Весенние дракоши 2012 (Часть 17)

Natalinkа

Active member
Девочки, пришла вам предложить читалку Nook со встроенной подсветкой, 4GB встроенной памяти, высокое разрешение E Ink, самое безопасное для глаз, Wi-Fi. Новая, очень легкая и симпатичная, чехол на нее отдам в подарок 120$
читалка белая1.jpg

ElenaKozlova

New member
Девочки, всем спасибо за поддержку. Я уже дома. Всё прошло хорошо.
Физически восстановилась быстро (хотя отходняк от наркоза вещь неприятная).
Первый день был депрессняк (думаю, гормоны, т.к. организм видимо был еще в беременном состоянии и никак не признавал обстоятельств). Но уже к вечеру всё стало нормально, жизнь снова обрела краски. :)
Остальные дни было лежать скучно и хотелось домой. Сегодня уже отпросилась просто, потому как еще 2 дня уже сил не было там сидеть...
Сейчас уже в кругу семьи, наслаждаюсь... :)

Missuh

New member
ElenaKozlova, хорошо, что ты уже дома. детки и муж помогут войти в обычный ритм жизни побыстрее.

девочки, а все уже знают про возможность доставки из евроопта продуктов домой?

ElenaKozlova

New member
Irys, отдых просто фантастический! Поразительно, сколько впечатлений можно получить.
Будет потом что в старости вспомнить. :) Хотя что-то мне подсказывает, что ты и в 70 лет будешь по горам лазить. :)))

ElenaKozlova, хорошо, что ты уже дома. детки и муж помогут войти в обычный ритм жизни побыстрее.

Это точно. :) Я почти сразу окунулась в привычные заботы и разгребание почтово-клиентских завалов. Дома всё же веселее, чем в больнице тупо лежать целый день в кровати.
Как же хорошо просто быть дома, в кругу семьи! Начинаешь снова ценить простые вещи...

Irys

Отличница
ElenaKozlova, рада, что у вас уже все хорошо. Желаю, чтобы в следующий раз все было здорово! (и он не задержался) :)

На выходных ездили большой семейной компанией в деревню, где родилась одна из моих бабушек. Посмотрели достопримечательности по пути и забрали заболевшего сына с собой. Девочки остались там с моими родителями. У сынули рвота и температура.

ElenaKozlova

New member
ElenaKozlova, рада, что у вас уже все хорошо. Желаю, чтобы в следующий раз все было здорово! (и он не задержался) :)
.

Спасибо! Удивительно, но я снова готова в бой... :)
Однако придется чуть-чуть подождать - читала, что нужен перерыв, чтобы внутри всё зажило хорошо.
Правда, врач ничего не говорила - наверное, думала, что я сама больше не собираюсь рожать... :))

У сынули рвота и температура.

Пусть быстренько поправляется! Летом низзззя болеть вообще! Тут погода только наладилась... :)

lynxy

Active member
ElenaKozlova, хорошо, что все нормально прошло. Сил тебе много и поскорее восстановится.Знаю, что после неудачной беременности советуют как минимум полгода на восстановление гормонального и не только фона.

Irys,
ну вы и отважные ребята! Приключения и красота невероятная. Я в шоке!Мне кажется с каждым ребенком ты становишься все моложе!

Мы в прошлые выходные ездили в Фестивальный, очень понравилось. Правда, это больше для деток постарше начиная с 120 ростом. Там несколько взрослых троп воздушных и 2 детские, есть площадка с горками и качелями, ресторан, гостиница, баня, сдаются беседки с мангалами. В лесу рядом много земляники и черники.
У нас лазили только детки, но в следующий раз хочу и сама)
Вот их сайт http://www.festclub.by/shema-proezda.html

Еще хотелось поделится, мы купили машинку, я сдала на права 7, 5 лет назад и все это время не ездила. Сейчас стал вопрос сесть и поехать, машина автомат и инструктор с допедалями не подойдет. Знакомая посоетовала обратиться в школу Овчинникова http://voditel.by/
На занятия нужно приезжать на своем авто, я попросила поучить меня ездить, чтоб туда добраться))) 5 занятий и я смогла не бояться и доехать до площадки) Прошла курс 70, очень понравился подход, много нюансов, которые в автошколе не говорили. Рекомендую очень. Хочу еще пройти курс контраварийной подготовки, а когда-ниубдь и курс экстримального вождения))))

Marusha

New member
Irys, выздоравливайте!

lynxy, с началом настоящей водительской карьеры!:) удачи и уверенности тебе на дороге!
про Фестивальный я когда-то тоже вроде писала. мне очень-очень там понравилось. отличный вариант провести День рождения или собраться с друзьями, чтобы всем было весело и интересно. а чего ты не лазила?

