Школьная беседка-12

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
короче, как и всё онлайн и дистанционное, рассчитано на очень сознательных и организованных детей. моим нужен учитель, чтоб и контроль, и проверки, и разъяснение в тот момент, когда непонятно, а не сам разберёшься.
ну вот да:( .та же печаль

nadka

Member
Несу просьбу
у нас с этими всеми болезнями образовались проблемы с физикой
из домашних никто особо в физике не сечет

Подскажите хорошие видеоуроки по теме Электричество (8 класс)
и задачи с решением. Пожалуйста
Сборников советских полно, но судя по всему там для более старшего возраста, т.к. задачи сложные очень.

Мы второй год слушаем и решаем физику в Фоксфорде. Вам придется выкупить курс за весь год (2 поток берите - препод лучше), но читают они оч интересно и со школьной программой (считаю благодаря Фоксфорду) у сына проблем нет.

k_ja_ra

Well-known member
Kathrin, заданне пісьмовае ці вуснае?
Калі вуснае - ёсць такое, але не кожны тыдзень. Калі пісьмова - дзеці не расказвалі, напэўна, не было менавіта каб пісьмовае сачыненне. Калі не лічыць так званых *праектаў* у малодшых і сярэдніх класах з карцінкамі, малюнкамі і іншай чухнёй.

Kathrin

Member
k_ja_ra, пісьмовае кожны тыдзень. Прыклад:
О магазинах Британии,
О белорусских торговых центрах,
Написать резюме 15 предложений.
Даже если устно, то как рассказать о магазинах Британии, если сначала не написать?

MamaPoliny

Well-known member
Kathrin, а класс какой? Для малышей могут быть сложности, для средних и старших только на пользу. Я была бы только ЗА такие работы,чтоб потом не добирать нехватку языка на курсах.
Я окончила школу с угл. обучением анл. языка...было изучение и фонетики, и технический английский, и страноведение...школе помогал фонд Сороса. потом все пох...сь и стали учить, как "лучше знают наверху"(((

k_ja_ra

Well-known member
Даже если устно, то как рассказать о магазинах Британии, если сначала не написать?
не, ну напісаць - гэта без памылак, на праверку, усё такое.
А вусна - накідаў там сабе на чарнавіку хоць левай нагой, хоць па-руску, хоць іерогліфамі.
Так то старэйшая складае такія тэксты. Але не кожны тыдзень, я паўтараюся, прабачце. І ные, што і па-руску не ведае, што сказаць.
Малодшая ўвогуле няясна чым на той англійскай займаецца. Галаву надта не дураць, але і вынікі адпаведныя - ніякія.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Kathrin, о, у нас такое было, пра крамы! Дачка так праніклася адной кнігарней, што сказала, што абавязкова наведае)
7 клас?
Там жа недзе (у сшытку?) ёсьць тэкст пра гэта. На падставе яго і пісала.

моим нужен учитель, чтоб и контроль, и проверки, и разъяснение в тот момент, когда непонятно, а не сам разберёшься.

Моей тоже. И я считаю, что это абсолютно нормально. Иначе зачем бы вообще нужна была школа, а потом и ВУЗы и ССУЗы. Сам почитал, глядишь - знаток и эксперт.

Tanyaa

Well-known member
Скажите ,пожалуйста, может кто покупал платную подписку на якласс, как отзывы? есть смысл в этом? Смотрю цена 60 рублей на год, дочка в 7 классе

Арнелла

Well-known member
Я покупала весной на 3 месяца сыну 5-класснику. Мне понравилось, что и теорию можно почитать, и тут же примеры. Если ребенок будет заниматься, то супер. Моего хватило на пару недель, потом забил.

