Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Берта, у мінулым годзе? Дык улетку ж нібыта толькі прэзентацыя кнігі была?

Берта

В стране чудес....
k_ja_ra, амаль год )))) пакапалася ў сваёй памяці.... у мінулым студзені купляла.
Аўтар як раз ад пачатку 2015 і прэзентаваў кнігу. Спачатку ў блізкім коле, а вясной па ўсёй Беларусі, у розных гарадах. Яна ўжо даўно прадстаўлена была.
Я з аўтарам асабіста знаёмая ) таму і купіла адной з першых )))

k_ja_ra

Well-known member
Берта, ясна. дзякуй.)
Вы, можа, яшчэ і пра новую гульню Мова ў курсе? :blush1:
У чым там сутнасць і якія правілы?

Берта

В стране чудес....
пра новую гульню Мова ў курсе?
Ведаю як і ўсе ))) не больш за тое, што пішуць у маёй ленце на ФБ:
30 снежня на symbal.by стартуе продаж новай настольнай гульні «Мова»: http://symbal.by/hulnia-mova-256/
Настольная гульня «Мова» – гэта, перш за ўсё, адукацыйна-забаўляльны праект, які мае на мэце развіццё беларускай мовы, пашырэнне яе ўжытку ў грамадстве і стварэнне перадумоваў для моўнай практыкі ў коле сваіх сяброў.
Адначасова гульня – гэта спаборніцтва за тытул лепшага мовазнаўцы, дзе для перамогі кожнаму трэба быць кемлівым, хуткім, уважлівым, сканцэнтраваным.
Гульня зойме у вас ад 15 хвілін да гадзіны, збярэ за сталом ад двух да васьмі чалавек – і ў выніку дапаможа падвысіць ваш слоўнікавы запас, якім вы зможаце карыстацца ў штодзённым жыцці.
Пачаць размаўляць па-беларуску зараз стане прасцей!

k_ja_ra

Well-known member
Была, па-мойму, ці то прэзентацыя ці то "абкатка" гэтай гульні.
Я яшчэ хацела была з дзецьмі выбрацца, але так і не дайшла.

Я з асцярожнасцю да настолак стаўлюся. Настолкі, у сутнасць і правілы якіх даводзіцца ўнікаць гадзінамі, і сам працэс гульні ў якіх доўгі і бясконцы - адназначна не наш варыянт. Таму і пытаюся. Баюся, каб не купіць і не пакласці гульню на паліцу.)
Але, напэўна, давядзецца рызыкаваць.) Усё адно ніякіх іншых ідэй падарунка дзецям няма.:)
Ну і вось гэта ўсяляе надзею, што не ўсё так страшна:
Гульня зойме у вас ад 15 хвілін

Берта

В стране чудес....
Была, па-мойму, ці то прэзентацыя ці то "абкатка" гэтай гульні.
Я яшчэ хацела была з дзецьмі выбрацца, але так і не дайшла.
аааа.... Значыць, я яшчэ менш ведаю , чым некаторыя :)))))
Паспрабую спытаць у знаёмых. Калі што па справе адкажуць, напішу.
Дарэчы зараз задумалася..Напісала пра ленту ФБ. Больш правільна - стужка ФБ?
Але неяк не гучыць..... здаецца.... А як вам?

k_ja_ra

Well-known member

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Дзяўчаты, з надыходзячым Новым годам!
Хай 2016 спраўдзіць вашыя мары, пазнаёміць з цікавымі людзьмі, прапануе шыкоўныя перспектывы і адкрые ўсе дзьверы!
Усё будзе добра!

k_ja_ra

Well-known member
Сем камянёў старэйшы дзець прачытаў за 2 дні. (400 старонак)
Раблю выснову, што цікавая кніжка.)

"Мова" нам таксама спадабалася.)

Marisol

Active member
Сёння ў Цэнтральнай кнігарні выдавецтва "Мастацкая літаратура" прэзэнтавала дзіцячыя кнігі. На жаль, рэкламы я не бачыла, выпадкова трапіла:( на мой погляд, трэба такія акцыі больш шырока асвятляць у прэсе...
Набыла аж 6 кніжак для малой (сёмую ў падарунак!) з аўтографамі, і перакінулася словам з аўтарамі, было вельмі прыемна. Адзін з іх не толькі піша кнігі, але і малюе, запрашаў да сваёй мастацкай галерэі.

Marisol

Active member
katia-ka, зараз адфоткаю... а ты ёсць у маёй стужцы на фб?

Последнее редактирование:

Zoryana

Well-known member
Сегодня увидела фото с таким баннером на одном региональном ресурсе:

145327171289576-11.jpeg

И вот размышляю теперь - а как правильно-то: "З Раством" или "З Ражджаством"?
Фото сделаны на большом (в масшабах города, конечно) рождественском концерте в Вилейском городском ДК: http://kraj.by/belarus/news/kultura...estvenskiy-kontsert-v-vileyke-foto-2016-01-20

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху