Паланга ч.2

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Natiras,
miss_fluffy,
с названиями сложно, я их, в основном, не помню. Открытием этого года для нас стало кафе Volunge (иволга по-русски) - очень вкусно, быстро, недорого. Огромный стейк из лосося с гарниром и свежими овощами - 5 евро. Если идти мимо рынка по улочке Senojo Turgaus до перекрестка с Ganiklu gatve, перейти дорогу, то сразу слева будет ночной клуб Luiza, а рядом с ним это кафе, на вывеске птичка нарисована. Спросить официантку Аушру- чудесная девушка :)
Нравится "Блинная" на Jūratės gatve - если идти к морю, то по левой стороне, в начале улицы, где-то недалеко от "Мамы Росы".
Ближе к морю по той же улице и тоже слева кафе Seklytele (если не путаю) - вкусно, недорого.
Если стоять спиной к началу ул. Басанавичюса правее вниз уходит улочка Ronžės. На ней и справа и слева несколько уютных бюджетных кафешек, выбирайте любую. Мне больше нравилось слева с большой детской площадкой.
На самой Басанавичюса выделю только два места, но они не очень "бюджетные". Это ресторан "1925" в начале улицы справа - символическое для нашей семьи место, с которого много-много лет назад для нас началась Паланга. И второе любимое место - ресторан Floros Simfonija, утопающий в зелени, а на крыше одного из строений "пасутся" живые кролики. Очень душевное место, и всё всегда очень вкусно.
Поскольку в моей семье много пиццеедов, мы нашли место, где делают о-о-о-очччень вкусные пиццы на вынос. Это "Express Pizza" на Sodų gatve, 71 - если стоять спиной ко входу в большой Rimi, то через дорогу напротив чуть правее и будет эта пиццерия.
Там можно заказать и доставку:
http://noriupicos.lt/en/contact-us/
Это то, что вспомнилось навскидку.
А вообще, можно ещё здесь пошариться:
http://www.tripadvisor.ru/Restaurants-g274950-c8-Palanga_Klaipeda_County.html
Только когда перейдёте по ссылке, слева нажмите "Очистить всё", и тогда появляется перечень кафе и ресторанов с отзывами.
Ну, и повторю одно из своих сообщений:
"Разбежка цен очень большая - зависит от шикарности заведения. Супы от 1,5 евро, горячее от 3 евро. Если хотите сэкономить, ищите кафе, где есть комплексные обеды, на вывесках будет написано "Dienos pietūs", в среднем такие обеды стоят 3,5-5 евро. Но это довольно скромные обеды - без салатов, без напитков, только суп и простенькое горячее."
Чем дальше от центра, тем дешевле.

Мы в воскресенье были на котловке в пять утра, обе границы прошли за 20 минут!!! но ехали с нарочи (детя забирали с деревни) и в Вильнюсе было нде отдохнуть до отъезда в швентой. Девы, а как в Паланге с контингентом? в Швентое по ощущениям одни литовцы, на английском дубляжа в меню и на уличном общепите нет (у меня просто остаточный инглишь -прочитанное понимаю, спросить, если нужно, достаточно сложно). А рускоговорящей молодежи вообще очень мало (если что, я без претензий, просто в Болгарии мне проще было - и в магазинах почти все понятно по составу, и в кафе английский дубляж помогал).

Стаім на мяжы (Медзінінкай). Па адчуваннях і колькасці машын - з канцамі.((

k_ja_ra, я посмотрела очереди -- в Котловке нет машин совсем. Может, вам развернуться и туда?

вру, есть, но мало

блин, это хорошо они показывают...
это ехала машина светанула фарами
нет легковых в Котловке

На Беняконях бывает часто у литовцев "компьютеры ломаются" и по 2 часа на нейтраноги смлке стоим.
ИМХО, если с ребенком до 3-х лет, то вполне можно на Каменный лог ехать.

Тут не угадаешь. Вот в эти выходные все застревали на КЛ надолго из приезжающих в наш отель, а Бенякони за сорок минут проходили.
Мы сами ехали через КЛ во вторник вечером. Были на пустой таможне третьей машиной, въезд пустой. Итого 2ч45мин из-за литовцев.
Первый раз такое, ездим тут очень часто.

Сегодня на Куршской косе подъехали к таможне, обзавидовались что никого, даже думали рвануть к танцующему лесу )))
хотя вчера было 30машин днём.