Mehda

New member
Irys, чудо а не отдых! Все кручу в голове взаимосвязь "сначала по рельсам по шпалам", а потом "в бизнес класс")))))))))))))) Понравилось фото, где у тебя волосы замерзли! Пусть сынок поправляется!

lynxy, Вас с машинкой. Удачи на дорогах!

А мы побывали на хуторе Шабли. http://vk.com/volnajepavetra2014
Дети так давно не веселились))))))))))
Посмотреть вложение 1063431
Асюня в белых шортах)))))))))))

http://euroradio.fm/ru/kupale-na-volnym-pavetry-fotoreportazh
Вот здесь на 10-ом фото Маша спиной сидит)))))))))))))))

Последнее редактирование:

Irys

Отличница
Наташа, с машинкой тебя! Взяли, что планировали? В каком цвете? :) Успехов в вождении :)

Ира, очень классно там было :) фотки классные. до меня только сейчас дошло, что вы без сопровождающего восходили :eek:hmy:это же очень стремно! молодцы!!!
Так гора нестремная, поэтому все путем. Были б с инструктором, дошли б до вершины :)

Irys, красиво! интересный отдых у вас был. Удивило, что можно обгореть и обмерзнуть одновременно
Вообще, в нашей темке много нестандартного отдыха - Грузия, горы... В Турцию полежать на пляже мало кто ездит :)
Да, обмерзли ноги, мы не готовились, поэтому обувь была явно неподходящая. А солнце беспощадное, да еще и от снега отражающееся.
К слову, в Грузию уже планируем по осени. Хотим Тамро покрестить в самом высоком храме, под Казбеком. Она у нас предвосхищенная поездкой в Грузию, была там в свои 10-11 месяцев, наши водители ее до сих пор помнят :) Так что хотелось бы туда попасть. Но как будет с отпуском, пока неясно.

Irys, какие же вы с мужем отчаянные!:) мне даже подумать страшно оказаться там один на один с этими горами! короче, класс! фотки даже мужу показала:)
Спасибо! Да какие там один на один, на Эльбрусе ходят толпами! Просто в тот день все восходили гораздо позже, не спешили на самолет :)

Irys, чудо а не отдых! Все кручу в голове взаимосвязь "сначала по рельсам по шпалам", а потом "в бизнес класс"))))))))))))))
Я думаю, в бизнес класс посадили из-за того, что опоздали на регистрацию - эконом уже не сажают в это время. Других вариантов нет, хотя мы долго думали ))
Такое купалле у вас получилось, здорово! Такая атмосфера приятная чувствуется.

Сынуля поправился!

Mehda

New member
Я думаю, в бизнес класс посадили из-за того, что опоздали на регистрацию - эконом уже не сажают в это время. Других вариантов нет, хотя мы долго думали ))
Это я поняла. Я про то, что как часто бывает, что сначала испытания, а потом награда.

lynxy

Active member
Про вяленые томаты, может, и я писала. Делаю так: после высушивания на несколько секунд их надо опустить в кипящую воду с уксусом. Слить. И в баночку слоями складывать, перемежая специями, травками, чесноком - чем угодно. И потом залить оливковым маслом. Так можно делать и перец, и баклажаны. Все очень вкусно получатся.
Ирка, а какие помидорки лучше брать.
про Фестивальный я когда-то тоже вроде писала. мне очень-очень там понравилось. отличный вариант провести День рождения или собраться с друзьями, чтобы всем было весело и интересно. а чего ты не лазила?
Не лазила, потому что наверное морально была не готова:bb: и время было ограничено)
Расскажите мне, плиз, про интересные места под Минском, да и вообще в Беларуси?

