Религия и пр.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Atex

Active member
Танюша_,хорошо, пусть будет так. сравнение кураева, где сравниваются не одинаковые группы, вы считаете корректным? и вы уверены, что террористы читают Коран именно так как он написан и именно так, как излагается духовенством?
и вроде как у нас в минске мусульмане терракты не проводили, вроде как были вполне себе наши замешаны во всем этом.
или вот убийца насильник - с 12 жертвами - это тоже бытовуха или ближе к теракту? (у меня в группе в коллежде "наш" убил студетку, она была 11 жертвой)
хватает г-на везде. и если уж сравнивать взялись "ученые" то не мешало бы обратить винимание на сравниваемые группы.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Atex, вы опять сливаете всё в одну кучу. Есть бытовуха, есть уголовные преступления, есть терракты. В каждой стране есть воры, убийцы, насильники и маньяки. Терроризм стоит отдельно. Плохо не само учение, плохи некоторые его радикальные трактовки.

Atex, хотите сравнить группы, составьте список громких террактов и исполнителей за последние лет 10. Посмотрим и поговорим о результатах.

Atex

Active member
Танюша_, это не я все сваливаю в кучу, это вот кураев сваливает в кучу - говоря о том, что вот эти люди - мусульманское г-но. там у него не идет никаких вообще ссылок на отдельные учения. там конкртено сказано - мусульмане и мусульманское г-но.
ну и, если быть честной, на мой взгляд, это вы скорее все в кучу сваливаете.

Танюша_

Atex, если вы почитаете то, что я писала, то я именно этот момент, момент наезда на мусульман в целом, выделила.
Но вы, зачем-то приплели к разговору о террористах маньяков и просто преступников. И мне не понятно зачем.

Atex

Active member
Но вы, зачем-то приплели к разговору о террористах маньяков и просто преступников. И мне не понятно зачем.
я "приплела" их к тому, что кураев сравнивает не целевые группы. с одной стороны у него стоят просто верующие от мусульман, а с другой - духовенство РПЦ. вот к чему. вы же перевели разгвор в русло: таракты-бытовуха.
и если "ученый" кого-то или что-то сравнивает, то ему должно быть понятно, что сравнивать нужно одинаковые группы. почему-то кураев не сравнил духовенство мусульманское с духовенством РПЦ. почему?

Танюша_

Солнцева, я полностью согласна с тем, что мусульманин не равно террорист.

Танюша_

Солнцева, с этим я не согласна. У терроризма есть определение. Оно достаточно чёткое.

Igra

БЫТИЕ
кураев сравнивает не целевые группы.
Он не сравнивает,он говорит-давайте не открещиваться,не рафинировать,все.Сказал это Кураев или не сказал,большинство людей в мире,независимо от их вероисповедания,в том числе и атеисты с агностиками,так или иначе связывают терроризм с исламом-и этому есть предпосылки,зачем отрицать?При том при всем,понятно,что мусульманин не тождественно террорист.Причина дискуссии в том,чтобы по-любому не согласиться с Кураевым и найти в его тексте несовершенства или вы считаете,что в мире не существует исламского вопроса и проблемы?

k_ja_ra

Well-known member
Ігра, Солнцева, шчыра, я абяцаю на дасуге жж ці як там яно гэтага Мальгіна пачытаць, сфарміраваць меркаванне, а потым распавесці. Ок?
Пакуль яго няма. Бо не чытала і нават прозвішча ніколі не чула.

Солнцева, а што з Салаўёвым?
Я па шчырасці забылася, калі апошні раз глядзела тэлевізар, не вельмі ў тэме як бы, але вось літаральна ўчора, пакуль я ў компе была, муж "Воскресный вечер" у паўвока глядзеў, і я раптам падумала, як жа даўно я яго, Салаўёва, не глядзела!
А мне ён, як вядоўца, вельмі падабаецца. Ці, мажліва, правільней сказаць, падабаўся?
Штосьці змянілася за апошні час (год-два, колькі я там тэлек не ўключаю-та)?

