Дзяўчаты, прывітанне! З Ульяшкай нешта робіцца, прычым не тыповае для крызісу трох гадоў.
Нядаўна ў яе выпаў клок валасоў, мы здалі аналізы, выявілася, што ў яе павышаны гармон ТТГ. Шчытавідка ў норме. Да ўсяго ў яе пачаліся істэрыкі ледзь не кожны дзень і ноч, яна трасецца, крычыць, не ведае, чаго хоча. Стала пісяцца, хаця ўжо год такога не было. Вочы сталі навыкат. Яна заўжды дрэнна і выбарачна ела, глістоў ды іншых паразітаў няма. З нядаўняга часу стала смактаць палец.
Мы, канешне, схадзілі да эндакрынолага, яна прапісала ёдамарын, але, напэўна, нам яшчэ трэба кансультацыя псіхолага ці гамеапата. Бо на псіхалагічным узроўні я таксама бачу праблемы.
Па-першае, яна інтраверт, вельмі цяжка ідзе на кантакт як з дарослымі, так і з дзеткамі. Раней яна, прынамсі, ішла на пасіўны кантакт, калі да яе звярталіся дзеці на пляцоўцы, а цяпер адварочваецца, маўчыць, не адказвае на пытанні, не ідзе гуляць у мячык, калі ёй прапаноўваюць, сядзіць побач са мной на лавачцы або цягне мяне за спадніцу, калі я размаўляю з іншымі мамамі. Яна не можа папрасіць чужы ровар ці самакат пакатацца, хаця вельмі хоча, просіць мяне.
Па-другое, яна вельмі рэдка гуляецца сама, толькі калі мы занятыя па дому, а як толькі мы селі адпачыць, ці паесці, ці праверыць пошту на камп'ютары, то залазіць на калені, рукі, плечы і не злазіць. Вядома, мы шмат займаемся развівайкамі. любіць выразаць, клеіць, маляваць калякі-малякі, збіраць канструктары, займацца па картках, ляпіць з пяска, чытаць. У яе ёсць любімыя кніжкі, мульцікі, настольныя гульні, але няма ўлюбёных цацак. У ролевых гульнях яна размаўляе на шмат галасоў, часта прайграючы нашы з ёй дыялогі, але для гэтага ёй не патрэбныя цацкі, яна можа ляжаць проста на падлозе і размаўляць на розныя галасы.
У нас было ГВ да 1,9, сумесны сон да 2,7 гадоў. У 2,4 мы спрабавалі пайсці ў садок, я тыдзень хадзіла з ёй, але калі пакінула на 1 гадзіну, увечары тэмпература паднялася да 39 на стрэсе, стала пісяцца па начох, не адпускала мяне з поля зроку, таму мы вырашылі адкласці садок на нявызначаны тэрмін. Цяпер ўвосень, пасля адпачынку, думалі зноў паспрабаваць, але як гэта цяпер зрабіць, зноў незразумела. Эндакрынолаг і адзін з псіхолагаў, каму я апісала нашу праблему, сказаў, што псіхічня праблемы крыюцца ў траўме садком, бо тады я ад стрэсу яе адкачвала месяц. А перад ДН я ёй сказала, што пайду на працу, а яна ў садок - можа, гэта на яе так паўплывала?
Іншая псіхолаг, якая выклікала ў мяне давер, сказала, што тут надта ўсё завязана на псіхасаматыку, трэба спачатку кансультацыя гамеапата. Я пазваніла адной, яна адправіла да свайго настаўніка з Піцера на скайп-кансультацыю за 100 еўра.
Падкажыце, што хто думае па нашай сітуацыі? Можа, у вас ёсць кантакты адэкватных гамеапатаў у Мінску? Бо праз месяц нам ехаць на мора, а я не ведаю, як з гэтымі істэрыкамі янап яшчэ перажыве пералёт, акліматызацыю і як мы будзем даваць рады яе штодзённым істэрыкам. Я ў разгубленасці.