Вот еще долетели до меня слухи про некое живописное место - парк веркяйский (может в написании слегка ошиблась)))). Вот только не можем разобраться - это в Вильнюсе или все же за городом? (На сайте не нашла инфу....)
Правду ли говорят - действительно ли в том парке прекрасные виды и такое же времяпрепровождение?
Веркяйский парк довольно большой. Это не то чтобы какой-то отдельный парк, это просто что-то типа "национального парка", расположенного в Вильнюсе. Там среди прочего есть остатки веркяйской усадьбы, "крестный путь" с часовнями, посвященными соответствующим моментам из Евангелия и т.д. Мы собираемся эти места осветить по возможности скоро. А про Павильнисский парк вы у нас читали? Он, пожалуй, интереснее Веркяйского.
Магазинчик на Литерату стоит, никуда не делся, но яблочный сыр продается в любом крупном супермаркете (в отделе фермерских продуктов обычно).
Приятно, что на сайте читают не только про шоппинг

.
А віленцы (віленчане?) і літоўцы агулам разумеюць па-беларуску? Не сутыкаліся Вы?))) Вось расейскую большасць разумее і размаўляе без праблем (большасць з тых, з кім сутыкнуліся, маю на ўвазе). Акрамя моладзі. Тыя ж студэнты на свяце танцаў па-расейску акрамя "я плохо говорю по-русскі" нічога не здолелі... У сэнсе я не да таго, што гэта кепска, мажліва якраз наадварот, проста канстатую.
Калі шчыра, то ніколі не спрабавала з віленчукамі (менавіта з літоўцамі) размаўляць па-беларуску. Але думаю, верагоднасць таго, што зразумеюць - ёсць. (Трэба будзе паспрабаваць

) Вільня моцна адрозніваецца ад астатняй Літвы ў моўным пытанні. Гэта па-сапраўднаму шматмоўны горад. І нярэдка бывае так, што ў адной кампаніі размаўляюць на розных мовах: па-літоўску, па-руску, па-польску. У майго сына на танцах акурат такая сітуацыя. А мясцовая польская - гэта нешта сярэдняе паміж польскай і беларускай з элементамі літоўскай.
Моладзь розная сустракаецца: нехта ведае адразу некалькі моваў, а нехта - толькі літоўскую. Тут нелітоўцы ў больш выгаднай сітуацыі, я б сказала: літоўскую мову вывучаюць усё роўна ўсе, і ўсе ведаюць, а акрамя яе, тыя ж палякі, размаўляюць па-польску і па-расейску.