О работе и жизни 10

Там еще деньги собирают на подарок и цветы. Я так поняла, тоже не 5 рублей.
В этом и вопрос состоял: давно ли так повелось, что имениннику дарят кроме подарка еще и деньги на возмещение стола.

Женщина дождя

Well-known member
Юлллса, ты правильно поняла, я, наверно, плохо объчсняю. Да, деньги на возмещения стола, на подарок и цветы. Деньги на подарок мне не жалко - поскольку это подарок. А деньги за стол, на котором я - да, сама виновата:), есть не могу, да и не пью почти.. Не, буду хрустеть огурчиком и перчиком... Всем спасибо за дискуссию... Много почерпнула:) Именинница спрашивала про вегетарианское меню - к сожалению, в наших ресторанах его практически нет. Всякие там фасольки и так далее;)

k_ja_ra

Well-known member
В этом и вопрос состоял: давно ли так повелось, что имениннику дарят кроме подарка еще и деньги на возмещение стола.
а грошы так і называюцца "грошы за ежу" ці "грошы на рэстаран"? Так бывае? Вось прам на канверце так і пішуць? Такога не сустракала, так, але думаю, што і тут наўрад ці так. Дарацца проста грошы, якія іменіннік потым расходуе так, як лічыць правільным.
А калі вось так прам на канверце не пішуць, што гэта грошы за тое, што з'елі, то бывае, так, дараць сімвалічны падарунак на памяць (калі не ведаюць, што грунтоўнае патрэбна чалавеку), кветкі і нейкую суму грошай. Ці проста кветкі і грошы. Чаму не?
Я ўвогуле ўжо не разумею, у чым сутнасць пытання, калі шчыра.
То не было чаго есці, то ўжо іменінніца кожнага апытала і ўсе пажаданні ўлічыла. То сума падарунка была вялікая для сямейнага бюджэта, то рэч не ў суме, а ў тым, што нашто дарыць грошы, калі можна купіць падарунак. Падарунак танней выйдзе ці што? Дык не факт. Гледзячы што дарыць.

=========

я, наверно, плохо объчсняю
па шчырасці - так.

Деньги на подарок мне не жалко - поскольку это подарок.
падараныя грошы - і ёсць падарунак. Від падарунка. Але калі грошы дарыць не падабаецца, можна а) лічыць, што менавіта твае грошы пайшлі на кветкі ў складзе агульнага падарунка ці б) зрабіць асобны падарунак ад сябе, адмовіўшыся ўдзельнічаць у агульным грашовым.
Калі так разважаць, то і падарунак на памяць можна лічыць платай за ежу. Грошы ж усё адно заплачаныя.
Ці рэч зноў жа ў суме? Што занадта многа збіраюць на агульны падарунак у прынцыпе? Можна тады прапанаваць паменшыць суму збора?

Последнее редактирование:

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Юлллса, Именинница спрашивала про вегетарианское меню - к сожалению, в наших ресторанах его практически нет. Всякие там фасольки и так далее;)

А рыбу, морапрадукты таксама нельга вегетарыянцам? Сыр? ( я праўда не ў курсе)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Женщина дождя, я, канечне, ня тое, каб часта бываю ў мінскіх рэстарацыях, і амаль нічога ня ведаю пра вэгетарыянства ( апроч мяса), але я думаю, што ты недаацэньваеш сучасныя рэстарацыі. Блюда з гароднінай - гэта не толькі пахрумкаць гурок)) Калі абсалютнае веганства, тут складаней, канечне...
Я за тое, каб пра ўсё дамаўляцца. Лічыш, што сама зробіш лепшы выбар, так і скажы: "слу, на мяне не замаўляй, я сама выберу". Я думаю, што будуць там і безалкагольныя кактэйлі, і тое, што ты ясі. Я так зразумела, што ваш фармат камунікацыі з імянінніцай гэта дазваляе.

Женщина дождя

Well-known member
katia-ka, я совсем не ходок по ресторанам, поэтому не знаю. Но то что слышу, это куча мясных нарезок, колбаски всякие, ветчина и так далее. Вопрос в основном не в еде, съем картошку с огурчиком. Вопрос в том, что получается сейчас и , как мне тут объяснили, это норма - что приглашенные оплачивают ресторан + дарят подарок. Вот это мне несколько странно. В моем представлении именинник тоже должен нести какие-то расходы. Здесь получается, что все оплачивают приглашенные. И это, оказывается норма. И нет -деньги за ресторан - это одно, деньги на подарок -это другое. И это все таки многовато получается..

