Кстати, первый урок, по Кьяриной ссылке, у нас уже давно - мая радзiма Беларусь.
Greenlight, гэта не першы ўрок. Гэта курс (цягам 4-га класу) у межах прадмета "Чалавек і свет". Курс аб гісторыі і культуры Беларусі.
Калі можна, раскажыце.) Цікава.)
Igra, паясню. Расійскі курс не столькі пра рэлігію , сорі, паўтараюся, колькі пра ідэалогію. У якую рэлігіі акуратненька ўпісваюць.
Я катэгарычна супраць: а) зліяння дзяржавы з царквой (любой) і ў любой форме
і б) ідэалогіі і іншага выхавання ў школе.
Школа, на мой погляд, павінна займацца выключна сваім прамым абавязкам - адукацыяй. Усе выхаванні і ідэалогіі варта пакінуць бацькам і грамадскім (рэлігійным) арганізацыям.
Такім чынам, маё стаўленне да любога курса, які будзе не проста расказваць пра розныя рэлігіі, як формы жыцця, будзе не проста даводзіць, што гэта ёсць, з такіх і такіх прычын, бывае такім, такім і такім, мае такі і такі метафізічны сэнс, не проста расказваць, што адрозніваюцца рэлігіі так, так і так, а тым ці іншым будзе ідэйна выхоўваць, будзе адмоўным. І наколькі мажліва, я буду ад гэтага адмяжоўвацца сама і ахоўваць ад гэтага сваіх дзяцей.
І так. Я ўсё ж супраць святароў у школе, любых. Апроч выпадкаў, калі яны проста карыстаюць (арэндуюць) тэрыторыю для праваслаўнага (мусульманскага, пратэстанскага) гуртка.
При этом религиозные школы продолжают оставаться востребованными во всем мире.
Яны ж прыватныя, а не дзяржаўныя, правільна?
І на здароўе. )