С ребенком в Испанию - 4

k_ja_ra

Well-known member
Спадарыні, хто-небудзь быў у Барселоне ў самы сезон самастойна? Там зусім ахтунг паўсюль?
Планавалі самастойна электрычкай туды на дзень зʼездзіць. Сесці на вядомы экскурсійны аўтобус, які акурат робіць прыпынкі там, дзе нам трэба, выходзіць, глядзець свае пункты праграмы, вяртацца, ехаць далей і пакуль не вернемся да першапачатковага прыпынка.
Але гід сказала, што ў сезон на гэты аўтобус фіг сядзеш. Чэргі і многа людзей. А ўжо некалькі разоў садзіцца - выходзіць, як мы хочам, і падаўна засада. Плюс варʼяцкія чэргі на ўваход куды б не было.
Я ўжо баюся ехаць. Перспектыва ў 40 градусаў (у Іспаніі зараз так) стаяць ў чэргах, каб толькі трапіць у аўтобус, шчыра пужае. Можа, гід, як зацікаўленая асоба, проста страшчае і перабольшвае? Ці ўсё так і ёсць?
І яшчэ пытанне. Калі загадзя праз інтэрнет браніраваць квіткі на ўваходы, на тэлефоне іх паказаць дастаткова ці трэба раздрукоўваць?

BabuschkinHaus

Well-known member
на тэлефоне іх паказаць дастаткова
Обычно да. Только БХ приперлась с распечатанными). Еще часто это пишут, когда билет покупаешь (в каком виде можно предъявить). После того, как оплату произвел. "Билеты отправлены вам на почту и т.п."

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
Мы таки съездили в Валенсию, посетили океанариум. Для себя я решила, что в следующий раз поеду туда, когда буду старой старушкой. Океанариум крут, ничего не скажешь, но двух часов нам хватило выше крыши. Особенно понравились белуги. Надо погуглить, наверняка они хищники, но в океанариуме были душками, выполняли команды, терлись спинками... Огромные тюлени, красивые акулы, инопланетные медузы. В общем, очень понравилось.
На выходе японский (азиатский какой-то, но мне приятно думать, что непогрешимый японец) малыш закатил такую истерику... И я мстительно подумала, что не так уж и прекрасны японские детки, орут почище нашенских.
Потом поехали в исторический центр. Было очень жарко, около 35. Но мы стоически то-се обсмотрели. Мои отправились в макдак, я - смотреть на чашу грааля. Тут как всегда бывает ожидание-реальность не совпали вообще. Она крошечная. Масенькая, темненькая. Но напротив сидит мужик с фотоаппаратом с огромным объективом, не знаю, похоже, что ведет фото-летопись чаши, фоткает её каждую минуту. Я тоже сфоткалась на фоне (это разрешено), чашу рассмотреть на снимке не могу.
Собор очень красивый и внутри и снаружи, входной билет 8 евро для взрослых, 5,5 для детей. Сто раз подумайте, прежде, чем вести туда ребенка, оно того не стоит, имхо. Но и очереди нет никакой.
Ещё мы набулькались орчаты, это местный скоропортящийся напиток из земляного миндаля под названьем сныть. Сладенький, вкусный, насквозь полезный. Чем дальше от центра, тем дешевле от 3 до 2 евро за 300 мл.
Сама Валенсия очень красивый город, меня впечатлил цветочный мост, утопает в герани... Куча стремных современных скульптур, крутейший город науки и искусства (мы мимо проезжали). Всё хорошо, а не лежит душа. Ни тебе загадки, ни мрачности, ни тайны. Мне Барселона ближе.
Ездили с бас плана. По пути сломался кондиционер, нам на встречу выслали другой автобус, но всё равно, ноги мои отекли так, что стало понятно:автобусные туры не для меня. Или меньше орчаты надо пить :)

Птица_Сирин

Active member
k_ja_ra, мы катались на экскурсионных автобусах в Барсе 4 года назад в конце августа. Помню, что понравилось, довольно интересно послушать, и когда мы заходили в автобус, почти всегда места были на втором этаже, на первом они были всегда, так что, видимо, очереди были не такие уж и большие и в основном у наиболее значимых экскурсионных объектов. Но вот если выходить почти на каждой остановке, то весь маршрут за день не одолеешь.

k_ja_ra

Well-known member
Обычно да. Только БХ приперлась с распечатанными). Еще часто это пишут, когда билет покупаешь (в каком виде можно предъявить). После того, как оплату произвел. "Билеты отправлены вам на почту и т.п."

Проста з таго, што чытала ў неце, штораз было напісана: купіце загадзя білеты онлайн! Усё, што вам трэба - гэта толькі раздрукаваць іх і вуаля. ʼТолькі раздрукавацьʼ, ага.) Не дома гэта ж так запраста. Вось і скубуць сумневы, а ці не застанемся ў выніку і без увахода і без грошай, не прадʼявіўшы папяровы квіток.

Tinker

Active member
k_ja_ra, можно поинтересоваться в гостинице на ресепшене. Они могут распечатать
Плюс бывают точки, типа интернет кафе. Можно во время прогулки обратить внимание, поискать

Mahima

переименовалась:)
Мы распечатывали билеты в туристическом агентстве:) увидели надпись на русском,зашли, попросили. Нам не отказали:)

k_ja_ra

Well-known member
Я так разумею па адказах, што раздрукоўваць такі трэба. Хіба на рэцэпцыі тады. Дзякуй!

