не, не памятаюOrion, калі памятаеце, было дакладнае заданне, без "еслі".)))
потому что по контексту видноІ я паўтару пытанне, чаму 12? чаму не 6?
не, не памятаюOrion, калі памятаеце, было дакладнае заданне, без "еслі".)))
потому что по контексту видноІ я паўтару пытанне, чаму 12? чаму не 6?
Я ж вам цытату давала.)не, не памятаю
Дзе? Дзе гаворка ідзе пра дзень, менавіта як пра 1/2 частку сутак, а не пра 1/4, прыкладам? Я не бачу такога кантэксту.потому что по контексту видно
в цитате с задачей ничего про 'если' не говорится..Я ж вам цытату давала.)
а я вижуДзе? Дзе гаворка ідзе пра дзень, менавіта як пра 1/2 частку сутак, а не пра 1/4, прыкладам? Я не бачу такога кантэксту.
отличный эксперимент чтобы установить способны ли дети различать понятие в контексте и это не русского языка касается, а именно математикиПасля словаў Кацярыны, што дзеці стопудова ўспрымаюць дзень як частку сутак, спецом паказала заданне сваёй. Яна, не сумняваючыся ні хвіліны, палічыла дзень як суткі, як 24 гадзіны.
Дык я пра тое ж акраз, але Вы такі на "еслі" настойваеце:в цитате с задачей ничего про 'если' не говорится..
У задачы "еслі" не было.если в задаче (одной и той же) упомянуты сутки отдельно а день отдельно, значит это день половинный.. если в этой же задаче еще и про вечер где-то сказано
Ок, увечары. ) Але што б яна не адказала, гэта будуць адно ЗДАГАДКІ, не пацверджаныя анічым. Здагадкамі і "наўскідку" для ДАКЛАДНЫХ вылічэнняў у мат-цы апераваць нельга.а теперь дайте ей не общее задание а с указанием что есть еще утро и вечер и ночь и спросите сколько равен день
так в задаче 'если' и нетУ задачы "еслі" не было.
поэтому считаю наиболее правильным вариантом действий последний абзац моего постаОк, увечары. ) Але што б яна не адказала, гэта будуць адно ЗДАГАДКІ, не пацверджаныя анічым. Здагадкамі і "наўскідку" для ДАКЛАДНЫХ вылічэнняў у мат-цы апераваць нельга.
Апошні раз. Гэта было дамашняе заданне. Ре зрабіў.поэтому считаю наиболее правильным вариантом действий последний абзац моего поста
ну дык.. все тот же абзацА на ўроку ў класе назаўтра настаўніца сказала - няправільна
ну почему? Если нужно сравнить производительность с другим рабочим, а не указано, из какой географической зоныПатаму што ў задачы з рабочымі, якія зрабілі дэталі за 2 дні, неістотная абсалютна працягласць самога дня. Дзень як умоўная адзінка тут. Істотна колькі зробяць за такіх 4 дні, прыкладам.
а, может, это и озвучено было на уроке. Спрошу у своего малого сегодня для прикола, как он понимает день в смысле длительностиТут жа (у гэтым прыкладзе Каці-кі) прынцыпова, колькі ДАКЛАДНА доўжыцца дзень, каб правільна адказаць на заданне.
а тут ты поставишь знак равенства? А я думаю, что учебник ставит. Потому что условно принято, что месяц составляет 30 дней. А в частности февраль вообще 28...или 29Ці вось прыклад: 30 дзён*1 месяц. Ставіць знак роўнасьці?
воооотзначит возможно кроме текста задачи был еще другой контекст.. например на уроке учитель об этом сказал.. или они такую задачу решали именно с этим значением..
и уравнение х+2=1 в началке и даже в пятом классе не решается. Без премудростей Петерсоновских, только в рамках школьной программы.адзінкі часу "дзень", роўнай 12 гадзінам, у мат-цы існаваць не можа. ІМХО.