Взяли, что планировали? В каком цвете? :) Успехов в вождении :)
Ирка, взяли Nissan Tiida хачбек, в цвете шоколад) Она стояла и меня ждала и уже никакая машина не победила) Я даже отойти от нее не боялась. Отправила мужа дальше походить, а сама с хозяевами разговаривала.

Mehda, какой красивый праздник получился, а как вы про него узнали? Вы раньше там были?

Irys

Отличница
Mehda, Семен Семеныч... Поняла тебя теперь! :)

lynxy, пусть тебя не подводит. Шоколад - это красиво очень.:)

Инолка, накладки нет, а куда собрались? :)

Manyasha

New member
Лена, с возвращением домой! Восстановления тебе скорейшего!

Наташа, с машиной тебя! Шоколад очень вкусно) лёгкой дороги тебе.
Моя машинка шоколадная) Правда крыша черненькая, стоит скучает... А я дни считаю, когда права отдадут. Хуже наказания не придумаешь для меня...(((

А Даша моя в лагере оздоровительном. Победила в конкурсе мисс Купалинка) говорит, дали корону, диплом и шоколадку)
очень ей там нравится. И я вижу, что уход за детьми достойный. В общем, не жалею ни капли. Только скучаем)

StarZ

New member
подружка продает красивенное колье ручной работы. если интересуетесь - кликайте по картинке ;)

censored

ElenaKozlova,здоровья тебе и побольше радостных моментов!

lynxy,с машинкой тебя! чтобы радовала хозяйку!

А Даша моя в лагере оздоровительном
здорово! я вот уже сейчас как-то думала на будущее, отпущу ли мальчиков моих в лагерь... пока не представляю себе )

Irys,обалденный отдых! я под впечатлением...

ku_palinka

Active member
А мы нарэшце ў выходныя пераехалі ў нашу ўжо адрамантаваную і абстаўленую кватэрку!!!
IMG_2635.JPG

Больш фотак глядзіце ў фотаальбоме, а ў жж я ўчора напісала пра тое, з якім выбарам мы сутыкаліся падчас рамонту, што абіралі і ці не пашкадавалі. Скапіюю сюды:

Памятаю, калі я пачынала рамонт, мне было цікава, якіх памылак нарабілі людзі падчас свайго рамонту, каб самой на тыя ж граблі не наступіць. Відаць, цяпер варта самой падзяліцца, якія на нашым шляху былі дылемы, што мы абралі і ці не пашкадавалі пра гэта.

Рабіць ці не рабіць перапланіроўку - мы зрабілі і ні разу не пашкадавалі, нават калі падлічылі, у што нам гэта абышлося. Натуральна, рабіць перапланіроўку куды даражэй, чым адразу прыступаць да аддзелкі, і часу займае шмат, і беганіны, і паперак, але цяпер мы маем тэхпашпарт на двушку і неверагодна ўтульную планіровачку.

Рабіць перапланіроўку па законе з праектам ці пасля ўзаконьваць па рашэнні суда - я зрабіла па законе і не шкадую, бо цяпер пераносіць кухні нельга, я, лічы, ускочыла ў апошні вагон, а так бы праляцела, яшчэ б прымусілі вярнуць усё на свае месцы.

Пераносіць кухню ці дзяліць адзіны пакой перагародкай - такой дылемы нават не было, я разглядала толькі тыя варыянты, у якіх атрымліваліся два жылыя пакоі з вокнамі і кухня ў закутку - натуральна, я не пашкадавала ані разу, бо асобнай кухні мне пры такой плошчы дакладна не трэба, а вось асобная спальня 0 гэта клас!

Злучаць ці не злучаць санвузел - абажаю злучаныя санвузлы - усё пад рукой! Нязручнасцяў пакуль не заўважыла, адны плюсы!

Далучаць ці не далучаць лоджыю - вырашылі не далучаць, бо там у нас калона нясучая, рэальнай плошчы гэта б не дадало, толькі гемарой, як гэтую калону абыгрываць. Дый па законе гэта нельга, а ў мяне перапланіроўка цалкам узаконеная.