Atex, слу. А табе, праўда, ёсць розніца, ідзе лайно ад кіраўнікоў царквы ці ад шэраговых вернікаў?
Тым больш, як я зразумела, Кураеў казаў пра тое, што сумнеўныя трактоўкі Карана не шэраговымі ўдзельнікамі робяцца, а як раз святарамі тамтэйшымі. Якія, не факт, што святары насамрэч, а мажліва баявікі ад царквы, падобна да таго, як і праваслаўныя месцамі не святары, а чыноўнікі збольшага. Толькі нашыя гадзіннікамі бавяцца, а там "пастраляцца".

Собсна, размова -та пра што ідзе? Праблема не ў ісламе як такім. А ў тым, што яго абіраюць і носяць як сцяг народы, якія ў сваім развіцці як бы гэта памягчэй...адстаюць ад заходняга свету. То бок гэта яны афарбоўваюць іслам у такія чорныя тоны.
Акрамя як верыць і ваяваць, як сказаў Скіф, яны ж збольшага нічога не ўмеюць, а галоўнае, не хочуць умець. А вось жыць, падазраю, хочуць не ў 15-м ст,. а ў 21-м такі.
Іслам - толькі сцяг, які яны падымаюць. Не будзе іслама, знойдуць іншы. Але не менш прыгожы і правільны і цалкам сабе за ідэю.

То бок па мне трэ разглядаць 2 розныя праблемы. Адна - уласна іслам. Які і сам па сабе, нават без экстрэмальных трактовак, па мне, жэсць.

Другая - слабаразвітыя народы і краіны, якія імкнуцца да дасягненняў цывілізацыі з дапамогай тэрора ў тым ліку, прыкрываючыся барацьбой за некую там веру. Да якой па сутнасці і на добры лад і справы-та нікому няма.

Так, Злучаныя Штаты ў купе з Расеяй таксама тыя яшчэ агнцы божыя. Але, імхо, краіны, якія прадукуюць тэрор, нічым не лепшыя.

Igra

БЫТИЕ
С одного известного сайта:Не все мусульмане – террористы, но все террористы были мусульманами!

яны ж збольшага нічога не ўмеюць, а шгалоўнае, не хочуць умець.
То-то и оно.

Те,которых надо как-то контролировать и кормить(как Чечню,например),чтобы с "цепи не сорвались"(не надо придираться к словам,это аллегория)
Татарстан,например,совсем другое дело.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Дарэчы, пра іслам.

Мужу с любовью смотреть на других женщин.
Жене смотреть с любовью на других мужчин.
Мужчинам смотреть на тело посторонних женщин, может и без задней мысли.
Женщинам тоже.
Мужчинам взглянуть на тело мужчин (часть тела между поясом и коленом).
Женщинам взглянуть на тело женщин.
Збольшага прыгожа, і галоўнае, справядліва ў сэнсе роўнасці абмежаванняў, якія накладваюцца на жанчыну і мужчыну.
Вось толькі чаму пры гэтым жанчын трэба ў паранджы запакаваць, а мужчынам можна цалкам сабе на тэму "не спакушай" не замарочвацца?

Так-так. ))) Каму што. А мне, як таму лысаму. :))) Я ніяк не магу ўцяміць, чаму праз тое, што мужчыны спакушаюцца, трэ жанчыну схаваць, а не самім не спакушацца?
Чаму жанчыну ў царкве мужчынскія штаны і непакрытая мужчынская галава ад малітвы не адрывае, а мужчынаў аналагічнае адразу адрываць павіннае?
Поўнае папранне правоў чалавека. :)))))))))))))

Па ходзе, чым далей, тым болей пераконваюся, рэлігія - зло. Любая. :))) Асабліва ў руках тых, хто майстарскі яе карыстае ў сваіх злачынных мэтах.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Мужчинам смотреть на тело посторонних женщин, может и без задней мысли.
Если у женщины аппендицит, а хирург - мужчина, то все, пусть умирает?
Хотя если хирург женщина, то тоже можно умирать: на тело все равно смотреть нельзя.

Чаму жанчыну ў царкве мужчынскія штаны і непакрытая мужчынская галава ад малітвы не адрывае, а мужчынаў аналагічнае адразу адрываць павіннае?
Тебе это должно скорее льстить: женщины, выходит, сильнее морально.

Па ходзе, чым далей, тым болей пераконваюся, рэлігія - зло. Любая.
Со стороны больше похоже на то, что сначала ты решила, что религия - зло, а теперь старательно ищешь этому подтверждения.

