Лицеи г.Минска (МГОЛ, Лицей БНТУ, 1, 2)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
за прафесіяй апошнім часам можна звонку выдатна паназіраць. Ужо 4 месяцы.
Няўжо ёсць людзі, якія і зараз хочуць аддаць туды сваіх дзяцей??

На цантральнай старонцы 1 ліцэя *дасягненне*: http://lyceum1.minsk.edu.by/main.aspx?guid=79533
прыём у БРСМ у самой рэзідэнцыі Самога! Радасць жа якая! Мяркуючы па фота, там выключна вучні гэтага класа. Так што там вельмі характэрны кантынгент, ці тупа прымушаюць.
Журба і тое і тое.

Последнее редактирование:

Gluckspilz

Active member
Всем спасибо за ответы! Решили,что будем пробовать в лицей БГУ сначала на соответствующий профиль, если не поступим, есть возможность пробовать сдавать экзамены в лицей 1�� Интересно,что в лицей БГУ сдавать нужно английский и обществоведение,а в лицей в Малиновке русский диктант и обществоведение письменно. В принципе,для моего гуманитария ничего сложного��

Посмотрела,в прошлом году в Лицее БГУ на это направление был конкурс 9 человек на место??

Mrs_yanf

Well-known member
На цантральнай старонцы 1 ліцэя *дасягненне*: http://lyceum1.minsk.edu.by/main.aspx?guid=79533
прыём у БРСМ у самой рэзідэнцыі Самога! Радасць жа якая! Мяркуючы па фота, там выключна вучні гэтага класа. Так што там вельмі характэрны кантынгент, ці тупа прымушаюць.
Журба і тое і тое.
Ліцэй сапраўды не благі, там і іншых дасягненняў нямала, без двукосся.
Не ведаю дакладна, як у гэтым класе, але маю дачку ў эканамічным класе не прымушалі і нічога не казалі на гэты конт. І не чула ні ад каго, каб прымушалі. Хаця шмат БРСМ-цаў, што ёсць, то ёсць. У маёй у класе з 22 толькі двое былі не ўступіўшыя.

eva-78

Well-known member
Вообще никто не принуждал вступать в БРСМ в 1 лицее, в отличае от других УО.

Инна_2012

Well-known member
за прафесіяй апошнім часам можна звонку выдатна паназіраць. Ужо 4 месяцы.
Няўжо ёсць людзі, якія і зараз хочуць аддаць туды сваіх дзяцей??
Может, "Троянский конь" на выходе получится)))

GingerBread

Well-known member
да, в юношеском возрасте нужно хотеть мир изменить, а не работать на систему.

olinta

Active member
k_ja_ra, новость от 16.03) думаю после августа все изменилось. сейчас пока за полгода учебы не столкнулись с системой.

Gluckspilz, именно так у дочки и вышло. 6 баллов не хватило в лицей бгу. русский язык сдать было не сложно.

eva-78

Well-known member
k_ja_ra, новость от 16.03)
ага, как до определенных событий лицей БГУ во Дворец на бал ходил с тем самым танцевать, так то нормально, гордились, макияжи заказывали, платья на прокат. А как на сайте 1 лицея новость от марта нашли, что во Дворце были, так обложили со всех сторон. Ну-ну.
Я вообще не понимаю, зачем мешать во все это детей? если у нас на районе 1 школа, где прошли правильные выборы, то все Сухарево может туда перейти? или пока можно не учить детей? Или в СК все работающие - это 3%? или стране больше юристы никогда не понадобятся,т.к весь кодекс пожизненно будет сведен к 23.34?
Спасибо администрации некоторых УО, что дают детям учиться, максимально ограждая от событий, а где-то и прикрывая, отводя внимание теми же фото на сайте. Я сейчас чуть поглубже в системе образования, и не так там просто быть сейчас, как "фу" на форуме написать.

k_ja_ra

Well-known member
думаю после августа все изменилось.
для мяне нічога не змянілася.

eva-78, я не пра 1 ліцэй. Я пра дакладны клас.
І на месцы людзей, якім трэба гэты профіль, хаця б паспрабавала дамагчыся, каб яго ці вывелі з-пад гэтага агіднага шэфства, ці адкрылі яшчэ адзін.

Я вообще не понимаю, зачем мешать во все это детей?
вось і я не разумею, нашто.

как до определенных событий лицей БГУ во Дворец на бал ходил с тем самым танцевать,
туды хадзіў не ліцэй БДУ, а адабраныя дзеці з усіх навучальных устаноў краіны.

