Бронирование отелей через интернет

MamaPoliny

Well-known member
Девушки, может глупый вопрос, но я зависла.
Хочу через свой аккаунт букинга забронировать отель на другого человека и чтобы списание за номер было с его карты. В мобильной версии есть шаг: Ввести свои данные (в графах уже забиты моя фамилия, емейл, телефон), мне их следует сменить и ввести данные лица на которого буду делать бронирование или можно оставить мои данные, а на шаге: Выбор основного гостя ввести фамилию и имя кто на самом деле будет жить.
Надеюсь понятно объяснила.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
MamaPoliny, там ёсць пімпачкі " я асноўны госць" і "іншы чалавек". Неяк так.
Можаце нанава ўвесьці дадзеныя.
Не бачу розьніцы.
Ну і карту вы можаце "чужую" і пад сваё імя ўвесьці.

Karkusha

Well-known member
Добры дзень!
Падкажыце такую штуку. Забраніравала атэль у Карпатах праз букінг. Пры браніраванні выскачыў надпіс, што дадзеныя карты непатрэбныя, і аплата толькі наяўнымі.
Цяпер прыйшоў ліст пра тое, што патрабуецца перадаплата ў памеры адной ночы. Гэта 35 даляраў.
Але перадаплата праз money gram альбо western union. Акрамя таго, што для нас гэта лішні гумар, муж баіцца, што гэта кідалава. Атрымліваецца, што папярэдняя аплата ідзе па-за букінгам? Ён баіцца, што мы нейкаму гэтаму імені заплацілі, прыедзем і пацалункі дзверы. Ці гэта будзе нейкім чынам указана ў нашым браніраванні?
Можа, хто сутыкаўся з такім? Трэба тэрмінова вырашаць.

Водгукі па атэлі на букінгу добрыя

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Karkusha, адказала вам у львоўскай тэме.
Я так разумею, гэта звычайны дом, у якім здаюць пакоі. Тэрмінала для аплаты без фактычнай наяўнасьці карты ( ня ведаю, як гэта сказаць правільна - зьняць грошы, ведаючы толькі нумар карткі) няма. Вось і забезапашваюць сябе ад незаезда такім чынам.
У пацьверджаньні з букінга ў вас не будзе нічога пра тое, што вы аплацілі. Толькі папера з банка.
Іншая справа, што я за шчырасьць. Калі бярэш папярэднюю аплату пераводам - пішы пра гэта ва ўмовах браніраваньня. Там, дзе гэта пазначана, там я б не баялася. Паглядзіце ўважлівей вашы ўмовы.

Karkusha

Well-known member
katia-ka, не, гэта менавіта атэль. Brooklin у Яблуніцы.
Яны, з аднаго боку, пішуць, што разлік толькі наяўнымі. З другога- у падцверджанні браніравання напісана, што здымаецца аплата першай ночы пры браніраванні.
Паведамленне прыйшло праз букінг з просьбай аплаціць 35 даляраў на імя чалавека, не атэля, вось гэта неяк не зразумела.
Яшчэ і камісія будзе 12 даляраў.

Вишенка

волшебница
Karkusha, при бронировании без карты такое бывает. У меня однажды попросили через пэйпал предоплату

Karkusha

Well-known member
Вишенка, і дзе потым было бачна, што Вы заплацілі? Толькі дакументы ад пэйпал?

Вось прыеду ў атэль Бруклін з паперай, што перавяла нейкаму Івану грошай...

Ну, я разумею, канешне, з чым гэта звязана. Некалькі год таму хацелі паехаць у Карпаты, але так, каб былі афіцыйныя дакументы, каб кампенсаваць на працы. То ніводнаму даволі крупнаму і нетаннаму дому адпачынку альбо базе адпачынку мы аказаліся нецікавымі

Вишенка

волшебница
і дзе потым было бачна, што Вы заплацілі? Толькі дакументы ад пэйпал?
нідзе
Вось прыеду ў атэль Бруклін з паперай, што перавяла нейкаму Івану грошай...
Паведамленне ж пра аплату прыйшло праз букінг, а не проста ад нейкага невядомага Івана

Karkusha

Well-known member
Паведамленне ж пра аплату прыйшло праз букінг, а не проста ад нейкага невядомага Івана

Ну так. Гэта мяне і абнадзейвае. Напэўна, скажу мужу, каб раздрукаваў усе гэтыя паведамленні на ўсялякі выпадак

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Karkusha, паглядзела я на яго. Чым ён вам спадабаўся??

Karkusha, і там белым па чорным напісана пра папярэднюю аплату! Калі наводзіш курсор на пытальнічак каля кошту нумара.