Рабіць вітальню і калідорчык да ванны ці пашырыць пакой за кошт гэтых памяшканняў - цешуся, што зрабіла вітальню і калідор, у выніку адмежавала брудную зону ад абедзеннай, дадалося гукаізаляцыі, і цяпер гэта адзінае месца, дзе зручна гушкаць малую на дзённы сон.

Гардэробная ці шафы - мы зрабілі невялічкую гардэробную, усяго 1*1,7 м, але па ўмяшчальнасці яна куды лепш, тым 2 шафы тае ж плошчы, тым самым мы разгрузілі іншыя пакоі ад грувасткай мэблі. Ёсць яшчэ шафа ў ванне і на лоджыі.

Рабіць рамонт самастойна, наймаць брыгаду альбо асобных спецыялістаў - мы нанялі брыгаду, яны ўсё рабілі якасна, але задоўга. У нас цяпер 2 гады гарантыйнага рамонту, а колькі мы з сябе знялі абавязкаў і адказнасці падчас рамонту! Сашку прасцей было зарабіць гэтыя грошы, седзячы на працы, а не лётаючы па будрынках.

Мяняць ці не мяняць уваходныя дзверы ад забудоўцы - яны былі даволі добрыя, мы да апошняга цягнулі, але ў -20 быў такі скразняк, што Саша настаяў - і мы такі замовілі новыя, правераныя. Але трэба было гэта рабіць яшчэ да чыставой аддзелкі, канешне, а то прыйшлося перакладваць ламінат і нанова рабіць адкосы.

Падвясны ўнітаз ці напольны - муж упіраўся да апошняга, пакуль я проста не вымаліла падвясны на 8 сакавіка - мне страшна падабаецца!

Дарагая сантэхніка ці танны кітай - унітаз і ракавіна ў нас Іспанія, ванна расейская чыгунная, а вось на кранах мы сэканомілі. У адным з іх зараз вельмі слабы напор, мы пакуль так і не разабраліся, у чым праблема. Прараб грашыў на кітайшчыну, але і касяк сантэхніка не выключаны. Таму эканоміць на сантэхніцы не раю.

Ламінат, паркет, паркетная ці масіўная дошка - абралі ламінат, натуральна, кампрамісны варыянт, але пакуль не шкадуем, вельмі падабаецца колер і малюнак.

Фарбаваныя сцены ці шпалеры пад пафарбоўку - вывелі сцены пад пафарбоўку і не шкадуем, хаця і дорага, і трэшчынкі ў некалькіх месцах з'явіліся. Праўда, Сашка лічыць, што гэта не практычна, але фарбу мы не калеравалі, заўжды можна падфарбаваць, калі нешта недзе заляпаецца і не адмыецца.

Кухня літарай Г, Д ці IL - варыянтаў планіроўкі кухні было мноства, ад яе і плясалі, але я спынілася на двухшараговай з загінам пад ТВ, так атрымалася найбольш месцаў для захавання рэчаў і кухоннага начыння. Тры ўбудаваныя калонны з тэхнікай (духоўка, посудамыйка, мікрахвалёўка, лядоўня, мыйка) і антрэсолі над імі - гэта была мая мара, і я яе ўвасобіла)))

Мыйка ў шафе ці стандартнае яе размяшчэнне - мыйка ў шафе - гэта быў кампраміс, але цяпер я гэта ўспрымаю выключна як бонус. Нязручнасцяў аніякіх, а ад вачэй усё схавана.

Каменная мыйка ці нержавейка - купіла нержавейку, сэканоміла і не шкадую, хаця лепш была б матавая, а не глянцавая, відаць, з боку практычнасці.

Кухня без ручак альбо з ручкамі - у нас тут не было выбару, трэба было абіраць фасады з ручкамі-профілямі ці з фрэзероўкай, бо ручка б заўжды калаціла аб сценку, не даючы адчыніцца дзверцы на 90 градусаў, а механізмы націскання не адчынілі б ПММ і лядоўню. Па шчырасці, фрэзераваныя ручкі не вельмі зручныя, адзін пазногаць я ўжо зламала, я б іх не раіла, калі ёсць тэхнічная магчымасць паставіць іншыя.