Последнее редактирование:

eva-78

Well-known member
eva-78, я не пра 1 ліцэй. Я пра дакладны клас.
в этом классе отличные дети были раньше, и я не сомневаюсь, что и сейчас тоже. Поэтому называть их "контингентом" ну как бы... неправильно.
olinta, написала, что детей сейчас не трогают, системы не заметили, как по мне, желать большего в данные времена точно не стоит.
В СК работают тоже люди, люди разные, и никто не знает, что там творится сейчас внутри. Мой одноклассник из СК не пропустил ни одной прогулки. Но не увольняется. и я понимаю почему.

k_ja_ra

Well-known member
Поэтому называть их "контингентом" ну как бы... неправильно.
пры ўсёй павазе, дзеці (і іх бацькі), якія поўным складам (і вельмі падобна, што выключна яны) уступаюць у БРСМ у рэзідэнцыі, і іх нават прымушаць не трэба - не выпадковыя. Не падабаецца кантынгент (без двукоссяў), назавіце іх пэўным колам, з адпаведнымі перакананнямі, ну, ці наадварот, з іх адсутнасцю.

Но не увольняется. и я понимаю почему.
чаму не звальняецца, я недзе магу зразумець, есці ўсім хочацца, не магу зразумець, нашто першапачаткова туды ісці. Выдатна ведаючы, што і як. Асабліва цяпер, калі ўсе, ну ці большасць, расплюшчылі вочы.

Але справа кожнага, хто ж спрачаецца...

п.с. а што сайты большасці (калі не ўсіх) навучальных устаноў забіты вось такім, як сайт 1 ліцэя і падобным - чыстая праўда. На мой вялікі сум. Так адкрыеш, пра дні яднання з Расіяй, вайну і рэзідэнцыі пачытаеш, і ўжо нікуды паступаць не хочацца. (

olinta

Active member
для мяне нічога не змянілася.
я писала про настойчивость агитации со стороны Представителей Образования вступать в ряды БРСМ.

п.с. а што сайты большасці (калі не ўсіх) навучальных устаноў забіты вось такім, як сайт 1 ліцэя і падобным - чыстая праўда. На мой вялікі сум. Так адкрыеш, пра дні яднання з Расіяй, вайну і рэзідэнцыі пачытаеш, і ўжо нікуды паступаць не хочацца. (
у меня ребенок учится, поэтому я сайт регулярно проверяю. но вот таких новостей вообще не видела) кто что ищет, наверное)

нашто першапачаткова туды ісці
если Вы про класс, то это всего лишь направление в среднем образовании. из класса 24 чел, у нас пока в СК собирается 1) остальные - юридич, психология, философия, социология. А если зачем идти в СК, то не стоит приплетать теперешнее мракобесье к любой профессии.

k_ja_ra

Well-known member
я писала про настойчивость агитации со стороны Представителей Образования вступать в ряды БРСМ.
пішуць, яе і раней не было. І вось гэта ўсё на фотах - выключна добрая воля.

у меня ребенок учится, поэтому я сайт регулярно проверяю. но вот таких новостей вообще не видела) кто что ищет, наверное)
зручна, так. Выбарачны зрок, называецца. На першай жа старонцы ўверсе. Шукаць не трэба увогуле, складана не заўважыць, бо гэта першае, што адкрываецца. Але можна пры жаданні не бачыць, так.

не стоит приплетать теперешнее мракобесье к любой профессии.
цяперашнее, як і ранейшае, цемрашальства робіцца рукамі канкрэтных людзей, яно не з неба да нас падае. І СК - адзін з першых у спісе тых, чыімі рукамі робіцца. Па мне, варта гэта ўсведамляць і прызнаваць. У рэшце рэшт, ОМОН таксама толькі робіць сваю працу, таксама хоча есці, і таксама толькі выконвае тое, што ад яго патрабуюць. А яго яшчэ і крыўдзяць, беднага.
Гэты клас - не проста клас псіхолагаў. Ён прадугледжвае супрацу з пэўным органам, ягоную форму, вось такія сустрэчы ў рэзідэнцыях, і думаю, усе гэта разумеюць. Хтосьці пагаджаецца, хтосьці не. Апошніх, трэба разумець, у гэтым класе няма. Пра тое і гаворка.

Coraline

Jones
Смешно думать, честно, что СК занимается только флажками. Вообще-то настоящие убийцы, насильники, воры никуда не делись. Это раз. Второе - ЛЮБОЙ власти нужен будет следственный аппарат и соответствующие специалисты. А так-то да, и в ЖКХ можно пропагандировать не идти, они тоже любят на льду топором помахать и картинки замазать. Чем друг на друга бочки катить, а тем более, на детей, которые только еще учатся, лучше подумать, как бы сделать побыстрее так, чтобы СК занимался только прямыми своими обязанностями.

olinta

Active member
k_ja_ra, я думаю при выборе профессии все руководствуются добрыми помыслами)

k_ja_ra

Well-known member
Смешно думать, честно, что СК занимается только флажками.
а пры чым тут увогуле сцяжкі? СК іншым зусім займаецца. Сцяжкі - гэта дробязі, нявартыя ўвагі насамрэч.

я думаю при выборе профессии все руководствуются добрыми помыслами)
вядома ж. А потым
не увольняется. и я понимаю почему.
замкнёнае кола.

п.с. такі мы адхіліліся ад тэмы ліцэяў. Пардон.
Правільных выбараў і рашэнняў наведвальнікам тэмы.)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху