У слоўніку варыянт "існуЕ" існУе? Ну і няхай...
Згодна з Вашай (дарэчы,
Вишенка, можам на ты, а?) спасылкай, №2 - існУе.
Я не ведаю дакладна, але, шчыра кажучы, як у расейскай я не прымаю "согласно пріказа", негледзячы на тое, што так кажа і піша абсалютная большасць, і што так
нібыта ўжо нават слушным лічыцца, так і тут гатовая і хачу пагадзіцца менавіта з правільным варыянтам. Тым больш мне існУе гучыць. Гэта не фОльга (для мяне).))) Тым больш, што я па сутнасці моваю толькі пачынаю займацца, і лічу, што мушу вучыць слушна, як след. Мне не цяжка запомніць, прыкладам, што добрай раніцы пажадана не ўжываць, я скажу добры дзень. Пры гэтым выпраўляць нікога не збіраюся. І згодна, што гэта непрынцыпова. Але калі Я пра гэта ведаю, чаму б не казаць правільна, а?)))
Іншая справа, што ведаць бы яшчэ дакладна, што ёсць правільным. І калі па-расейску яшчэ тое-сёе, то з беларускай - гамон (с).
Што да слоўнікаў... Дык думаю, не мне табе (ага?) тлумачыць, што ў іх можна знайсці ўсё, што заўгодна... Асабліва што беларускай мовы тычыцца. )))
Пра існуе. Вішанька, я, праўда, не ведаю, як дакладна, але сп. Саўка выклікае ў мяне давер.
а надо было что закрыть? Дедерон?
Дык Тасана ж у станоўчым сэнсе! Што які чалавек пісьменны, дарма, што ў буфеце працуе.