Драўляная сталешка ці пастформінг пад дрэва - мы выбралі дрэва, хаця Сашка кажа, што нацерпімся яшчэ з яго, але я не шкадую, пад адмысловым алеем яно сябе паводзіць проста цудоўна)

Ссоўныя ці распашныя дзверы
- я настаяла на тым, каб у спальню і гардэроб зрабіць ссоўныя дзеры ў сцяну, бо ім не было куды адчыняцца, хаця яны крыху прайграюць распашным у гукаізаляцыі. У нас былі праблемы з усталёўкай дзвярэй, бо трэба было запаралеліць ўсталёўшчыкаў з нашым прарабам, выклікаць іх давялося разоў 5, таму адзінае, пра што я шкадую, што не даверыла ўсталёўку таксама прарабу, бо баялася страціць гарантыю на дзверы, але было б куды менш касякоў і нерваў, каб я наплявала на тую гарантыю.

Самаробная гардэробная, гатовыя сістэмы ці пад замову - мы штангі і паліцы зрабілі самі, пра што ні разу не пашкадавалі. Атрымалася куды танней, чым купляць гатовае і падганяць гэта пад наш мініяцюрны памер.

Сцены на лоджыі: цэгла ці фарба - шкадую, што не замовіла ў брыгады яшчэ і аддзелку лоджыі, думаем самі зрабіць імітацыю цаглянай кладкі, але калі тое будзе?

Гатовы ложак ці самаробны - мы зрабілі самі і ні разу не шкадуем, я яшчэ планавала самастойна рабіць ізгалоўе, але пакуль не вырашыла, якім яно будзе.

Быць ці не быць тэлевізару - мы яго не глядзім, але вырашылі прадугледзіць, каб было на чым фільмы і мульцікі глядзець.

Рабіць адразу дзіцячы пакой ці пажыць пакуль з паўнамоцнай спальняй - паколькі ў нас з Ульянкай сумесны сон, то мы вырашылі нават маленькі яе ложак не перавозіць, яна ў ім спаць ужо не будзе. А вось калі яна будзе гатова адсяліцца, тады мы пераедзем з ложкам у гасцёўню, а ёй зробім у спальні дзіцячы пакой з новай мэбляй. Таму там пакуль толькі ложак і ёсць, захламляцца не будзем. Думалі яшчэ камоду якую ці стол для ноўтбука, але паліц і шуфлядаў пакуль досыць, а ноўт стаіць на сталешцы, каб Уля асабліва не злоўжывала.

Шэрае, белае ці жоўтае пакрывала на ложак
- адзінае, пра што шкадую, дык гэта пра шэрае пакрывала, якое набыла ў Ікеі і так да гэтай пары прадаць не магу. Для пакоя ў 9 квадратаў цёмнае пакрывала, якое займае палову пакоя, - гэта недазваляльная раскоша.

Рабіць нейтральную аснову, а каляровыя акцэнты дадаваць у дэталях ці адразу ў аддзелцы вызначацца з колеравай гамай - мы зрабілі нейтральную аснову, цяпер паціху ўводжу жоўты колер у дэталях, але так, каб яго лёгка можна было змяніць на іншы пад настрой.

Вядома, яшчэ было шмат ваганняў наконт канфігурацыі пліткі, выцяжкі, фільтраў, свяцільнікаў, крэслаў, фіранак і г.д. Але гэта ўжо пытанне дызайну і спалучальнасці, сімпатый і густаў.

Natalinkа

Active member
ku_palinka, Полина, поздравлю еще и тут с новосельем. Читаю вот последнее и усмехаюсь сама себе. пока что у нас половина твоего как раз наоборот:)), но это по общим работам, но все равно спасибо большое за такой подробный отчет, ты УМНИЧКА, такую конфетку-квартирку сделала из однушки!!!!
P.S/ буду тихонечко надеяться, что и у меня получится с помощью толковых советчиков. Пошла в свитхоуме доделывать основные наброски-задумки

Изюминка

Active member
Полина, очень красиво! Этот маленький закуток - ваша спальня? А Ульяна где спит? Подросла она, уже взрослый ребенок. Кухня интересная, особенно раковина закрытая. Это же была однушка, правильно?

Сверху