Общеобразовательные лицеи Беларуси - часть 2

Ellaga

Well-known member
Па мне якраз гэта і крытычна. Праходзілі ўжо з гімназіямі. Ураўнілаўка - ужо проста манія нейкая. Зараз зноў будуць спаборнічаць, хто меней памарак зробіць і правільней аформіць. Плюс і ліцэй бду і астатнія сутыкнуцца з непатрэбнай канкурэнцыяй. Раней у бду кожны мог абсалютна безбалюча паспрабаваць здаць экзамены. Дзеці рыхтаваліся, імкнуліся. А потым, калі не, разыходзіліся па астатніх ліцэях. А зараз...згубяць і адзін і другія. Размажуць раўнамерным слоем і ўгробяць і тое, што ёсць. Вось тут рызыкі рэальныя, у адрозненне ад ʼʼнібыта закрыццяʼʼ ліцэяў.
Возможен и другой вариант. Если будут одно время и одинаковые задания, то набравшие лучшие баллы проходят в лицей БГУ, остальные - в другие лицеи. Технически сделать это несложно, было бы желание.

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
@Ellaga, по аналогии с ЦТ? а чо... вполне реально. а если набравших лучшие баллы больше, чем может принять лицей БГУ? и аттестаты у них с круглыми десятками? :)
покоя лицеи явно не дают. если уж свербит отреформить, так пусть бы уравнивали, ладно, абы не ликвидировали вообще.

Караул

уплыла
аттракцион щедрости, думаете? В вузы не ввели, а для лицеев, конечно, внедрят и сделают.

Катя_Катина

Well-known member
ну конечно, при конкурсе 10 сильнейших и мотивированных абитуриентов на место в лицей БГУ сколько человек напишут на фулл контрольную "из сборника"?
надеюсь, что лицея БГУ это не коснется хотя бы в силу того, что минобру он не подчиняется.

Караул

уплыла
Два вузовских лицея. И мне интересно, что будет с мгол

Если останутся вузовские, то конкурс будет большой. Хотя в бгу каждый год

k_ja_ra

Well-known member
так пусть бы уравнивали, ладно, абы не ликвидировали вообще.
Вось, дарэчы, падумала. А ці не для таго гэтыя ўпартыя, і як па мне, абсалютна беспадстаўныя чуткі пра закрыццё, каб пад гэта якраз ураўнілаўку і запусціць? І народ зноў жа не сільна абурацца будзе, бо ʼдобра, што хоць не закрыліʼ.
Я, вядома ж, ад нашага мінаду нічога добрага не чакаю, але і ў ліквідацыю мне не верыцца. Бред, па-мойму.

Што да ЦТ. Гэта цалкам сістэму мяняць трэба. Дзе докі падаюцца не да іспытаў, а пасля іх. І зноў маніторынг, як з універамі і вось гэта вось усё. Не, ну варыянт, так. Але калі месцаў не 200 на факультэт, як ва ўніверы, а 12 месцамі, і платнага няма - тое яшчэ задавальненне будзе. Па мне, працуючая сістэма была з асобнымі тэрмінамі для БДУ, а потым усе разам. Але што ў нас па розуме...
Зноў па просьбах ʼветэранаўʼ усё, не іначай.

Караул

уплыла
Я слышала про все лицеи не при вузах, а это три, мгол при минобре?. Но нет подписанного документа, только проект и слухи. Узнаем, если подпишут

GingerBread

Well-known member
вроде 1 и 2 на закрытие..
но там же туча классов, как раз математиков-физиков...

katia-ka

Kitoks Pasaulis
З каментаў да той публікацыі
Лицей №2 закрывают тоже. В четверг по этому поводу в лицей приезжает руководство Ленинского управления по образованию для встречи с учителями. В Могилёве тоже планируют закрыть Лицей №2. Это только то, что я знаю достоверно.

k_ja_ra

Well-known member
А з чаго раптам ліцэй бду мінаду не падпарадкоўваецца? Якраз яму і падпарадкоўваецца, як усе ўніверы. Гэта адміністрацыям раёна ці вобласці не падпарадкоўваецца.
Пра агульныя аднолькавыя экзамены ад РІКЗа яшчэ напрыканцы мінулага навучальнага года ў ліцэі гаварылі.

GingerBread

Well-known member
А з чаго раптам ліцэй бду мінаду не падпарадкоўваецца? Якраз яму і падпарадкоўваецца, як усе ўніверы. Гэта адміністрацыям раёна ці вобласці не падпарадкоўваецца.
Пра агульныя аднолькавыя экзамены ад РІКЗа яшчэ напрыканцы мінулага навучальнага года ў ліцэі гаварылі.
так, ліцэй БДУ частка БДУ.

zavtra

Well-known member
А что сейчас там говорят?

Лапа

Well-known member
в нашей гимназии летом резко поменяли директора. новая - бывший директор лицея Бреста кажетсся. я еще удивилась, зачем ей такой ход конем. а с этой новостью все становится на свои места

k_ja_ra

Well-known member
@zavtra, не ведаю.
Зараз іншае кажуць, што выпіскі з адзнакамі нібыта не будуць выдаваць для падачы докаў за мяжу, а то ўдумалі разʼязджацца. Цяперашнія 11-класнікі, праўда, пішуць, што пакуль усё норм, усё выдаюць. Але званочкі пужаюць. З нашых мінадаўскіх цётак станецца. Прапанаваць жа ім канструктыўнага няма чаго, толькі забаронамі ўмеюць дзейнічаць.

k_ja_ra

Well-known member
@Караул, дык агульныя іспыты праз РІКЗ не РОНО зацявае, а Мінаду якраз. А так, у гарадскіх ліцэях і так экзамены аднолькавыя і ў адзін дзень былі.
Ліцэй бду, відаць, стаў сільна муляць камусьці пасля таго, як адтуль наследнікі сышлі.

Coraline

Jones
Как же нам "повезло", а... Надо сказать ребенку, чтобы не бузил у себя в школке.. а то перспективы поступить в лицей, по-видимому, уже совсем нет.

Караул

уплыла
@k_ja_ra, не одинаковые. Мгол и бнту отличались от 1 и 2. А день один. А пр что мы спорим, я забыла?

мгол не знаю, бнту экзамены сами готовили, возможно, при участии преподавателей БНТУ. И там все через ректора идет. Потом, может, мин обр не знаю.

k_ja_ra

Well-known member
@Караул, мгол і бнту - іншыя, так.
Мы не спрачаемся)
спрабуем спрагназаваць маштаб будучай трагедыі з паступленнем у ліцэі. І здагадкі строім, спрабуючы знайсці хоць якую логіку ці рэзон у іх дзеяннях.

Сверху