а грошы так і называюцца "грошы за ежу" ці "грошы на рэстаран"? Так бывае? Вось прам на канверце так і пішуць? Такога не сустракала, так, але думаю, што і тут наўрад ці так. Дарацца проста грошы, якія іменіннік потым расходуе так, як лічыць правільным.В этом и вопрос состоял: давно ли так повелось, что имениннику дарят кроме подарка еще и деньги на возмещение стола.
па шчырасці - так.я, наверно, плохо объчсняю
падараныя грошы - і ёсць падарунак. Від падарунка. Але калі грошы дарыць не падабаецца, можна а) лічыць, што менавіта твае грошы пайшлі на кветкі ў складзе агульнага падарунка ці б) зрабіць асобны падарунак ад сябе, адмовіўшыся ўдзельнічаць у агульным грашовым.Деньги на подарок мне не жалко - поскольку это подарок.
Юлллса, Именинница спрашивала про вегетарианское меню - к сожалению, в наших ресторанах его практически нет. Всякие там фасольки и так далее
усё адно не разумею.И нет -деньги за ресторан
Как давно в норму введена практика, что именник - коллега не "проставляется" на ДР. И стол (причем по-богатому) и подарок - все за счёт приглашенных сотрудников.Я ўвогуле ўжо не разумею, у чым сутнасць пытання, калі шчыра.
так заўжды было.Потому что раньше , в мое время такого не было...
шчыра - па мне, многа. Лічу, 100 было б болей, чым дасттакова. І так бы і сказала, каб у мяне была такая сітуацыя. Незалежна ад таго, на якую суму я ў выніку наем.60 руб на ресторан и столько же на подарок.
Нават так? Я чамусьці думала, што за ўсё пра ўсё 60.k_ja_ra, 60 руб на ресторан и столько же на подарок.
я не ведаю такой практыкі. І вышэй не пра такую чытаю. Чытаю пра завышаныя, на мой погляд, сумы падарунка, якія прапануе яўна занадта шчодрая начальніца. Па мне, іх, сумы, можна супольна скарэктаваць, і ўсё стане на свае месцы.Как давно в норму введена практика, что именник - коллега не "проставляется" на ДР. И стол (причем по-богатому) и подарок - все за счёт приглашенных сотрудников.
50 лет вообще-тоюной коллеги