Уезжать или нет?

Magda

Well-known member
Солнцева, уууу. Вы знаете, у нас по БТ столько всего такого разного показывают. Надо самому съездить посмотреть, как оно там живется.
Если по конкретной ситуации мое личное мнение. Из Латвии уехало много на работу. Только вот, как ни удивительно, я не вижу в этом ничего страшного. Не вымирает страна, меняется.
Такое проходила Ирландия лет этак 30 назад. И, как не удивительно, все не уехали. :))
И в закрытии заводов тоже не вижу беды. Для меня большая беда, что наш Интеграл и т.д. "типо работает".
И в опустении Риги только плюсы вижу, а вот то, что Минск идет по пути Москвы, точечная застройка/уплотнение/офисы без паркингов меня достает.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Солнцева, мы з маім сябрам так часта гаворым. ён ліча, что Рачія - благадзецель у адносенні да нас і ему не зразумела, чаму мы так негатыўнас да яе ставімся. Увогуле вялікадзяржаўны шавінізм там квітнее

Танюша_

Солнцева, праблем шмат і там. Але напісана яно так, быццам бы не атрымай Рыга суверынітэт, жылі бы там шыкоўна, як на Рублёўцы ўсе.
Справа ў тым, што Рыга, як і астатнія быля рэспублікі СССР пыжаняюць тое, што было засеяна яшчэ у гады СССР. Заводы, якія дзесяцтгодзямі не мадэрнізіраваліся і г.д. Вядома ж, што яны не вытрымалі канкурэнцыіі ў адзінам еўрапейскім прасторы. Моладзеж ад'яджае - дрэнна, але лепш, чым проста бы пілі. Зачынены заводы - дрэнна, але лепш, чым яны працягвалі працаваць і выдаваць тое, што нікому не патрэбна цягнучы грошы з бюджэту.
Здаецца мне, што калі б у расіі не было нафты, было б тое ж самае.

Magda

Well-known member
Боже, ну при чем тут Москва Да абстрагируйтесь, наконец.
Я всего лишь написала, что в Минске процветает точечная застройка, что приводит к уведичению плотности машин и людей, к пробкам, и уровень комфорта при проживании в Минске сильно упал и продолжает падать.
А Москва этот путь уже прошла и уходит от него, я надеюсь. Поэтому мне непонятно, почему мы не учимся на ошибках других.

Танюша_

Солнцева, яны не параўноўваюць, яны да нас ставяцца як да малодшага брата, які без старэйшага не можа. Да нас і да Украіны. Мы іх малодшыя браты.
Датавалася і перастала. Нафты няма, газа няма, карысных выкапняў няма. турызм на ўзроўні, што добра было ў СССР дзеля Еўропы не падыходзіць. Прамысловасці амаль няма. Яны малайцы, яны далі сваім жыхарам магчымасць зарабляць на захадзе.

Танюша_

Солнцева, Еўропа газ і нафту таксама ў Расіі набываець, але яе не лічаць залезнай ад Расіі. А вось наша сацыяльна арынтаваная палітыка без крыдытаў ніяк, але і з крыдытамі нешта не вельмі добра

Танюша_

Солнцева, каб нешта мадэрнізіраваць - патрэбны грошы, у Прыбалтыкі іх не шмат. Мне здаецца, ва усіх краінах былога СССР (акрамя Расіі) было некалькі шляхоў. Усе яны цяжкія і ўсе са стратамі. Мне здаецца, што Прыбалтыка выбрала не самы горшы.

Што дытычыцца нафты, газа і Еўропы, зразумела, што намагаюцца дыверсіфіцыраваць. Ім тк спакайней.

Пляцоўка дзеля чаго? мая мара - весць токшоў на грамадцкія тэмы :)

Танюша_

Солнцева, ну дык і ў нас няма, але мы іх ўсялі і не туды засунулі
Што датычыцца, саюзаў, то яны проста памножаць нашыя праблемы

Лапа

Well-known member
Я к тому и веду, что ЕС не разгонится нам грошы давать, поедем клубнику собирать и туалеты мыть, вот и все.
когда год назад я рискнула про это написать, меня так пнули ногой, словно я в лицо гражданам страны плюнула:)

А кто сможет найти достойную работу в Европе, так они и сейчас могут, безо всяких объединений.
Пару недель назад моя знакомая шокировала меня заявлением, что только неудачники уезжают из страны, а успешные люди живут тут и здравствуют. До сих пор пытаюсь найти для себя аргументы в пользу того, что в ее словах есть какая-то истина, но почему-то не получается. Т.е. я не считаю живуших тут неудачниками, но не могу согласиться, что уезжают именно такие.

Танюша_

Лапа, каб уступаць у любы саюз трэьа мець, што прапанаваць іншым удзельнікам. Калі ЕС яшчэ брала Прыбалтыку, не было ні крызісу ні праблем з Грэцыяй. Зараз эканоміка больш важкая чым палітыка

k_ja_ra

Well-known member
Меня,конечно, поражает то, насколько еще сильна вера определенной части человечества в идеального царя-батюшку и добрых опричников
Э-э-э... гэта ж Вы не да мяне, праўда? :)
Пра ютуб... Учора яшчэ спрабавала Вам адказваць, дык, відаць, ютуб разам з адказам ужо дабіў канчаткова. І байнет і мой комп. Вісеў так, што давялося батарэю ад ноўта адлучаць. Інакш ніяк...)))

