Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
И вот размышляю теперь
Не вы адна.)
Самае правільнае - з Калядамі ці Нараджэннем Хрыстовым.
З прыведзеных вамі такі схіляюцца да Раства.
Другі варыянт - проста здзекаванне з мовы.

Вишенка

волшебница
Zoryana, акрамя "Ражджаства" яшчэ ёсць "Благавешчанне". І першае, і другое выклікае ў мяне жаданне даць у лоб чым-небудзь цяжкім таму, хто гэта прыдумаў і напісаў.

Zoryana

Well-known member
k_ja_ra,
Вишенка, я не поняла - однозначно правильного варианта "Рождество" и "Благовещение" на белорусском нету разве?

k_ja_ra

Well-known member
Zoryana, ну вы ж сама бачыце, што народ з беларускай мовай абыходзіцца хто на што здатны.
Правільныя 3 варыянты: Раство, Божае (Хрыстова) Нараджэнне, Каляды.
Вычварэнства, што на вашай карцінцы, там-сям вылазіць. Але гэта адзінкавыя выпадкі.
Ну і з Дабравешчаннем недзе так жа. Благавешчанне, мякка кажучы, гучыць двухсэнсоўна. А яшчэ ёсць варыянт Звеставанне, але ён, як разумею, амаль не карыстаецца.
Я тут мала ў тэме, можа, Вишенка болей падкажа. Што там каталікі часцей карыстаюць.

Вишенка

волшебница
Што там каталікі часцей карыстаюць.
Божае Нараджэнне і Звеставанне, але і Дабравешчанне чула, можа, ад грэка-католікаў - не памятаю ўжо.
Благавешчанне, мякка кажучы, гучыць двухсэнсоўна.
не тое слова! :)

petra13

New member
Прыкольны, даволi просты
Учора рабiла яго, атрымалася 8/10. Пры чым там дзе зрабiла памылкi - думала))) то бок iнтуiтыуна (па гучанню) хацела адказаць правiльна, а падумала i выбрала няправiльны адказ:)))

Вишенка

волшебница
Віншуем! Вы сапраўдны беларус! Чаму так рэдка карыстаецеся мовай?
Пытанне мяне збянтэжыла... :)
У мяне таксама 90. Словы лёгкія, а прымавак некаторых я і не чула...

Яшчэ адзін тэст :) Зусім не складаны
http://citydog.by/post/test-mova/

Последнее редактирование:

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Лявон Вольскі пачынае краудфандынгавую кампанію па збору сродкаў на свой новы альбом. Падрабязьней можна прачытаць тут

k_ja_ra

Well-known member
Сёння ўпершыню ў жыцці падпісвала дамову, складзеную па-беларуску.

Як мала трэба чалавеку для шчасця...

k_ja_ra

Well-known member
Спадарыні, маю пытанне.
Фарны касцёл. Усім вядомае спалучэнне, якое значыць "галоўны касцёл". А што значыць само слова "фарны"? фара? Скуль яно? Якое яго паходжанне? Гэтых словаў няма ў тлумачальных слоўніках.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху