Ігра, Солнцева, шчыра, я абяцаю на дасуге жж ці як там яно гэтага Мальгіна пачытаць, сфарміраваць меркаванне, а потым распавесці. Ок?
Пакуль яго няма. Бо не чытала і нават прозвішча ніколі не чула.
Солнцева, а што з Салаўёвым?
Я па шчырасці забылася, калі апошні раз глядзела тэлевізар, не вельмі ў тэме як бы, але вось літаральна ўчора, пакуль я ў компе была, муж "Воскресный вечер" у паўвока глядзеў, і я раптам падумала, як жа даўно я яго, Салаўёва, не глядзела!
А мне ён, як вядоўца, вельмі падабаецца. Ці, мажліва, правільней сказаць, падабаўся?
Штосьці змянілася за апошні час (год-два, колькі я там тэлек не ўключаю-та)?
Atex, слу. А табе, праўда, ёсць розніца, ідзе лайно ад кіраўнікоў царквы ці ад шэраговых вернікаў?
Тым больш, як я зразумела, Кураеў казаў пра тое, што сумнеўныя трактоўкі Карана не шэраговымі ўдзельнікамі робяцца, а як раз святарамі тамтэйшымі. Якія, не факт, што святары насамрэч, а мажліва баявікі ад царквы, падобна да таго, як і праваслаўныя месцамі не святары, а чыноўнікі збольшага. Толькі нашыя гадзіннікамі бавяцца, а там "пастраляцца".
Собсна, размова -та пра што ідзе? Праблема не ў ісламе як такім. А ў тым, што яго абіраюць і носяць як сцяг народы, якія ў сваім развіцці як бы гэта памягчэй...адстаюць ад заходняга свету. То бок гэта яны афарбоўваюць іслам у такія чорныя тоны.
Акрамя як верыць і ваяваць, як сказаў Скіф, яны ж збольшага нічога не ўмеюць, а галоўнае, не хочуць умець. А вось жыць, падазраю, хочуць не ў 15-м ст,. а ў 21-м такі.
Іслам - толькі сцяг, які яны падымаюць. Не будзе іслама, знойдуць іншы. Але не менш прыгожы і правільны і цалкам сабе за ідэю.
То бок па мне трэ разглядаць 2 розныя праблемы. Адна - уласна іслам. Які і сам па сабе, нават без экстрэмальных трактовак, па мне, жэсць.
Другая - слабаразвітыя народы і краіны, якія імкнуцца да дасягненняў цывілізацыі з дапамогай тэрора ў тым ліку, прыкрываючыся барацьбой за некую там веру. Да якой па сутнасці і на добры лад і справы-та нікому няма.
Так, Злучаныя Штаты ў купе з Расеяй таксама тыя яшчэ агнцы божыя. Але, імхо, краіны, якія прадукуюць тэрор, нічым не лепшыя.