США: мифы и реальности - 2-я миля

Igra

БЫТИЕ
І не дзіўна. Я 15 рэспублік з цяжкасцю запамінала, асабліва разам са сталіцамі. Баюся, і сёння не назаву. Усё, што на "-стан" - цёмны і галоўнае нецікавы лес.
Правда что ли не могла запомнить? Мне это удивительно:)
И еще мне кажется, что есть разница - не знать или знать, но не суметь все вспомнить за раз.

А якое б было ў самы раз? )
Дикость:)))

Если серьезно, то для меня это не кошмар и в принципе не имеет какой-то окраски плохой или хорошей, просто я не способна на подобные телодвижения. Вообще я для себя всегда жила и действовала, "ради детей" ничего такого бы не стала делать. Исключение это выдающиеся способности в области спорта, музыки, ради этого поменяла бы что-то, если бы оно решало вопрос.

Magda

Well-known member
Частку адзін бацька ў камандзіроўку забірае, а частка з другім дома застаецца?
Нет. Обычно дети остаются с одним из родителей. Это как то кардинально меняет ситуацию? Семья то все равно раздельно живет.

k_ja_ra

Well-known member
Igra, чыстая праўда. Прыбалтыка, Малдова, Украіна і Расія - нармальна, а далей... Не, ну вывучвала ж у выніку. Гэта ж былі сістэмастваральныя веды на той час.))) Але сапраўды з цяжкасцю.

Мне это удивительно
чаму? ) Я ж расказвала, што з цяжкасцю запамінаю інфармацыю, якая не нясе ў сабе логікі ці хаця б цікавасці. Хаця нават цікавасць не дапамагае. Я, прыкладам, нібыта цікаўлюся гісторыяй. Беларусі ў прыватнасці. Многа пра гэта чытаю, праглядваю і г.д. Але на вялікі жаль амаль нічога ў галаве не застаецца.:( Забываецца амаль тут жа, хаця думаю - ну ўсё, цяпер ужо дакладна гэтага моманту ці даты ці яшчэ чаго не забуду. Але не...праходзіць час і зноў амаль як чысты аркуш... Ну...ці значыць, так цікаўлюся. :)))))

Это как то кардинально меняет ситуацию?
Для мяне - так.

Magda

Well-known member
А якое б было ў самы раз? )
Если честно, то дать определение затрудняюсь. Просто выбор. Для меня было бы сложно. Но если вдруг пофантазировать, и такой путь открыл бы моему сыну двери в MIT или Калтех или Браун на худой конец, то однзначно бы я поехала.

А то, что дети в 15 лет уезжают учиться - тоже кошмар? Пытаюсь разобраться.
У меня наверху мальчик лет с 13 живет с бабушкой дедушкой, потому что ближе ездить в школу и музыкалку и пианино тут. И это в пределах Минска.

k_ja_ra

Well-known member
Magda, у цябе адзін сын. А ты пафантазуй, што пакуль ты жывеш недзе з адным, дома з мужам застаўся другі. Адчуванні тыя ж?

А то, что дети в 15 лет уезжают учиться тоже кошмар? Пытаюсь разобраться.
Не. Гэта ў маю карціну света ўпісваецца.) Разумею, што дзіўна гучыць - і тым не менш. Не ведаю, у чым розніца. Але яна ёсць.
Хаця, справядлівасці дзеля, думаю, мне б было складана адпускаць.) Сапраўды, здорава жыць у горадзе, дзе навучальных устаноў на любы густ у дастатку.)))

Magda

Well-known member
а абсалютная большасць беларусаў выпраўляе за мяжу не дзеля добрай навучальнай установы, а дзеля самога замежжа.)
Ну так хорошее образование является не просто самоценностью, а как ступенька к хорошей работе или просто работе. Поэтому все с большего отправляют учиться не ради ВУЗа, а чтобы потом жизни пригодилось.

А ты пафантазуй, што пакуль ты жывеш недзе з адным, дома з мужам застаўся другі.
не могу. :)) Могу про то, как он уехал или как я уехала одна пофантазировать. Не равноценно?
Муж с сыном остался. Ну так - не один. А как матери в командировки на 3 месяца уезжают?

k_ja_ra

Well-known member

Igra

БЫТИЕ
Не знаю:) Просто в детстве у меня была очень хорошая память и в ней оставалось многое, уж тем более многажды повторенное - такое, как 15 республик. Кое что и сейчас оттуда выуживаю, через десятилетия.
А с новой информацией у меня почти так же как и у тебя - забываю:) Но это и нормально, если ею не пользуешься никогда. К тому же я еще и просто выбрасываю ненужную, умею так)

k_ja_ra, а для тебя здесь основное в чем? Разделить детей, разделиться с мужем, несправедливость в отношении детей, что? Просто интересно. Уехать и оставить обоих детей с одним из родителей это нормально, если есть необходимость по работе, например, или для лечения? Или чтобы разделяться вот так нужно очень веское основание, поступление в колледж/вуз каковым не является?
Мне просто любопытно, что первостепенно. Если можно, конечно, ответить.