k_ja_ra

Well-known member
Пакуль народ заняты рэвалюцыяй, вы глядзіце, што гэтыя генетычныя вырадкі робяць:
https://edu.gov.by/proekty/korrektirovka-tipovykh-uchebnykh-planovpodavaniya-fakulta/
астраномію і чарчэнне прапануюць проста выкінуць з планаў, а праваслаўе, будзь яно няладнае і этыку ўключыць.
Лічу, за астраноміяй можна і фізіку выключаць, чё ўжо, а там і матэматыка недалёка. А за праваслаўем і этыкай давайце ўжо псіхалогію, тэлепатыю і хірамантыю абавязковымі зробім. Яны акурат цяпер у трэндзе.
І прычым вы ж глядзіце, як фармулююца пытанні. Варыянт зрабіць праваслаўе факультатывам па жаданні нават не разглядаецца! Прапануецца выбраць, з якога класа вучыць. :shok:
Слухайце, ну калі ўжо яны там усе здохнуць, а????

п.с. напісала ім адказ, палудуркам гэтым.
Пішыце і вы, клск, не палічыце за цяжкасць. Там ёсць эл.адрас.
Чорт,калі ўжо гэтае здзекаванне па ўсіх кірунках скончыцца.

п.с.2 Ігуменні ж гэтай кончанай з Мінск-Арэны ордэн Ф.Скарыны галоўны даў. С***а. Ордэн!!! Скарыны!!!

Последнее редактирование:

Chadha

Well-known member
І прычым вы ж глядзіце, як фармулююца пытанні. Варыянт зрабіць праваслаўе факультатывам па жаданні нават не разглядаецца! Прапануецца выбраць, з якога класа вучыць.
так есть же такой вариант "Вариант 3. Начать изучение факультатива «Основы православной культуры» с 5-6 класса по желанию обучающегося и его законного представителя."

что-то я начала писать, и слишком резко им. боюсь вычислят и придут за мной

MamaPoliny

Well-known member
Еще недавно высказывался по поводу уроков по религии...мол мы уважаем всех, не отдаем предпочтение одной вере и далее по тексту.
А тут прям после ордена и факультатив нашелся.
Быстро однако, каб и в других вопросах была такая скорость.

k_ja_ra

Well-known member
Chadha, сапраўды, ёсць, дзякуй. Я ўсё чацвёрты варыянт чытала-перачытвала пра ʼʼабавязкова па жаданніʼʼ. А трэці так толкам і не вычытала, выходзіць. Ну хоць так...

А я і напісала ім рэзка. І падпісалася. Хай ведаюць меркаванне народа. Мае то ўжо не трапяць пад гэта, дзякуй табе Божа, але за дзяржаву, як той казаў, крыўдна.

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
я в чатбот написала минобру. сразу же предупредили, что результатов опроса мы нигде не увидим, но пишите-пишите.
в телеграмме хоть номера не видно.

k_ja_ra

Well-known member
результатов опроса мы нигде не увидим
яшчэ б...
з іншага боку, ну ўбачылі мы вынікі выбараў і чё?
дый ябацькі набягуць - яшчэ і гісторыю КПСС з марксізмам-ленінізмам зверху вучыць прымусяць.
Цьфу ты, колькі гаўна праз вось гэта вось усё на паверхню паднялася...
але ўсё адно пісаць ім трэба. Каб хоць потым не гаварылі. што мы самі гэта выбралі. І закідаць адказамі, хай хаця б сядзяць пошту чысцяць, раз болей няма чым заняцца ў адукацыі.

biene

Well-known member
Я все же питаю надежду, что к следующему учебному году такие вопросы даже рядом стоять не будут , как и их сочинители....

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Напісала ім.
Ілюзій не маю, але і сапраўды, хай чытаюць.
Вось жа: міністр-камуніст топіць за ўрокі праваслаўя...

Anelak

Active member
Тож поучаствовала. Православие однозначно нет. Как они дошли до такого в стране с официальными католическими праздниками. Назло врагам что ли. А вот по черчению, этике, астрономии у кого какие варианты? Вот черчение я бы в профилях только оставила. Я с этикой и астрономией даже не знаю, надо они.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху