чаму? як-раз такі тэрмін "долгота дня" існуе.что пишущий не ладах с русским языком
Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Долгота дня — промежуток времени между восходом Солнца и его заходом, в течение которого Солнце видно над горизонтом.
чаму? як-раз такі тэрмін "долгота дня" існуе.что пишущий не ладах с русским языком
Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Долгота дня — промежуток времени между восходом Солнца и его заходом, в течение которого Солнце видно над горизонтом.
устала. УСЛОВНО.Ну дзе тут пра 12 гадзін??
нормально...из моего...Ну не ты ли говоришь, что два дня = двое суток?Я ж пра гэта і кажу. А з твайго "дзень=12 гадзін" так і атрымліваецца...
во всех календарях именно долгота дня, если я правильно помню.говорит, что пишущий не ладах с русским языком
Перадзёргіваеш.Ну давайте еще в задачах будем указывать, в каком именно месте земного шара происходит действие. А то ведь напиши, что рабочий работал два дня, а найдется кто-то, кто скажет - а неточно, вдруг дни полярные и т.п.
Прабач! Для іх якраз дзень - гэта суткі!Но это же, е-мое, мелкие, у которых день - это часть суток стопудово
ну почему же? Математика - наука точная. И чтобы язык в ней точно употребился, чтобы во всех значениях слова было корректно, и география чтобы совпала, и вообще...Перадзёргіваеш.
не прабачуПрабач! Для іх якраз дзень - гэта суткі!
- мама! колькі дзён да свята засталося?
ого? пойду почитаю... для меня всю жизнь была продолжительность....во всех календарях именно долгота дня, если я правильно помню.
некорректно. Неделя - это семь суток. Месяц - это 30 суток. Если уж совсем-пресовсем корректно.Я б зрабіла, як 24 гадзіны. Звярнуўшы ўвагу дачкі на тое, што мы прымаем тут дзень у значэнні "суткі" з той простай логікі, што вызначыць працягласць дня фактычна немагчыма, і што 7 дзён - гэта тыдзень, а не палова яго.
сутки тоже разные бывают, кстатитут дзень у значэнні "суткі"
да ничеугу. беру свои слова взад. Катерина, сорри.
Патаму што ў задачы з рабочымі, якія зрабілі дэталі за 2 дні, неістотная абсалютна працягласць самога дня. Дзень як умоўная адзінка тут. Істотна колькі зробяць за такіх 4 дні, прыкладам.ну почему же?
Не факт. )Месяц - это 30 суток.
тут трэба б было адказваць некалькімі варыянтамі: больш, чым 18 гадзін, калі прымаем дзень, як суткі, менш, чым 18 гадзін, калі прымаем дзень. як частку сутак, не большую за 12 гадзін (бо можа быць ўмоўна і 6, а не 12, калі суткі на раніцу, дзень, вечар і ноч дзеляцца)Ці вось прыклад: 30 дзён*1 месяц. Ставіць знак роўнасьці?
разглядать надо только контекст задачи.. извините не знаю где искать ту над который вы спорите..Orion, дзеці ў 10 год акрамя дня і ночы ведаюць раніцу і вечар. Іх разглядаць будзем?
Дзіця пытаецца наконт заданьня па матэматыцы (трэба параўнаць велічыні) 1 дзень - гэта як лічыць? 24 гадзіны? 12 гадзін?? (там заданьне кшталту 1 дзень 5 гадзін * 18 гадзін) Нешта я не памятаю, каб такая матэматычная адзінка была... Суткі -так, зразумела. А дзень???
а тут есть подвох в виде ответа? потому что в этом контексте я воспринимаю день это сутки..Orion,
katia-ka написал(а):Дзіця пытаецца наконт заданьня па матэматыцы (трэба параўнаць велічыні) 1 дзень - гэта як лічыць? 24 гадзіны? 12 гадзін?? (там заданьне кшталту 1 дзень 5 гадзін * 18 гадзін) Нешта я не памятаю, каб такая матэматычная адзінка была... Суткі -так, зразумела. А дзень???
согласилась с тем что в математике при обучении на разном уровне применяются разные условные допущения.. сама с этим постоянно сталкиваюсь проверяя уроки.. мне так и хочется решить задачу проще, но я понимаю что этого они еще не знают..Orion, калі можна, а не ведаючы кантэксту, у чым тады Вы пагаджаліся з Кацярынай? а?
потому что в этом контексте я воспринимаю день это сутки..
Настаўніца сына аўтаркі пытання сказала, што тут дзень=12 гадзін. )а тут есть подвох в виде ответа?
значит возможно кроме текста задачи был еще другой контекст.. например на уроке учитель об этом сказал.. или они такую задачу решали именно с этим значением.. в общем для дискуссии не достаточно данныхНастаўніца сына аўтаркі пытання сказала, што тут дзень=12 гадзін. )
ну а мое имхо что можетСутнасць жа ў тым, што якая б гаворка не ішла на ўроку, і якія б задачы не даваліся раней, адзінкі часу "дзень", роўнай 12 гадзінам, у мат-цы існаваць не можа.