да гугл вроде в курсепосле безуспешных онлайн поисков
https://www.google.by/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ванiтуе+мяне&*
да гугл вроде в курсепосле безуспешных онлайн поисков
Словарь под ред. Крапивы тоже. Спецом вытащила. Люблю словари. Ребенка приучить не могу. Гугл ей в помощь)да гугл вроде в курсе
я искала в онлайн переводчиках)))да гугл вроде в курсе
поищу себе такой словарь. я тоже люблю словари и приучила дочку пользоваться, но в моих домашних двух этого слова не оказалось.Словарь под ред. Крапивы тоже. Спецом вытащила. Люблю словари.
https://translate.google.by/?hl=ru#be/ru/ванітавацья искала в онлайн переводчиках)))
а вы якое слова шукалі?но в моих домашних двух этого слова не оказалось.
Поіць - гэта форма 3 асобы адзіночнага ліку цяперашняга часу дзеяслова паіць. Таму марфемны разбор будзе такім: по - корань, іць - канчатак. Калі разбіраць інфінітыў паіць, то па - корань, і - суфікс, ць - суфікс інфінітыва (ніякі гэта не дзеяслоўны канчатак, а менавіта суфікс).я, конечно, со своим "поiць" задолбала всех, но оно мне покоя не дает))... сегодня подошла к учителю и уточнила, оказывается, что "внимания этому уделять не надо, не проходили еще", а правильный разбор: п -корень, -о-,-i- -суффиксы, -ць -глагольное окончание, либо -iць можно обозначить как суффикс, ошибкой не будет.
ого...а якія аднакаранёвыя словы ў слова "паіць"? Каб там можна было сам корань без прыстаўкі пабачыць?по - прыстаўка, і - корань, іць - канчатак.
Поіць - гэта форма 2 асобы адзіночнага ліку цяперашняга часу дзеяслова паіць.
Калі разбіраць інфінітыў паіць, то па - прыстаўка, і - корань
Опс. Чаму раптам другая асоба??????
Хм...
Да ну, никакая не приставка по-.Тое ж пытаньне наконт асобы.
А слова п'е як разабраць тады... калі по- у слове поіць -гэта прыстаўка? Гэта ж аднакаранёвыя словы?
-ць -глагольное окончание, либо -iць можно обозначить как суффикс, ошибкой не будет
Поіць - гэта форма 3 асобы адзіночнага ліку цяперашняга часу дзеяслова паіць. Марфемны разбор : по - корань, іць - канчатак. Калі разбіраць інфінітыў паіць, то па - корань, і - суфікс, ць - суфікс інфінітыва (ніякі гэта не дзеяслоўны канчатак, а менавіта суфікс).
Не заўсёды ў беларускай мове так, як у рускай.А -ть в русском языке на моей памяти несколько раз кочевало из суффиксов в окончания и обратно. Полагаю, и в белорусском были те же колебания в соответствии с линией партии и текущим моментом. Так что плюсуюсь к этому:
Да, конечно. Колебания между суффиксом и окончанием -ть были в русском только в инфинитиве.А калі разглядаць асабовую форму дзеяслова (а поіць - гэта асабовая форма), то асабовага канчатка -ць не маюць дзеясловы. У дзеясловаў 2 спражэння ў 3 асобе адзіночнага ліку цяперашнягя часу абвеснага ладу канчатак -іць (-ыць).
ванiтуеа вы якое слова шукалі?
звычайна ў слоўніках шукаюць форму інфінітыва.ванiтуе
спасибо ) по-ходу, и у учителей в школе есть разночтение по таким вопросам... ну, вот и зачем это ребенку? если он на филфак не собирается? или, даже если собирается - поступит и будет себе "по косточкам" все разбирать.Не заўсёды ў беларускай мове так, як у рускай.
Апошнія гадоў 30 -ць у беларускай мове суфікс інфінітыва, і ніяк інакш. Прынамсі, школьны падручнік па беларускай мове для 6 класа падае, што -ць з'яўляецца суфіксам інфінітыва (с. 220 падручніка), гэта калі будзем гаварыць пра слова паіць. А калі разглядаць асабовую форму дзеяслова (а поіць - гэта асабовая форма), то асабовага канчатка -ць не маюць дзеясловы. У дзеясловаў 2 спражэння ў 3 асобе адзіночнага ліку цяперашнягя часу абвеснага ладу канчатак -іць (-ыць).
3) Если приложение относится к личному местоимению, то оно обособляется в любом случае, вне зависимости от места в предложении. Например: Он, капитан пограничных войск, служил на Дальнем Востоке и Капитан пограничных войск, он служил на Дальнем Востоке.
приложение в данном случаеприложение
?прыгожы