Про Латвию. Сколько там раз отдыхали, но все время сбегаем в Палангу :)))
Зато эстонское Пярну ну очень понравилось

Последнее редактирование:
у каждого своя история здесь есть:)
мы 30 июля в Котловке проскочили за 20 минут с заходом в магазин.
2 августа Лаворишкес и Медининкай были пипец как загружены, без шансов. В Беняконях было свободно, 1 ч 45 мин с красным коридором

Kalinka, дзякуй. "Позняк метаться" нам ўжо было. Ноч, стаміліся, дый за першы шлагбаўм мы адносна хутка заехалі. Гэта потым сталі, як мёртвыя.
Агулам мяжа заняла тры з паловай гадзіны (з улікам 5-ціхваліннага заскоку ў дуцці-фры).
У прынцыпе, я як нічога добрага ад праходу мяжы не чакала, нягледзячы на ўсе перасцярогі (адмыслова планавала і выезд і вяртанне на буднія дні, на раннюю раніцу і позні вечар), так і застаюся пры сваім. Мяжа - гэта зло, якое ва многім знішчае жаданне ездзіць машынай, плюс псуе ўражанні ад саміх паездак.
На будучыню, як мінімум, пераход Каменны Лог-Медзінінкай выкрэсліваю са сваіх маршрутаў. Жэсць, проста жэсць.

=========

Ну і па тэме.) Падзялюся і я сваімі ўражаннямі ад Палангі.
Паланга - чароўнае месца. Прыгожы, дагледжаны курортны гарадок. З безліччу месцаў для прыемнага баўлення часу: скверы, невялікія плошчы з мноствам кветак, клумбачак, скульптур, фантанаў, іншых аздабленняў. Таму пагаджуся з напісаным вышэй - там гуляць можна літаральна паўсюль.) Што да Басанавічуса - то гэта горшае, што там ёсць.)))) Апроч неймаверных натоўпаў і какафоніі розных гукаў, ад якіх вушы зварочваюцца ў трубачку, нічога вартага ўвагі там няма.)
Лепшае, апроч мора, само сабой - ужо згаданы мной музычны фантан на скрыжаванні Вітаўта і Юратэс. Тым, хто ў Паланзе, глядзець абавязкова! Калі сцямнее пажадана. Гэта навінка гэтага сезону, як я зразумела. Непаўторнае відовішча. Рознакаляровыя струі ў самых розных спалучэннях пад чароўную музыку ад класікі да сучаснай класікі (тэмы з кінафільмаў і іншае) - гэта амаль астрал. Я проста ў захапленні. :)

Што да кавярняў і рэстаранаў. Мы слабыя знаўцы, па шчырасці. ) І наадварот, знайшоўшы якую блізкую і ўдалую кавярню, аддаем перавагу туды і хадзіць, не шукаючы сабе іншых прыгодаў. Я не гурман, дый у прынцыпе ежа - апошняе, што мяне цікавіць.))) Але ў цэлым я б не сказала, што дорага, доўга і нясмачна. Акурат наадварот. Іншая рэч, што той дзень, пра які гаварыла вышэй (субота 8-га) у прынцыпе не задаўся.) І бліны ў бліннай на нас скончыліся, і бульба перастала наразацца для самаробных тамтэйшых чыпсаў роўна перад намі, і вячэра чакалася гадзіну. І аказалася перасоленай у выніку.( Бывае, чё...

Пра дарожкі роварныя. Барані Бог вас ехаць роварамі ці "дыліжансамі" (мы так мнагамесныя ровары называем) у бок Басанавічуса і катацца хоць колькі-небудзь побач з ім. Кашмар.( А вось, калі ехаць ад Юратэс на поўнач (супрацьлеглы парку Бірутэ бок) - то выдатна. Чым далей, чым меней людзей і раварыстаў і тым прыемней ехаць, дыхаць, атрымліваць асалоду.)

п.с. і так! Мы з'ездзілі на касу ўсё ж.) Учора, дарогай дадому.)
Яшчэ раз дзякуй усім за парады і інфармацыю! :)

Сижу гадаю, через какую границу ехать.....мои дети выдержат часа 2-3 стоять, потом у нас начнется ад.....

Сижу гадаю, через какую границу ехать.....мои дети выдержат часа 2-3 стоять, потом у нас начнется ад.....

чего гадать, выезжайте в нужное вам время, а в пути посмотрите загруженность по веб-камерам, там и определитесь куда двигать, но майлав из Котловка)

а в пути посмотрите загруженность по веб-камерам
Не сильно это и поможет. :) Эта пробка, что на фото, miss_fluffy, не касается.
То же Беняконе, если рассмотреть. Поворот на него сильно заранее. Мы когда смотрели на сайте машин не было, а приехали через час, уже было 30 машин, и люди подтвердили, что приехали все в этот час.
Кстати, я вроде слышала где-то краем уха, что открыли короткую дорогу на Котловку новую, которая 2 года висела в подвешенном состоянии.

как для меня, так такое "лучше"=самоубийству...
я сужу по своему ребенку и своему опыту :)
Моя дочка свое доспит в любой ситуации )))
Мне хуже с ней стоять в очереди в ПП, где не выпустить ее никуда побегать, ничего...А она у меня ох какая непоседа.
А по опыту скажу, что в ПП попасть - это еще совсем малое дело (я про КЛ в частности!). Там литовцы на удивление неторопливые :( Иногда мы там стояли по 2-3 часа именно внутри уже, а не до шлагбаума.
Шепотом: ребенок однажды даже по-большому в туалет у меня на нейтралке захотел после часа ожидания в очереди в машине, хорошо горшок всегда с собой берем. Так и сидела в машине на горшке, пока литовцы не впустили.

