самой недоступной в техническом плане
так, пра "лавіць даты" я такі штосьці чула.
Таму ў бок польскай візы ніколі нават не думала. А тут прабеглася, пабачыла ключавыя словы "візавы цэнтр" і падумала, што можа цяпер польская віза - гэта ўжо не такі і нерэальны квэст?
Буду чытаць.) Дзякуй, Магда.
гэта оф, але нават не ведаю, дзе не оф. Таму заадно спытаю і пра дзіцячы пашпарт. Маёй ў наступным годзе будзе 14. Я правільна разумею, што ёй будзе ўжо афармляцца самы звычайны "дарослы" пашпарт? І за які тэрмін да 14 год яго ўжо можна афармляць?
Маёй спаўняецца ўлетку, а трэба зрабіць новы пашпарт хаця б увесну, каб потым яшчэ візамі спакойна займацца. Гэта рэальна?
Можа хто з прысутных гэта ўжо праходзіў?
Дзякуй.
Знайшла. Можа, яшчэ каму прыдасца:
Паспорт несовершеннолетнему гражданину Республики Беларусь выдается на срок 5 лет – для граждан Республики Беларусь, не достигших 13-летнего возраста, но не свыше достижения 14-летнего возраста; на 10 лет – для граждан Республики Беларусь, достигших 13-летнего возраста и не достигших 64-летнего возраста.
Например, при обмене паспорта несовершеннолетнему в 12 лет – паспорт будет оформлен сроком на 2 года (до достижения 14-летнего возраста), при этом, при обмене паспорта несовершеннолетнему в 13 лет – паспорт будет оформлен на срок 10 лет от даты выдачи документа.
http://mir.pravo.by/library/edu/detipodrostki/pasport/
То бок як толькі споўнілася поўных 13 год, можна рабіць новы пашпарт. Ужо "дарослы". На 10 год.