k_ja_ra

Well-known member
Igra, пакуль дзеці досыць маленькія, і не пайшлі ў самастойнае жыццё, самі прычым пайшлі, а не іх з нагі кудысьці выпіхнулі, я не магу ўявіць для сябе абставінаў і прычын, з якіх бы я паехала жыць кудысьці з адным дзіцяцем, пакінуўшы другое. Доўгія камандзіроўкі мужа, прыкладам, хоць і непрыемная рэч - з шэрагу прычын - але з жыццём сумяшчальная. То бок, напэўна, для мяне сям'я - гэта дзеці перадусім. Прынамсі пакуль. І прынамсі цяпер, калі яны ў мяне ёсць. Калі не было, напэўна, было іначай. Для мяне менавіта дзеці - пункт прыкладання эмоцый, сіл, перажыванняў, матэрыяльных укладанняў і г.д. Не тое, каб я жыву дзеля дзяцей...не магу так сказаць у поўным сэнсе, бо свае ўласныя цікавасці я не забываю і не выключаю, і не прыношу сябе ў ахвяру, але недзе так ёсць, дзеці - калі не асноўны сэнс жыцця, але адзін з асноўных адназначна. Калі яны пойдуць у самастойнае жыццё, такая раскладка прыярытэтаў пэўна ж зменіцца. ) У іх будзе сваё жыццё, за якое ўжо яны будуць у адказе, у іх будуць ужо свае дзеці, якія будуць сэнсам ужо іх жыцця і г.д.)
Таму датычна вось той сітуацыі з расказа Іны...калі б сям'я цалкам пераехала, ці хаця б мама з дзецьмі, а тата застаўся (з прычыны працы, прыкладам, ці чагосьці яшчэ) і па мажлівасці да мамы з дзецьмі прыязджаў - то, напэўна, я б на гэтай інфармацыі не спынілася.) І за яе не зачапілася. ) Ці мала, як у людзей бывае. ) Хаця для мяне ў прынцыпе ненармальна, калі для паступлення ў каледж трэба не навукі вучыць, а больш-менш прыстойную каманду па чымсьці там шукаць, каб у ёй сябе неяк паказаць.) Ну...калі гэта не фізкультурны каледж, само сабой. )

Уехать и оставить обоих детей с одним из родителей это нормально, если есть необходимость по работе, например, или для лечения?
па рабоце - не. Для лячэння, прычым не крывізку носа падправіць, а станаў, што пагражаюць жыццю - так.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
k_ja_ra, ну так всегда для попадания куда-то неа учёбу есть несколько путей. Спорт - это для тех, кто не уверен в том, что потянет по знаниям.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, я разумею. Але на мой погляд, нармальным гэта лічыцца не можа.

k_ja_ra

Well-known member
Magda, для разумення. Іншыя могуць рабіць, што хочуць, кідаць, не кідаць, з'язджаць, прыязджаць.) Думаю, мы ўсе даём ацэнкі чамусьці, зыходзячы з прымервання сітуацыі на сябе. Дык вось для мяне - кашмар, так. Іншым нармальна ці добра - і хай сабе на здароўе.) Я нікога не суджу і не ацэньваю.)
Праца - не цэнтр майго сусвету. Яна ў мяне кардынальна, на 180 градусаў змянілася аднойчы, можа змяніцца і яшчэ. Ці ўвогуле адсутнічаць, калі нас з мужам гэта будзе задавальняць, ці калі ў мяне знойдзецца раптам нейкая іншая крыніца даходу, якая не будзе патрабаваць працы. ) А дзеці - яны ў мяне адны. І іншых не будзе. І перайграць і вярнуць я не змагу.

Последнее редактирование:

Имбирь

Well-known member
А для меня ситуация из рассказа Inna вполне логичная и ничего кошмарного я в ней не вижу. Просто в семье, как и у Вас k_ja_ra, в приоритете интересы детей. Вполне логично облегчить попадание старшего ребенка в интересующее его учебное заведение таким образом. Спорт как мы видим много где дает дополнительный шанс на хорошее образование. Но почему нужно при этом срывать младшего ребенка из привычного окружения, хорошей школы и т.д. и ущемлять его права? Может причина непонимания кроется еще в том, что Вы лично не понимаете как отец может без мамы справиться с ежедневными хлопотами и воспитанием ребенка? И из рассказа не следует, что люди прям на год расстались и не виделись - вполне каждые выходные могли встречаться :) У меня соседи старшего сына отпустили в Америку в 14 лет - он хоккеист. Мама полетела с ним и побыла там около месяца и вернулась. Этот вариант кмк более травматичен для семьи, но это тоже их выбор. Просто хорошо видела как эту ситуацию принимала мама и как ей далось такое решение.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
k_ja_ra, понятия нормальности везде своё. Я считаю, что тут семья принимает решения, как ей лучше. Ну и потом разгребает возможные последствия или пожинает плоды. Вон, жена Трампа с сыном, ради его учёбы, остаётся в Нью-Йорке.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, ты не зразумела. Ненармальна, што для паступлення ў матэматычны, прыкладам, каледж трэба вучыцца гуляць у бейсбол і шукаць прыстойную бейсбольную каманду.

Goldenflow

Well-known member
k_ja_ra, понятия нормальности везде своё. Я считаю, что тут семья принимает решения, как ей лучше. Ну и потом разгребает возможные последствия или пожинает плоды. Вон, жена Трампа с сыном, ради его учёбы, остаётся в Нью-Йорке.

вроде как в Вашингтоне нет хороших школ
она еще сказала что ей нравится ее пентхауз и независимая жизнь
так что большой вопрос, в школе ли дело
и все бы хорошо, только вот первую леди придется охранять отдельно от президента, за счет бюджета, 1 млн в день

Танюша_, ты не зразумела. Ненармальна, што для паступлення ў матэматычны, прыкладам, каледж трэба вучыцца гуляць у бейсбол і шукаць прыстойную бейсбольную каманду.

в белорусские институты тоже не одни только лобачевские поступали, кто хоккеем, кто мозгами добывал диплом
у нас целая команда дагестанцев училась, вольная борьба
большой вопрос умели ли они читать и писать по русски, говорили на нем они с трудом

k_ja_ra

Well-known member
в белорусские институты тоже не одни только лобачевские поступали, кто хоккеем, кто мозгами добывал диплом
я ўдакладню сваю думку вышэй: такое не можа лічыцца нармальным незалежна ад краіны.)

Сверху