Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
BabuschkinHaus, мая афіцыйная пасада завецца інжынер па каштарыснай (сметной) рабоце.
На працы размаўляю па-руску. Іначай не атрымліваецца. )

k_ja_ra

Well-known member
BabuschkinHaus, магу.) А нават калі чаго не магу сёння, змагу праз тыдзень/два/тры.)

BabuschkinHaus

Well-known member
k_ja_ra, дзе вы знаходзiце тэрмiны на беларускай мове? Цi вы адукацыю атрымлiвалi на ей?

Лучик

Well-known member
Падарылі цудоўную кнігу, уся з такіх вось малюнкаў:)

Последнее редактирование:

Alena)))

Любима...
На працягу доугага часу не чытала по-беларуску, а тут знайшла артыкул..http://naviny.by/rubrics/society/2015/05/27/ic_articles_116_188988/
на мой погляд шмат памылак
напрыклад, самые простые словы, а написаны так, что проста не магу зразумець як так магло здарыцца
,
,
,
,
чы, мажлiва, гэта новыя правiлы?

Последнее редактирование:

svetaM

New member
Alena))), гэта другi варыянт бел. Мовы(неафiцыйны).У 20-я гады 20 стагоддзя гэта было афiцыйна прынятае напiсанне.Потым, калi праграму Беларусiзацыi завярнулi, напiсанне наблiзiлi да рускай мовы. Некаторыя не прымаюць "новую"арфаграфiю i правiльнай лiчаць арфаграфiю Тарашкевiча.

k_ja_ra

Well-known member
Другі варыянт правапісу, так будзе дакладней.
Так званы класічны правапіс ці тарашкевіца.
У адрозненне ад сучаснага правапісу, больш набліжаны да вымаўлення. У сэнсе лепей адлюстроўвае асаблівасці бел. вымаўлення на пісьме.
Плюс ёсць розначытанні ў запазычаных словах. Скажам сфера, логіка (сучасны правапіс), сфэра, лёгіка (класічны).
У астатнім...мова адна. :)
Частка беларусаў карыстаецца менавіта класічным правапісам, лічачы яго больш аўтэнтычным, ці што, і правільным. Таксама гэтым правапісам карыстаюцца паасобныя выданні і інтэрнет-крыніцы.

Orion

Созвездие
Плюс ёсць розначытанні ў запазычаных словах. Скажам сфера, логіка (сучасны правапіс), сфэра, лёгіка (класічны).
У астатнім...мова адна. :)
Частка беларусаў карыстаецца менавіта класічным правапісам, лічачы яго больш аўтэнтычным, ці што, і правільным. Таксама гэтым правапісам карыстаюцца паасобныя выданні і інтэрнет-крыніцы.
Рэкляма это классическое? Мне так не нравится, аж передергивает :)

Orion

Созвездие
k_ja_ra, ну слышала где-то.. Но я не про конкретно неё я про это ё и я где не попадая :)

k_ja_ra

Well-known member
Orion, ясна.) Проста я тарашкевіцу чую толькі ад адзінкавых людзей, надзвычай рэдка да таго ж. Таму і пацікавілася, дзе ж ты на такое трапляеш.)

Orion

Созвездие
k_ja_ra, да я это где-то по телику или радио слышала, не от людей

k_ja_ra

Well-known member
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху