Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Учора як раз сын (дома мы гаворым на рускай) сказаў "россиянский флаг". Я яго паправіла, што "русский", а не "россиянский". Таму што назва дзяржавы зусім іншае, чым назва мовы. Назва мовы йдзе ад назвы народа. Так што лічу, што "расейская" - гэта як "россіянская" па-беларуску. Ін май хонест опіньон! :)

Coraline

Jones
Юлллса, Сцяг як раз расейскі, таму што рускі - гэта прыкмета нацыянальнасці, а расійскі - дзяржавы Расея. Таму мова - руская, нацыянальнасць - рускі, але - расійскі грамадзянін, расійскі сцяг.

Сarla

Active member
А мне здаецца, што мова - "русский язык", але флаг "российский". Ці гэта я блытаю?

Сarla

Active member
Дзяўчаты, а вельмі ж прыемна пісаць па-беларуску, вось толькі яшчэ не размаўляю. Дзякуй вялікі Юлллса за гэтую старонку.

images

:) У мяне ўсе словы падкрэсліваюцца чырвоным чамусьці.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Кьяра, так я прышла. Распавядай(можна так фамильярна?) пра физ-ру))))

Вишенка

волшебница
хіба толькі праз гадзінку-другую мы не завядзем "Ой, сівы кооонь бяжыць"
оооооооооооооооо, у нас з сяброўкай у студэнцкія гады гэта была любімая песня :))) Заўсёды яе спявалі "праз гадзінку-другую" :)

А як жа Змiцер Вайцюшкевiч? Мне вельмi падабаецца
Угу, і песня ў яго ёсць пра Дамініку :)

Последнее редактирование:

katia-ka

Kitoks Pasaulis
А класная- дык, не, вядома ж 5 трэба было атрымліваць! (Так, толькі я пра гэта даведалася ўжо ў дзень выдачы.)
Так вось і я пра тое, у школьнай тэмцы, што класная можа і падштурхнуць дзе трэба, і падказаць.

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, проста ў маім выпадку, яна хутчэй перашкаджала, як дапамагала. ))) Таму лепш без іх "матывацый".

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, ну так, пачытаць - цяжкае дзяцінства ў мяне было... :)))
Проста лічу, што калі вучню і бацькам, большай часткай вучню, вядома, трэба - ён будзе вучыцца. І класная тут ніякім месцам. А калі не - дык гэта балы - не веды...)))

Дарэчы, дзяўчаты, я правільна разумею, што тут мы можам пра ўсё балбатаць, а не толькі пра "моўныя" пытанні?))) Бо яны, вядома, галоўнае тут, але не адзінае, так?)))
Я да таго, што мне прынцыпова па-беларуску, а не пра беларускую. Гэта нармальна?)))

п.с.: але "пра" таксама.

k_ja_ra

Well-known member
Спынілася ўсё ж на гэтым. Гучыць чароўна проста. Mrs_yanf, шчыры дзякуй.

Едзе восень
Валянцін Рабкевіч

Змоўкла наваколле,
Лес адгаманіў.
Едзе восень полем
На рабым кані.
А за сінім борам —
Я разгледзеў сам —
Сядзе ў санкі скора
Белая зіма.

Як лічыце, будзе вельмі-вельмі страшна, калі трэці радочак ад канца, вось так мая казаць будзе:

А за сінім борам —
Разглядзела я
Сядзе ў санкі скора
Белая зіма.

:blush1: Проста аж не магу, як менавіта гэты верш падабаецца. А ў мяне дачка, не сын.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху