Домашнее обучение не исключает возможности посещать школу. В любых количествах. Просто ходить в школу становится правом, а не обязанностью. Это не изоляция. Это право общаться с кем хочешь. В том числе и со сверстниками в школе.
Катерина,
LisO, ПОЖАЛУЙСТА, ПРОЧИТАЙТЕ ЭТИ СЛОВА ВНИМАТЕЛЬНО!
А вот это уж все зависит от воспитания со стороны родителей. Каждый ребенок, который подвергается травли со стороны сверстников, может это прекратить. Родители должны помочь ему.
Я уважліва чытала вашы словы. Нажаль, маючы адно дзіцё, вам лягчэй верыць у тое, што вам падабаецца. Дай Бог вам не памыляцца.
Согласна. Надо быть тугодумом или.... еще не известно кем , чтобы делать дом. задания 8 часов. А вот дома обучаться, это как-то не правильно ( на мой взгляд). Детям ведь надо общение, а дома им с кем общаться. С родителями и бабушками-дедушками. Покажите мне хоть одного ребенка, который не хочет общаться со сверстниками. В классе большенство детей находят друзей, а уж с обучающимся на дому они не захотят общаться. Ребенок просто будет не нужен своим сверстникам. Ни кого не хочу обидеть, это мое личное мнение.
8 гадзін дома - гэта і заданне, і рэферат, і секцыі, і дадатковыя заняткі з рэпітытарам...
Сябры... У вас асабіста ўсе сябры=аднагодкі? Тут казалася раней, што такая форма навучання найлепш падыходзіт для дзяцей са шматдзетных сем'яў. Пасля з'яўлення 3-га дзіцяці яны самі становяцца значна самадастатковымі. Гэта абумоўлена агульнымі патрабаваннямі і каштоўнасцямі. На прыкладзе многіх сямей, і ужо дарослых людзей, бачна - яны маюць менш праблем пры стасунках з іншымі людзьмі, чым дзеці, якія выраслі адны ў мамы з татам, выбачайце за заўвагу.
fostermama, выбачайце, але раю менш рэагаваць на такія камэнты. Вам ніколі не даказаць і не растлумачыць ім сваю пазіцыю. Мне здаецца дастатковым, што вы распавядаеце пра свой досвед тым, каму гэта сапраўды трэба.
І яшчэ. Мне не зразумела як можна жыць і выхоўваць дзяцей (2+) у горадзе і школе.
У горадзе вас акружае занадта шмат таго, што мне не прыемна (машыны, алканафты і г.д.). Школа - гэта значны прымус па непатрэбным прычынам.
Таму для сябе і сваёй сям'і мы выбралі жыцьцё за горадам, нараджэнне 3+ дзяцей і не наведванне школы штодня.
Спрачацца і даказваць неразумеючым часу не маю. Ад аднадумцаў чакаю прыемных стасункаў і сустрэчаў. У нас вельмі прыгожа - лес і возера, і горад блізка.
Хаця, агітаваць за шчасце смешна...