Дык вось, бачыла я, па шчырасці, падобнае і да Вашых спасылак. (ну трэба ж было і Вас троху спракаваць. а? ;) ) Але... па-першае, як кажуць, свая такі кашуля бліжэйшая... А па-другое... Не раз пісала і паўтаруся: мне няма аніякай справы да Расеі. Я не бачу сэнсу на яе арыентавацца, а раўняцца на яе і пагатоў. )))
Аднак адное тое, што там ніхто не дайшоў да забароны музыкаў, што там трапляюць на спартыўныя мерапрыемствы, на якіх прысутнічае САМ, тыя, хто можа, хаця б тэарэтычна, выявіць якімсьці чынам свой пратэст (у нас такіх "адсейваюць" яшчэ на падыходах), тое, што там хаця б ствараюць ВЫГЛЯД нейкіх дэмакратычных працэсаў (што сутнасці, натуральна, глабальна не змяняе - і ўсё ж)- ужо толькі гэта кажа , што Беларусь пакінула Расею далёка, прабачце, ззаду, узяўшы курс на Паўночную Карэю. )))

Хотя, давайте не продолжать об этом. Все равно ведь не придем к консенсусу, верно?
Чаму ж не? З тым, што ў Расеі таксама лайно, я не спрачаюся. ;) І цалкам з Вамі згодна.))) Вось толькі адзінае не ясна, і чаго нас, ці хутчэй тых, хто нібыта ад нашых імёнаў выступае, туды так цягне?! Ну колькі ж можна? Жыццём расейцаў жыць? Чытаць, слухаць, глядзець, размаўляць, амаль дыхаць? Ну бесперспектыўны жа шлях зусім, а?....

Лапа

Well-known member
Танюша_,это мне понятно. Я тогда писала не на уровне общей политики, а на уровне простых граждан. Не вижу я особых перспектив для простого беларуса, кроме как уборка клубники, даже если мы вступим в ЕС. А без вступления и так ясно, что хорошее место за пределами найдут нужные специалисты.

Танюша_

Лапа, калі краіна не мае магчымасці забяспечыць сваіх грамадзян працай, адзінае добрае што яна можа яшчэ зрабіць - дацб магчымасць шукацт ім працу за мяжой і максімальна аблегчыць перамяшчэнне.
Здаецца мне, хутка збор ягад для нас будзе добрым заробкам

juniko

self-made woman
Вось толькі адзінае не ясна, і чаго нас, ці хутчэй тых, хто нібыта ад нашых імёнаў выступае, туды так цягне?! Ну колькі ж можна? Жыццём расейцаў жыць? Чытаць, слухаць, глядзець, размаўляць, амаль дыхаць? Ну бесперспектыўны жа шлях зусім, а?....
Вы понимаете, что бесперспективный, а кто-то на этом зарабатывает деньги
Тогда же будет подписан целый пакет межправительственных соглашений - о поставке российского газа в Беларусь, о его транзите в Европу, а также о покупке 50% Белтрансгаза Газпромом (в результате чего доля концерна вырастет до 100%), о чем заявил зампред правления Газпрома Валерий Голубев.

А вместе с этими соглашениями планируется подписать и контракты, поскольку действующие истекают 31 декабря.
Такие ценовые уступки - это около $3 млрд потерь для Газпрома только в 2012 году. Что Россия получит взамен, источники "Ведомостей" не говорят. Один лишь напоминает, что совместных проектов много, в их числе - объединение МАЗа и "Камаза". А сотрудник группы "Газпром" уверяет, что и тот потеряет не так много: получив 100% Белтрансгаза, российский концерн будет иметь долю в прибыли от внутренних продаж сырья на территории Беларуси. А там цены на газ, серьезно снижать не планируется. Скидка от России не значит, что "мы обвалим цену на газ "Это [дополнительную прибыль на разнице] мы все соберем и направим в бюджет, для того чтобы поддержать людей".
отсюда http://news.tut.by/economics/259864.html
Я тоже хочу быть этим человеком, который деньги получит * хныкающим голосом

калі краіна не мае магчымасці забяспечыць сваіх грамадзян працай, адзінае добрае што яна можа яшчэ зрабіць - дацб магчымасць шукацт ім працу за мяжой і максімальна аблегчыць перамяшчэнне.
точно так же говорил таджикский министр, принимая самолет из москвы и направляя его в минск

biene

Well-known member
Ага, и еще будут рассказывать нам сказки про то, что мы оплачивает только 20% от себестоимости коммунальных услуг -хоть бы одним глазком увидеть эту реальную себестоимость, если только от доли в прибыли на нашем внутреннем рынке они покроют убытки в 3 мдлр. (ну или около того)

juniko

self-made woman
А белорусы прямо как-то иначе поступают?
белорусы конструктивно критикуют отдельные недостатки.
Впрочем, меряться уличными стишками... эстетически неоправдано.
Уличные стишки по определению низкосортны.
Точно, я вот знаю одного белоруса, который предпочитает встречаться со всеми, кто его словами задел, но это слишком неэстетично просто лично встретиться, поэтому он предпочитает поотрываться на детях обидчика. Ну там припугнуть, типа "вот встречу твое дитятко после школы и ....... все ему отвечу"

і якіая выснова?
Кто считает, что он годен только мыть туалеты, тот и будет их мыть, независимо от страны и экономики.

Танюша_

juniko, так яно і ёсць. Толькі свабодна шукаць свой туалет ці IT кантору па Еўропе лепш, чым намагацца атрымаць шынген за 60 еўра

Сверху