химера

Well-known member
k_ja_ra, куда именно вы хотите купить билет, давайте попробуем вам найти информацию надо печатать или нет. Зоопарк точно помню не нужно печатать, считывают с телефона )

Мои путешествия этого года показали и еще больше утвердили мое мнение, что только онлайн билеты, на месте ничего не успеешь, не хватит ни сил, ни времени стоять еще и в очередях в кассы...

BabuschkinHaus

Well-known member
Проста з таго, што чытала ў неце, штораз было напісана: купіце загадзя білеты онлайн! Усё, што вам трэба - гэта толькі раздрукаваць іх і вуаля. ʼТолькі раздрукавацьʼ, ага.) Не дома гэта ж так запраста. Вось і скубуць сумневы, а ці не застанемся ў выніку і без увахода і без грошай, не прадʼявіўшы папяровы квіток.
Я имела в виду надпись при покупке на сайте саграды самой непосредственно. Там было что-то написано, важно или нет печатать, но уже не вспомню.

k_ja_ra, в саграду тоже не надо печатать, ходили с телефона.
Вот и мне кажется, что с распечатанными была только наша компания)). Я просто все всегда печатаю на всякий пожарный.

Мои путешествия этого года показали и еще больше утвердили мое мнение, что только онлайн билеты, на месте ничего не успеешь, не хватит ни сил, ни времени стоять еще и в очередях в кассы...
+1.

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
Не нашла в Салоу скидочного для порт авентура пива, зато завались мармелада (1,75 минимум) и колы (1.06 минимум). И того, и другого надо по 3 штуки для скидки в 20 евро. Завтра попробуем сходить.
Кто был? Как там новый аттракцион на улице сезам?

Тошик1

ляляля
Марфа Васильевна, очередь на него была 1,5 часа.... Предпочли ему дрэгон хан, тоже 1,5 часа .
В прошлом году попали в такой день , когда было мало народу. В этом очереди но нормальные горки по 2 часа были...

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
Тошик1, там какая-то виртуальная реальность?
Я морально готова к очередям и даже чуточку готова к фуриос бэко :) жаль, нельзя накатить для храбрости...

k_ja_ra

Well-known member
Людзі, а што ніхто пра іспанскіх медуз не расказваў? Тут з імі бяда, як бачу. Мясцовыя баяцца іх, як агню, падобна. На пляжы, як аказалася, папярэджанні, што медузы і купацца ці нельга ці з асцярожнасцю. У ваду амаль ніхто не заходзіць. Ратавальнікі хадзілі з бутэлькамі з нейкай вадкасцю і людзям укусаныя месцы палівалі. Чула размову рускамоўных на пляжы (жанчына ўжо мясцовая з кантэкста, хоць і з былога саўка яўна), дык гаварылі, што гэта не чарнаморскія медузы, збольшага бяскрыўдныя, хоць і агідныя, гэтыя мясцовыя іспанскія ядавітыя. Калі джаляць, варта несціся ў аптэку, там ведаюць, сказаць: медуза.
Дык вось гэта што? І ці скора скончыцца, з досведу? Вада шыкоўная, а плаваць немагчыма.( Бяда. :)
Пра квіткі. Дзякуй за дапамогу! Муж з дзецьмі ў выніку паехалі без усялякіх эл.квіткоў. У касах ніякіх чэргаў. Купіў квіток, адразу пайшоў, ніякай прывязкі да пэўнай гадзіны. Гэта пра камп ноу гаворка. Паехалі экспромтам у сэнсе дня і часу. Якраз з-за гэтых медуз. Так то загадзя збіраліся. Карацей, для мяне ў эл.квіткоў адзін тлусны мінус - прывязка да часу. А так...напэўна, мы ў прынцыпе не бываем там, дзе такія квіткі актуальныя. На аглядную экскурсію ў Барселону ў выніку вырашылі ехаць з турфірмай. З кандзікам, надзейна, раскажуць усё. Заадно і фантаны глянем, на якія самастойна не трапілі б ніяк.

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, а вы на каком побережье?
Мы купались-укупывались, ни о каких медузах слыхом не слыхивали..

k_ja_ra

Well-known member
Мы ў Пінедзе де Мар.

Дзяцей ужо джалілі. Я паставілася спакойна. Але пасля сённяшніх пачутых размоў, рэакцыі мясцовых на маё ўласнае барахтанне каля берага, ужо ўключылася. Малодшая схільная да алергічных рэакцый. Не хапала мне яшчэ з гэтым гемару.
Карацей, няма на свеце дасканаласці. Усё нібыта няблага, дык трэба ж было гэтым медузам зʼявіцца.

Igra

БЫТИЕ
Интересно..конкретно там не была, но на этом побережье не раз..не было такого, даже не слышала. Правда, я в конце июля всегда ездила.

viqa

Well-known member
стая этой гадости может неожиданно приплыть куда угодно и так же неожиданно свалить

k_ja_ra

Well-known member
Я так разумею, яны не заўжды, не пастаянна. Наплывамі. Нас яшчэ гід папярэдзіла, маўляў, медузы, будзьце пільныя. Я зноў жа сурʼёзна не ўпрыняла, хоць і здзівілася, што пра гэта папярэджваюць. У крыме, дый чорным моры ў цэлым, гэта ўвогуле штодзённая рэч. А тут ужо лёгкая паніка пачынаецца. І галоўнае, нікому ж невядома, як далей? Медузы некалькі дзён ужо. Да сёння проста іх, відаць, было меней.
Ай, бесіт... ляціш, як дурань, за тысячы км за туеву кучу грошай і атрымліваеш ʼпрыродуʼ ва ўсёй красе, тваю дывізію...

Сверху