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Женщина дождя, а на сайце рэстарацыі няма меню? Паглядзі водгукі на tripadvisor, каб мець ўяўленьне, куды ідзеш.

zavtra

Well-known member
Женщина дождя, вам нужно чье-то одобрение вашего нежелания скидываться?

k_ja_ra

Well-known member
И нет -деньги за ресторан
усё адно не разумею.
Вось прам так і дарыцца са словамі - гэта на рэстаран, атрымай, распішыся, а гэта-кветкі, падарунак?
А можаш агучыць суму, пра якую гаворка? Па колькі вы скідваецеся? Ну...калі можна?
Думаю, стане зразумелей, што маецца на ўвазе і пра якія расходы гаворка.

Я не разу не чула, каб гэта было вось менавіта ў такой фрамулёўцы - гэта грошы на рэстаран.
Пра падарункі ў выглядзе грошай чула. І ў апошнім не бачу нічога дзіўнага абсалютна. А сума такога грашовага падарунка ў сваю чаргу звычайна недзе параўнальная з расходамі, якія нясе іменіннік. Не прам вось капейка ў капейку, а +-, прыкладна.

Kavita

Administrator
Команда форума
Админ
Я ўвогуле ўжо не разумею, у чым сутнасць пытання, калі шчыра.
Как давно в норму введена практика, что именник - коллега не "проставляется" на ДР. И стол (причем по-богатому) и подарок - все за счёт приглашенных сотрудников.

Хотя понятно, что в идеале подарки надо дарить такие, чтобы стол окупился. И в этом случае начальница все посчитала и выдала сумму. Так что вопрос действительно только в том, готова ли Женщина дождя расстаться с ней (суммой). Если ничего, кроме опасений по поводу голодного ужина, не смущает, люди соберутся хорошие, будет весело и задорно ))), я бы обсудила вопрос меню с именниницей. Это нормально. Я всегда так делаю :)

Женщина дождя

Well-known member
zavtra, а где я говорила про одобрение, это что-то совсем ваше:( я первоначально спрашивала - это сейчас тренд такой или как? Потому что раньше , в мое время такого не было... Все остальное ваши фантазии;)

k_ja_ra

Well-known member
Потому что раньше , в мое время такого не было...
так заўжды было.
нават сумы памятаю. Звычайна 25 руб. дарылі. Адзначалі часцей за ўсё дома, гатавалі самі. Я не думаю, што на столькі грошай госці наядалі.
Так што, па мне, наадварот, сёння падарункі ў святле расходаў іменіннікаў на рэстаран, нават сталі больш сціплымі.

Женщина дождя

Well-known member
k_ja_ra, 60 руб на ресторан и столько же на подарок. Я акцентировала внимание на еду именно. Что мне не съесть столько, даже если я буду есть мясное . Я с дочкой вдвоем когда заходим в кафе наедаемся на 40-50 руб. И вкусно получается... Ну если считают , что это маленькие деньги, то и ладно... Я поняла.. у каждого свои понятия расходов. И разные потребности и приоритеты

BabuschkinHaus

Well-known member
Женщина дождя, скажи имениннице, что ты не ешь ресторанную еду, тем более в огромном количестве, пусть на тебя ничего не заказывает вообще. А ты придешь и сама решишь, что себе купить закусить. Голодной не останешься.
Я тоже терпеть не могу ресторанных банкетов и очень тебя понимаю про "на 60 руб не съесть". Но если человек отмечает именно там, логично скинуться на подарок, а вопрос еды решить самостоятельно.

k_ja_ra

Well-known member
60 руб на ресторан и столько же на подарок.
шчыра - па мне, многа. Лічу, 100 было б болей, чым дасттакова. І так бы і сказала, каб у мяне была такая сітуацыя. Незалежна ад таго, на якую суму я ў выніку наем.

Magda

Well-known member
Какие то странные суммы для подарка коллеге. Как и отмечания дня рождения юной коллеги коллективным банкетом в ресторане

k_ja_ra

Well-known member
Как давно в норму введена практика, что именник - коллега не "проставляется" на ДР. И стол (причем по-богатому) и подарок - все за счёт приглашенных сотрудников.
я не ведаю такой практыкі. І вышэй не пра такую чытаю. Чытаю пра завышаныя, на мой погляд, сумы падарунка, якія прапануе яўна занадта шчодрая начальніца. Па мне, іх, сумы, можна супольна скарэктаваць, і ўсё стане на свае месцы.

Сверху