Беларусь - Позитив

• Автор темы Автор темы cimona
  • Дата начала Дата начала
Дарэчы, у балгараў таксама свая лацінка ёсць (свае традыцыі лацінскага алфавіту). Я звярнула ўвагу, калі ў Балгарыі была. У іх. ніяк не па-ангельску назвы напісаныя. Пра сербаў з іх 2-ма алфавітамі, якія на роўных карыстаюцца, ужо і не кажу. Хто ведае, можа і беларусы да таког, як сербы калі-небудзь дажывуць? :) А калі не, і калі ангельская застанецца адзінай мовай на свеце, то тады і будзем па-ангельску і гаварыць і пісаць. На радасць усім.

Танюша_,
ИМХО, для иностранцев было бы удобнее англ. перевод. Но раз ООН решило так, значит так.

хотела узнать где еще кроме карты метро и табличек в стране используют лацинку?
Ёй выдаюцца беларускія кніжкі.) Хоць і вельмі мала.
Тое, што Наша Ніва напачатку 20 ст. выходзіла беларускай лацінкай, вы ж напэўна, ведаеце.)
А ўвогуле, вада камяні точыць. :) Не варта адмаўляцца ад свайго і кпіць з яго таму толькі, што ёсць з гэтым аб'ектыўныя цяжкасці. У нас і беларускую вучыць/ведаць не хочуць, не тое, што яе лацінскі варынт.:) Але давайце паспрабуем хаця б не адмовіць і захаваць, авось нашым дзецям такі прыдасца? :)
Ну а памрэ - ну значыць памрэ. Дык хоць будзем ведаць, што мы-то хоць паспрабавалі...

Юлллса, ААН у адрозненне ад нас, беларусаў, выступае за захаванне адметнасцяў кожнага народа. І ў спосабе передачы назваў гэта якраз знаходзіць сваё адлюстраванне. І дзякуй хаця б ёй за гэта.

Юлллса, не для названий станций метро и пр. Если иностранец спросит как проехать до stone hill, думаю, что его не очень-то поймут

там где я видела латиницу, там не перевод был, а звучание названия через латиницу

Танюша_, я не о дословном переводе, а о транслитерации.

k_ja_ra, дзякуй, канечне, iм. Але мы аб зручнасцi для iншаземных турыстау гаворку вялi, з гэтага пункту гледжання, зручней ангельская лацiнка. А нашую для захавання можна i у школе вывучаць. Бо усё роуна на шыльдах мы глядзiм на кiрылiцу.
Имхо имхо

мне все это видится каким то балаганным действием
скоро обяжут чиновников носить вышиванки
или школьников

Юлллса, прапануй немцам ангельскім варыянтам карыстацца. Ну яго нафіг, і праўда, гэты нямецкі алфавіт. Французскі яшчэ мне не падабаецца. Там увогуле фіг што правільна прачытаеш.

мне все это видится каким то балаганным действием
скоро обяжут чиновников носить вышиванки
или школьников
А вышыванкі тут пры чым?
А ўвогуле, як ведаеце. Што было - я сказала.
Кпіце далей.

Юлллса, прапануй немцам ангельскім варыянтам карыстацца. Ну яго нафіг, і праўда, гэты нямецкі алфавіт. Французскі яшчэ мне не падабаецца. Там увогуле фіг што правільна прачытаеш.

А вышыванкі тут прычым?
Кпіце далей.

французы в принципе фигней не страдают, не пытаются туристам буквами передать грассирующее р

k_ja_ra, ну дык кiрылiца наша - гэта як у французау французская, а у немцау нямецкая)

Goldenflow, это не балаган. Давно пора. Хоть туристов и мало, но эта вещь очень нужна

А вышыванкі тут пры чым?
Кпіце далей.

вышыванки при том что раньше запрещали, теперь насаждают национальное
ну лично мне так кацца

Goldenflow, это не балаган. Давно пора. Хоть туристов и мало, но эта вещь очень нужна

я разве против? я очень даже за
но вот например у меня трудности с прочтением
что уж про туристов говорить

А ў мяне вось складанасьці раней былі з чытаньнем на мове адной з краін-суседак. Ну капец проста іх гэтыя збегі зычных з ётавымі на пару. І, думаю, не ў мяне адной. І нічога, ніхто дзеля нас такіх нямоглых назвы вуліц і іншыя шыльды не перапісаў :)

французы в принципе фигней не страдают, не пытаются туристам буквами передать грассирующее р
Менавіта. А пішуць прынятай у сябе сістэмай сімвалаў і не бянтэжацца дыякрытыкаў. І плявалі яны, як гэта будуць чытаць ангельцы.

имя-как-имя, так же как и у немцев с французами не такая уж и их. :)
Зачем придираться к словам, если понятно, что я не об этом...

Назад
Сверху