Каменная горка 3, ЖСПК 970, дом 20 (часть 2)

Sosed970

New member
Яўген, дзякуй за вашыя фотарэпартажы. Жадаем вам найхутчэй атрымаць ключы ад кватэры. Нам вельмі пашанцавала з такім суседам. Між іншым, можа вы, Яўген, валодаеце нейкай інфармацыяй па наступнай тэме.

Шаноўныя суседзі, прапаную да абмяркавання наступную важную тэму. Што лепей, аддацца на абслугоўванне ЖЭСу або застацца самастойнымі у межах таварыства ўласнікаў? Я ўзяў кансультацыю ў адміністрацыі па месцу жыхарства, пачытаў указ 43 "Пра дзейнасць арганізацый забудоўшчыкаў ...", указ 538 "Пра некаторыя пытанні дзейнасці таварыств уласнікаў" ды закон "Пра сумеснае домаўладанне", а таксама спытаў знаёмых. Атрымаліся наступныя станоўчыя і адмоўныя бакі:
1) пры "аддацца на абслугоўванне ЖЭСу " плаціць за паслугі у 1.5 раза меней (напрыклад, за трохпакаёвую пры кааператыве каля 250 тыс, пры таварыстве каля 400 тыс). Гэта дасягаецца за кошт таго, што пры таварыстве неабходна трымаць на палову стаўкі свайго электрыка, сантэхніка, прыбіральшчыцу. Затое яны будуць аператыўна рэагаваць на нашыя праблемы і якасна выконваць сваю працу. Калі праблемы з электрыкай або сантэхнікай, мы адразу тэлефануем нашаму адмыслоўцу і ён прыходзіць на дапамогу.
2) пры "аддацца на абслугоўванне ЖЭСу " пакуль усё добра можна ні пра што не турбавацца: атрымаў плацёж, заплаціў. Калі ўзнікае праблема, пачынаецца доўгая песня барацьбы з ЖЭСам.
3) пры "аддацца на абслугоўванне ЖЭСу " ЖЭС можа забраць маленькую кватэрку, якую мы будуем за свой кошт на першым паверсе (завецца "памяшканне таварыства ўласнікаў"). Пры "застацца самастойнымі у межах таварыства ўласнікаў " мы можам яе здаваць і гэтыя арэндныя плацяжы выкарыстоўваць для аплаты зарплаты нашых адмыслоўцаў (што паменьшыць нашыя плацяжы за паслугі).
4) па ўласнаму назіранню я заўважыў, што у тых маіх знаёмых хто ў таварыстве, заўжды парадак у пад'ездах. Хто ў ЖЭСе - там па рознаму, але часцей бязладдзе.
Выкажыце, калі ласка, вашае меркаванне на гэты конт.

Евгений_Ч

Налибокская 24
Sosed970, спасибо за теплые слова. Что знаю по теме, только то, что если выбираете ЖЭС, то нужно грамотно составлять договор с ЖЭСом, чтобы ПТС остался за ЖСПК, и его можно было бы сдавать в аренду.

Сегодня:

Historyki

New member
Шаноўныя суседзі, наконт ЖЭС у Каменнай горцы - асобная справа. Нават калі танней плаціць, вынікаў можна не дачакацца: горы смецця вакол пад'ездаў і каток замест пляцовак. Вялікі недахоп простых электрыкаў-сантэхнікаў-прыбіральшчыц.

Klimav

New member
Зато с ТС вот что бывает, все суды уже завалены жалобами жильцов и членов этих ТС на беспредел:
"Александр Лукашенко назвал жуликами тех лиц, которые крутят товариществами собственников, наживаясь на невинных людях. " http://news.tut.by/economics/329870.html

elena33

New member
Сегодня встретила бухгалтера нашего, она сказала что ей ещё даже справка не пришла и дом скорее всего будет сдаваться в марте, но с ключами они затягивать не будут так как это не выгодно им.

dng2007

New member
Извещений на оплату нет. Будут в четверг с утра (предположительно).
Завтра будут запускать отопление в доме.

Yula73

New member
Были вчера на стройке. Окна во многих пролетах еще не вставлены- через них подаются строит.смеси. Поэтому по отоплению большие сомнения, если только какой-нибудь пробный пуск.
А так, строителей очень много,работают во всех подъездах.

Klimav

New member
Плохо то, что УКС никак не дает новую цену с учетом отказа от отделки!

Звонил в УКС, говорил с Сенкевичем.
Он как всегда толково мне все разъяснил.
Оказывается, новую цену давать сейчас не представляется возможным. Она будет сформирована в течение месяца после сдачи дома.
Разница без отделки составляет по его словам 6--10%, иногда 4%.
Обычно председатели ЖСПК в последний платеж дают расчет с учетом отказа от отделки--закладывают эту разницу, чтобы не было у людей существенной переплаты.

А вообще, платим мы сейчас по фактической стоимости, а наша цена была рассчитана по прогнозным показателям, поэтому будет еще и общее некоторое изменение цены метра.

Последнее редактирование:

Samba

New member
А вообще, платим мы сейчас по фактической стоимости, а наша цена была рассчитана по прогнозным показателям, поэтому будет еще и общее некоторое изменение цены метра.[/QUOTE]
Т.е. прогнозируется увеличение квадратного метра?

Klimav

New member
Этого я не знаю.
Знаю только, что раньше, наоборот, прогнозный был несколько выше фактического.
И тогда пересчет шел в сторону уменьшения.

Может, и сейчас так....

Historyki

New member
проходит минимум 3 месяца, а максимум вроде 6 разрешено...

Па рахункам на сеняшнI дзень 76 % выкананых прац. Пытанне, колькi працадзен патрабуецца для завяршэння будоулi, калi у мiнулым месяцы было выканана 12%. Задача для трэцяга класа агульнаадукацыйнай школы.

Estete

New member
В производстве такой "продукции", я думаю, не может быть пропорциональности. За две недели возводили этаж, но ведь это достаточно затратная часть проекта. А вот разводка всякого рода (электро-, водоснабжение, канализация, отопление) полагаю наоборот - не так дорога, но кропотлива. Может быть я не права.

Vesta1

New member
Па рахункам на сеняшнI дзень 76 % выкананых прац. Пытанне, колькi працадзен патрабуецца для завяршэння будоулi, калi у мiнулым месяцы было выканана 12%. Задача для трэцяга класа агульнаадукацыйнай школы.
По справке УКСа % строительной готовности по объему выполненных работ на 6 февраля 2013 года составляет 64%. Процент готовности с учетом ожидаемого выполнения - 88%

таниа

New member
Читая ветки наших соседей я поняла, что после сдачи дома ещё ведутся работы. Наверно не глобальные, а всякого рода доделки типа плинтуса и .т.д. Поэтому наверно на момент сдачи нет 100 % готовности????
И кстати если дом сдастся в феврале ( Допустим такую мысль:) ) последний платёж будет в марте??? или ещё в течении нескольких месяцев??

yaugen

New member
последний платёж будет в марте??? или ещё в течении нескольких месяцев??
насколько я знаю - будут еще платежи - после сдачи выставляются еще охрана, отопление, документы на дом и т.д. и т.п.
может кто скажет - платежи меньше или больше по сравнению с прошлым месяцем? а то не засну до утра

Сверху