а почему часы разбиты на 12 частей? А не на 6?І я паўтару пытанне, чаму 12? чаму не 6?
а ребенок пояснил свою точку зрения? Адекватный учитель услышал бы и принял, ИМХО.А на ўроку ў класе назаўтра настаўніца сказала - няправільна, бо дзень - гэта 12 гадзін.
да.поднимает руку и говорит "почему?"
Тады ўмовамі ўдакладняецца, колькі доўжыцца працоўны дзень аднаго рабочага, а колькі другога.Если нужно сравнить производительность с другим рабочим
Што дзень - гэта 12 гадзін?!а, может, это и озвучено было на уроке.
Калі месяц прымаецца, як 30 дзён, гэта ўдакладняецца ва ўмовах. Калі гэта важна. У задачы: за месяц выпускаюць 15 машын, колькі выпускаюць за год? - ДАПУШЧЭННЕЦі вось прыклад: 30 дзён*1 месяц. Ставіць знак роўнасьці?
а тут ты поставишь знак равенства?
Паўтаруся, гаворка можа ісці пра 1/2 частку сутак, пра 1/4, ці нават 1/3, але не пра дзень, які роўны 12 гадзінам. Бо гэта "я так вырашыла". Не болей за тое.значит возможно кроме текста задачи был еще другой контекст.. например на уроке учитель об этом сказал.. или они такую задачу решали именно с этим значением..
воооот
Дык яго і няма такога ў падручніку, калі што.)))и уравнение х+2=1 в началке и даже в пятом классе не решается.
На электронным гадзінніку?а почему часы разбиты на 12 частей? А не на 6?
Кацярына, гэта пра іншае. Пра адэкватнасць настаўніка, уменне адстаяць сваё меркаванне і падобнае.а ребенок пояснил свою точку зрения? Адекватный учитель услышал бы и принял, ИМХО.
и это допущение озвучивается? Или подразумевается?У задачы: за месяц выпускаюць 15 машын, колькі выпускаюць за год? - ДАПУШЧЭННЕ - што ўсе 12 месяцаў роўныя.)
а при чем тут электронные часы? Они из другой песни совершенно.На электронным гадзінніку?
нет, не про другое. Если учитель озвучивал про 12 часов, а ребенок забыл - это одно. Учитель соответственно ждет вполне определенный ответ - в контексте урока. Если не озвучивал, то должен принять оба варианта.Кацярына, гэта пра іншае. Пра адэкватнасць настаўніка, уменне адстаяць сваё меркаванне і падобнае.
Падразумеваецца. Але і не пытаюцца тут, колькі машын зрабілі за адзін дзень. То бок не прынцыповая колькасць дзён у месяцы, важна, што іх такіх 12.подразумевается?
Пры тым жа, што і дзяленне цыферблата на 12 да таго, колькі доўжыцца дзень, як адзінка часу.а при чем тут электронные часы?
Менавіта. Ёсць задача - вось і весь кантэкст. Любая задача можа быць рашана нават без прысутнасці дзіцяці на ўроку. Ён мог хварэць.есть контекст
Я згодная, што карэктна заданне мусіла б фармулявацца так: суткі і 5 гадзін*18 гадзін.Но я согласна на два варианта ответа
Спрэчка пайшла ўжо дзеля самой спрэчкі. Калі хто ня ведае, у неравенствах (пачаткова школа) не можа быць кантэкста і дапушчэньняў. Там выкарыстоўваюцца канкрэтныя велічыні.значит возможно кроме текста задачи был еще другой контекст..
ну не знаю, еслі ребенок понимает ,что на градуснике минус 5 градусов и может это сам по градуснику определить - почему он не поймет, не математическим языком, что слева от ноля будут отрицательные числа? Сегодня попробую проэсперементироват на ребенке - поймет или нет )))) но он сам любитель мне составлять примеры типа 300-452 ))) и его обычно устраивают отрицательные числа в результате, вопросов не задает. