:acute:Мне не сорамна
О! Бач ты як зашмат можна даведацца пра герояў поп-і телевяршынь)))))як вядомы тэлевядоўца ад арміі касіў.
Угу... засьняць на відэа, выкласьці на ютуб і кінуць спасылку на nnесли баксов 100, может скинуться, позвать его? Сесть так за стол, и попросить спеть по-белорусски
Доброе утро. Девушки, подскажите, где можно купить детские песни на белорусском языке? Есть одна сборка Калыханкi UNICEF. После сказки на ночь детки сами просят его включить.
Аналагічна.Согласна с автором.
У слоўніку пад рэдакцыяй Коласа і Крапівы - толькі "імЯ", я іншых варыянтаў і не чула. Але я падазраю, што наяўнасць вялікай колькасці варыянтаў - норма для беларускай мовы, бо умовы яе існавання і развіцця вельмі гэтаму спрыяюць.Я ўсё жыццё лічыла, што націск на "я" - імЯ, і без варыянтаў, але да майго здзіўлення, глядзіце:
У беларускім гімне: "слаўся зямлi нашай светлае iмя".я іншых варыянтаў і не чула.
Ага, дык чаму ж тады слоўнікі гэтую варыятыўнасць ніяк не адлюстроўваюць? Так і пісалі б імЯ (мажліва таксама Імя)...Але я падазраю, што наяўнасць вялікай колькасці варыянтаў - норма для беларускай мовы,
У Беларусі столькі розных гімнаў, што я вывучыла "Магутны БОжа" і вырышыла, што на гэтым хопіцьУ беларускім гімне: "слаўся зямлi нашай светлае iмя".