Lilac

and Lilium
Кьяра, про ислам - у меня всегда было представление о нём, как о религии, весьма удобной для домашней женщины. Она имеет полное право спрятаться в "своём домике" и заниматься собой и детьми, и по сути, мужу ничего не должна она. А муж ей и детям должен много чего :) Так вот, я была уверена, что прятать себя от других мужчин - это выбор женщины как раз.
Может и ошибаюсь. Надо поглубже в ислам это посмотреть.

k_ja_ra

Well-known member
Lilac, я, відаць, не дамашняя жанчына. Таму ўсё, што з тэмай паранджы і іншых хустачак звязанае, выклікае ўстойлівае непрыманне ўжо на старце. :)
Так што не...
глыбей у іслам - без мяне дакладна.)

Со стороны больше похоже на то, что сначала ты решила, что религия - зло, а теперь старательно ищешь этому подтверждения.
Не зусім так.
Я такі стартавала ад пасіўнай ці намінальнай, калі заўгодна, праваслаўнай. :) У агульным і звычайным разуменні гэтага паняцця ў нас. То бок "святая вада на Хрышчэнне, фарбаваныя яйкі на Вялікдзень і залаты крыжык". :)
З гадамі раблюся больш разборлівай у сваіх дзеяннях. Ну так думаю, прынамсі.)

Дык паабяцала ж.)

мужу ничего не должна она.
А дзе павінная? У хрысціянстве? Тое самае - нічога не павінная. Толькі спаць, скажам мякка, нараджаць, гатаваць, абслугоўваць і да т.п. А так нічога...Не?

Последнее редактирование:

Lilac

and Lilium
Таму ўсё, што з тэмай паранджы і іншых хустачак звязанае, выклікае ўстойлівае непрыманне ўжо на старце.
да ладно :) что ты так сур'ёзна :)
у меня паранджа, если честно, больше сексуальные фантазии на тему ролевых игр вызывает :)))

А дзе павінная? У хрысціянстве? Тое самае - нічога не павінная. Толькі нараджаць, гатаваць, абслугоўваць і да т.п. Не?
ну вроде ж она о муже тоже должна заботиться, нет? я не в теме, прости
Так что сорри, если дезинформирую

k_ja_ra

Well-known member
у меня паранджа, если честно, больше сексуальные фантазии на тему ролевых игр вызывает
Lilac, якая ты ігрывая аднак. :)))))))))))))

А я так, сур'ёзная.
Я неяк распавядала гісторыю лепшай сяброўкі сваёй сястры, якая паехала за мужам у Турцыю і знікла для сям'і, сяброў, камунікацыі. Дык вось днямі дайшла інфа. што прыняла такі і іслам яна. (((((((

Lilac

and Lilium
Кьяра, кстати, что в исламе мне больше всего импонирует, так это обрезание. Вот прям всем рекомендую :) Вне зависимости от вероисповедания :)
Мужское, имею ввиду :)

k_ja_ra

Well-known member
ну вроде ж она о муже тоже должна заботиться, нет? я не в теме
Я збольшага таксама.
Але штосьці падказвае, што паўсюль сутнасць адна. Ну...як з яйкамі. Яны ж , толькі выгляд збоку.)))))
Як разумею, у мусульманкі не моцна пытаюцца, ці хоча яна 10-е дзіця нараджаць. :)))))

Lilac

and Lilium
Я неяк распавядала гісторыю лепшай сяброўкі сваёй сястры, якая паехала за мужам у Турцыю і знікла для сям'і, сяброў, камунікацыі.
ну так можно и в Молдавии исчезнуть, например. Или в Грузии-Армении. Не склонна я всё чисто религией оправдывать.

Igra

БЫТИЕ
я, відаць, не дамашняя жанчына. Таму ўсё, што з тэмай паранджы і іншых хустачак звязанае, выклікае ўстойлівае непрыманне ўжо на старце.
Так што не...

Кьяра, а ты не веришь,что в парандже и хусточке можно быть гром-бабой и держать мужа в кулаке?:) А можно без хусточки и в мини-юбке быть полностью зависимой и забитой,нет?:)И аборты заставят делать.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху