Школьная беседка-12

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

ТаньЯ

Well-known member
"Выданные физическим и юридическим лицам справки и документы, срок действия которых истекает в период с 10 ноября 2020 года по 10 мая 2021 года, будут действительны еще шесть месяцев."
Читать полностью: https://news.tut.by/society/710415.html?c
Нас с вами касаются справки о состоянии здоровья, их действие тоже продлено на полгода.

k_ja_ra

Well-known member
У школах Мінска зараз праводзяць выбарачнае тэсціраванне дзяцей 9-11 класаў.
Ніхто не ведае, што за яно? Хто і з якой мэтай арганізуе?

k_ja_ra

Well-known member
Patricia, не ведаю.
Класная адказала, што гэта маніторынг з мэтай ацэньвання якасці арганізацыі адукацыйнага працэсу і працаздольнасці вучняў 9, 11 класаў.
Дзіўны нейкі маніторынг...

А мне вось цікава. Дазволу бацькоў не павінны на такія рэчы пытаць? Дзецям нават не тлумачаць, што гэта і нашто. Як авечак вядуць штосьці кудысцьі адказваць.Дарослым людзям звычайна тлумачаць мэту давледавання, умовы тлумачаць, жадання пытаюць нарэшце. А тут рандомная выбарка дзяцей у класе і будзьце ласкавыя.
Не тое, каб я супраць, спадзяюся, там усё ж не будзе ніякага крыміналу, хаця зараз усяго можна чакаць, але сам факт. Быў бы гэта агульнаадукацыйны зрэз - пытанняў няма. Гэта навучальны працэс. А вось гэта вось усё?
Дзіўна гэта ўсё.

У школах Мінска зараз праводзяць выбарачнае тэсціраванне дзяцей 9-11 класаў.
Ніхто не ведае, што за яно? Хто і з якой мэтай арганізуе?
Блин, я подумала, речь идет про тестирование по школьным предметам. Нет? А что за вопросы?

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
k_ja_ra, у нас было некое тестирование в тот год, когда гимназия проходила переаттестацию(?). вобщем, что-то такое на уровне гимназии. и документы, помню, пересканировали по-новой, и детей тестировали по английскому, кажись. но всё заранее обговаривалось, мы понимали, о чём речь. аж интересно, что это у вас там :)

k_ja_ra

Well-known member
Марфа Васильевна, так, такое ёсць пра пераатэстацыю. Але тут іншае. Гэта нейкі гарадскі маніторынг, са слоў дзіцяці, якое гаварыла са слоў аднаго з настаўнікаў. Выбарка школ (як я зразумела з таго, што зразумела дзіцё, не ўсе школы, а рандомна выбраныя), а ў іх - выбарка дзяцей (нейкі ці то кожны пяты, ці яшчэ нейкі іншы вучань 9-х і 11-х класаў). Вучні разбіты на 3 умоўна-аднолькавыя групы (то бок у кожнай групе вучні кожнага ж класа). Пішуць (адказваюць на компах, дакладней) на 1-3 уроках: першая група на першым, другая на другім і г.д.
А вось што там за пытанні будуць, якая іх мэта, што гэтым хочуць зразумець - пытанне, так. Ад агульнай фармулёўкі вышэй пра ацэнку якасці ці чагосьці там ясней не стала. І тое, гэта адказ пасля пытання ў класным вайберы. Бацькам увогуле ніхто нічога не сказаў. Па мне, маглі б і напісаць/паясніць, нашто нашых дзяцей карыстаюць.

аж интересно, что это у вас там
аналагічна.)
Дзіцё раскажа - падзялюся.

О, тэлеграм школы напісаў:

⚡️Мониторинг качества образовательного процесса, организованный Министерством образования Республики Беларусь, проходит сегодня в гимназии.

Учащимся IX и XI классов,
их родителям и учителям предстоит в онлайн-режиме ответить на ряд вопросов по темам
"Качество образования", "Утомляемость",
"Личностное развитие".

Данный мониторинг в этот день проводится более чем в 100 школах и гимназиях республики.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Расказваю.
Я загугліла гэты маніторынг. Вось яно: http://monitoring.adu.by/index.php/ru/

Разам з дзецьмі апытваюць і бацькоў. Праз дзяцей перадалі аркушыкі з каардынатамі апытанкі.