BabuschkinHaus

Well-known member
Karkusha, у меня тоже такое было. Но не выгодно жеж такие предоплаты делать: там же процент не намного меньше суммы вашей предоплаты.

viqa

Well-known member
стала обходить стороной отели, где без карты, лишние проблемы

Karkusha

Well-known member
Karkusha, паглядзела я на яго. Чым ён вам спадабаўся??

Karkusha, і там белым па чорным напісана пра папярэднюю аплату! Калі наводзіш курсор на пытальнічак каля кошту нумара.

Спадабаўся коштам, умовамі- нас двое дарослых і трое дзяцей, і тым, што нам у пятніцу трэба быць у Яблуніцы. Здаецца, усё. Не магу сказаць, што гэты варыянт мне падаецца такім ужо добрым.
Але. Я браніравала адразу катэдж палітра. Але хацелася ж сэканоміць, таму завяла на мэйл дачцы акаўнт, і браніравала з яго па сваёй спасылцы, каб быў зварот 10%.
Але паехала ў адпачынак да бацькоў, пошту яе не правярала, яна таксама. Муж учора дома сеў раздрукоўваць браніраванні, бо заўтра з ім сустракаемся. Ііііі. Высветлілася, што наша браніраванне адменена, бо пісалі і прасілі падцвердзіць наша прыбыццё. У сувязі з непадцверджаннем браніраванне адмянілі(
Сэканомілі(
Муж мне ўчора пазваніў з паведамленнем, што калі я заўтра за вечар нічога не забранірую, то мы нікуды не едзем.
Таму і Бруклін. Бо першапачаткова хацелася троху іншага.

Пра перадаплату зразумела. Але незразумела, што перавод хочуць на фізічную асобу.

Але муж стэлефанаваўся з імі, дзякуй, Коралін, здаецца, згадзіліся без перадаплаты

Yolia_Sh

универсальная
Пра перадаплату зразумела. Але незразумела, што перавод хочуць на фізічную асобу.
все крутятся, как могут. :)
У отеля нет паспорта, чтоб снять деньги . И разве тот же вестерн на юр лица переводит? смысла нет.
А то, что на р\счет пришло, так просто не снимешь. Конечно, на 100% про укр. банки я говорить не могу, но в наших точно не снимешь. Только на зп и то пропорционально уплаченным налогам. Да еще и очередность платежей существует, сперва государству, потом мясу-молоку-хлебу :), потом зп (если не минимум, минимум можно впереди государства :) ), а потом уже все остальные нужды.
Мне думается в Украине система похожая должна быть. Поэтому неудивительно, что хозяева жилья предпочитают перевод на физ лицо. :)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Karkusha, ясна, формажор у вас. Проста ў маёй сістэме каардынат, гатэль, які патрабуе дадатковых высілкаў ( аплата праз перавод) мусіць быць ну вельмі адметным)

Karkusha

Well-known member
Karkusha, ясна, формажор у вас. Проста ў маёй сістэме каардынат, гатэль, які патрабуе дадатковых высілкаў ( аплата праз перавод) мусіць быць ну вельмі адметным)

Ды згодная на ўсе сто)
Шчыра кажучы, мы апошнія некалькі год вандруем даволі шмат і такія касякі на касяку ў нас упершыню. Мяне гэта напружвае ўжо цяпер.

Яшчэ і ў Ковелі запланаваная ноч. Мы плануем заўтра ўвечары выехаць з Брэста і даехаць да Ковеля, каб у пятніцу ехаць, не хвалюючыся за мяжу.
Знайшла танны атэль, роўненька, каб пераночыць. Водгукі добрыя. Нумар нават афіцыйна на пяцерых, а не на чацверых, як звычайна. Кругласутачная стойка рэгістрацыі, засяленне да 00 гадзін.
На ўсялякі выпадак пішу, пытаюся, ці не будзе праблем, калі затрымаемся на мяжы і прыедзем пасля 00 гадзін, ці заселяць нас ( сама спадзяючыся на кругласутачную стойку). Адказваюць, што заселяць, але, магчыма, у іншы нумар і па іншым кошце.

Карацей, неяк складваецца пакуль што зусім неідэальна

Karkusha, у меня тоже такое было. Но не выгодно жеж такие предоплаты делать: там же процент не намного меньше суммы вашей предоплаты.

Угу, 35 перадаплата, 12 заплаціць за перавод

имя-как-имя

Well-known member
Вставлю непрошеные 5 копеек про Карпаты. Ездили год назад в никуда, без бронирования. В Яремче. В середине августа. Поездом. На месте без проблем нашли, хоть и побаивались. На вокзале таксисты сразу давай нагнетать, мол, ох и в сложное время приехали, выходные, все забито, но есть у меня один резерв (с), поехали, отдам вам, так и быть. Прогулялись чуток пешочком, быстро нашли отличный вариант. Потом уже, гуляя по Яремче, видели массу сдающегося жилья. Выбор и цены такие, что букинг идет лесом со своими предложениями.

Сверху