А по опыту скажу, что в ПП попасть - это еще совсем малое дело (я про КЛ в частности!). Там литовцы на удивление неторопливые Иногда мы там стояли по 2-3 часа именно внутри уже, а не до шлагбаума.
Не малое, другие люди в это же стояли эти 2-3 часа до перехода и потом 2-3 часа на переходе. Я так скажу, попав внутрь перехода, у меня дольше 3-х часов не было никогда.
Так что в свои 2-3 часа miss_fluffy по любому должна вписаться. :)

Моя дочка свое доспит в любой ситуации )))
я не в смысле детей имела в виду, а в смысле себя и других водителей. поэтому по возможности стараюсь избегать ночных выездов, особенно с детьми. а погулять и на ПП можно, особенно голубей погонять :)))

Не хочацца засмечваць тэму, бо ёсць адпаведная, але такі спытаюся ў заўсёднікаў. Мы-то ўпершыню за апошнія эн год машынай за мяжу ехалі. Апошнія ўражанні да гэтага - яшчэ глыбока-польскія. Калі народ суткамі стаяў. Таму мяне ў прынцыпе ад словазлучэння "мяжа на машыне" скаланае ўжо на старце.
Дык вось, а што яны там, памежнікі і мытнікі гэтыя, паміж шлагбаўмамі робяць? Што там можна столькі часу правяраць, па тры разы аглядаючы багажнік? Гэта ў сэнсе, што а раптам першы і другі раз чагосьці не заўважылі? Адчуванне, што адкрыта здзекуюцца. Хуткасць іх рухаў і праверкі пашпартаў па-за межамі разумення. Я пры ўсім жаданні так не здолела б. Запаволеныя здымкі дэтэктэд.
І вось жа парадокс. Калі ехалі туды, беларусаў хутка прайшлі, а завіслі на літоўцах. Назад - роўна наадварот. Гэта фішка такая? Як мокрае гарыць, далібог.(

а погулять и на ПП можно
Угу. Учора народ, дзеці ў сэнсе, на самакатах поўным ходам каталіся.) Я ўразілася.) Трызненне нейкае...(

па тры разы аглядаючы багажнік?
ну судя по тому что при вьезде дают бумажку, сколько народа выехало, а при выезде еще раз сверяют, то проверят, что бы в багажнике иноземца какого контрабандой не провезли в процветающую Беларусь.

Мы, кстати, когда обратно ехали литовка даже из будочки не вышла, так в окошко паспорта и отдали. Даже багажник не открывали..

Хотя глядя на работу таможенников я искренне не понимаю, как, судя по статьям, можно найти мааааленький пакетик наркоты с большущей машине. Они ж вообще ее не смотрят.. Открыли багажник/а в сумках что/личные вещи/закрывайте багажник

Ну ў прынцыпе так. Напэўна, яно і лагічна. Ім збольшага пофіг. калі ты выязджаеш (хай пра гэта клапоціцца бок, куды едуць) і зусім не пофіг, калі ўязджаеш. Таму, напэўна так і адбываецца, што першы пункт праходзіцца адносна хутка, а другі (куды едзеш) нашмат долей.
І тым не менш тое, як вывучаліся пашпарты пры ўездзе - гэта маскі-шоў. За гэты час можна было іх, пашпарты, цалкам перапісаць тройчы, кожны. Чаму, цікава, калі едзеш цягніком, гэта адбываецца на некалькі парадкаў хутчэй?

Чаму, цікава, калі едзеш цягніком, гэта адбываецца на некалькі парадкаў хутчэй?
там час абмежаваны :)
А вось калі аўтобусам, то да, за той час, пакуль нашы перагледзяць твой пашпарт, літовец паставіць штамп ў чатырох пашпартах.
Ці ты незадаволена хуткасьцю менавіта літоўскіх памежнікаў?
Мы калі гэтым разам вярталіся з Польшчы, дык там цэлая сьвецкая гутарка ўнас выйшла з панам-памежнікам. "А адкуль едзеце? А як там надвор'е? А на моры хоць купаліся? А вось гавораць, што на другім тыдні... і бла-бла-бла...". З літоўцамі ў мяне ўсё значна прасьцей "Sveiki-Ačiū-Viso gerо" і ты вольны.
А вось калі літоўцы забіраюць пашпарты ў аўтобуса і штампуюць іх асобна ад пасажыраў, то тут варыянты могуць быць не настолькі прыемныя па хуткасьці(

Последнее редактирование:
там час абмежаваны
так-так-так, менавіта. Значыць, могуць і хутка працаваць. Але нашто? Салдат спіць, служба ідзе.(
М-да...ужо нават візы можна перажыць, але сам працэс і час праходжання мяжы вельмі засмучаюць, вельмі.

Девочки, а можно продукты с собой взять в Литву? Или вообще ничего нельзя? Я говорю про такое, как к примеру картошка, чтобы ее там не покупать.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Назад
Сверху