Што характэрна. Пытанні, якія прапаноўваліся дзецям і прапануюцца бацькам, не маюць нічога агульнага з агучаным і класным кіраўніком, і на сайце самога маніторынга.

Вось анкета бацькоў: http://anketa.unibel.by/anketa/details/41
можаце самі пачытаць.
Пры чым тут якасць адукацыі - мне складана сказаць. На гэта глупства нават час губляць не хочацца.
У дзяцей было, мяркуючы па тым, што гаварыла дзіцё, прыкладна такое ж. 2 псіхлагічныя тэсты. Першы - а ці ведаеце вы, якія эмоцыі бываюць, а як вы іх перажываеце, а як вы сябе адчуваеце і пад. Другі - якія ў вас адносіны з аднакласнікамі, ці абмяркоўваеце вы з настаўнікамі маральныя якасці і г.д.. Праўда паміж імі пытанне - ці ёсць у вас дома ноўтбук. :crazy:

Лепей бы на бел. мову дзіцё садзіла (тэставалі дзяцей падчас урока). Чарговы раз пераконваюся, у школе, як і ў нашай адукацыі ў цэлым, не можа быць нічога ўцямнага па азначэнні. Лухта адна...

k_ja_ra

Well-known member
Про сеть ВКонтакте у детей ничего не было?
не ведаю, дзіцё пра вконтакте нічога не гаварыла.
На анкетаванне пра суіцыд я б дзіцё проста не пусціла, вось і ўсё. Не трэба, даруй божа, ідэй падкідваць, што называецца. Гучала ж, што пра арганізацыю навучальнага працэсу будзе.

Імаверна, 3 групы дзяцей праходзілі 3 розныя тэсты ўсё ж, і іх бацькі таксама. Але гэта не дакладна. Проста высветлілася, што аднакласніца адказвала на нейкія іншыя пытанні. У адной з груп было штосьці пра сшыткі на друкаванай аснове, яшчэ ў адной, мяркуючы па ўсім (гэта я палазіла па тым сайце, падстаўляючы замест лічбаў 41 на канцы іншыя, у прыватнасці 40 і 45) штосьці пра матывацыю да вучобы. Гэта яшчэ хоць неяк да тэмы можна прыцягнуць.
Але ў цэлым... адчуванне, што няма чаго рабіць людзям.

юлия75

Active member
фигня эти тесты. давно научила отвечать ребенка так как надо. в 13 лет дети уже вполне могут спрогнозировать как ответить.

zavtra

Well-known member
юлия75, психтесты обычно защищены от таких прогнозистов. Только зачем, если они анонимные?

zavtra

Well-known member
Kathrin, да и по русскому языку такое задают, развитие речи называется.

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
У нас фактически каждую неделю на понедельник задают подготовить сообщение, сочинение, проект, написать резюме, либо ответить на вопросы письменно,
о, прям моя мечта. Честно

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
Несу просьбу
у нас с этими всеми болезнями образовались проблемы с физикой
из домашних никто особо в физике не сечет

Подскажите хорошие видеоуроки по теме Электричество (8 класс)
и задачи с решением. Пожалуйста
Сборников советских полно, но судя по всему там для более старшего возраста, т.к. задачи сложные очень.

birch

Well-known member
ТиЛи, мне по физике на время заочной четвёртой четверти очень Якласс понравился. Дочке тоже.

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
ТиЛи, я оплатила в прошлом году год занятий за скромные 30 руб. мы там не только с 8 классницей занимались, но и с пятиклашкой, т.е., можно отмотать назад год-два-три, может даже и заново с начала проходить всю школу, не помню. но вроде за прошлые годы не начисляются баллы для рейтинга.
и в прошлом году там какие-то даже проверочные работы устраивались нашими учителями. от результатов волосы дыбом: вообще по нулям. особенно - по химии. короче, как и всё онлайн и дистанционное, рассчитано на очень сознательных и организованных детей. моим нужен учитель, чтоб и контроль, и проверки, и разъяснение в тот момент, когда непонятно, а не сам разберёшься.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху