приезду? как лучше?

Сверху