Самая главная разница это то,что что путь к Богу лежит только через веру в Иисуса Христа.
Ну гэта лагічна.) Каб індуісты бачылі шлях таксама толькі праз веру ў Хрыста, яны б былі хрысціянамі, а не індуістамі. )
Индуистское мировоззрение не распознает греха и нравственной вины. Грех для индуиста - всего лишь иллюзия, как и все остальное; человек в последнем перевоплощении становится богом; следовательно, грех не отчуждает человека от Бога, как этому учит Библия.
Дык гэта розніца ў трактоўцы паняцця граху. А ў цытаце пра іншае вялося. Але ўсё адно дзякуй.)
Индуизм ставит спасение в зависимость от дел человеческих.
Чакай. А Проста Елена казала, што выратаванне ў індуізме толькі ад Бога залежыць і ролі самога чалавека тут няма... Я заблыталася ўжо....
А что для тебя лично любовь к ближнему?В чем она выражается?
Я паспрабую, не моцная ў словах пра любоў.

Па мне любоў дае шчасце, задавальненне і радасць, сілы і проста напаўняе цябе чымсьці светлым. Калі табе прыемна зрабіць прыемна іншаму. Не дзеля меркавання пра сябе толькі, як вышэй вялося і не дзеля матэрыяльнай карысці. А проста...
Ахвяраванне мне з любоўю мала стасуецца...Ці, скажам, тое што ты робіш з прычыны любові, па мне не можа быць ахвяраваннем па вызначэнні. Бо ахвяра - гэта этымалагічна як бы "мінус", любоў - "плюс". То бок нават калі ты штосьці робіш для чалавека, якога любіш - гэта не ахвяра, гэта радасць табе...
У чым выяўляецца любоў? Ды Бог яго ведае...Ты адчуваеш яе і ўсё...і, мажліва, не факт, што яе абавязкова выяўляць трэба...Дастаткова каб у сэрцы была...Па мне любоў - не заўжды штосьці матэрыяльнае і бачнае...Яно больш табе важнае, чым чэлу таму, напэўна...Ну я так думаю...
http://eresitora.narod.ru/Wccad57ddc2f27.htm
Дарэчы вось адтуль (злева на полі):
"Испытывайте самих себя, в вере ли вы; самих себя исследывайте. Или вы не знаете самих себя, что Иисус Христос в вас? Разве только вы не то, чем должны быть" (2Кор.13:5)
Мне бачыцца гэта добрым, што так шмат агульнага...Чаму хрысціяне аддаюць перавагу таму, каб гэта агульнае адмаўляць? Розніцы ж таксама хапае. І хай. Кожнаму сваё...Праўда, не разумею гэтага жадання адмежавацца як мага далей...Ці не так што разумею...(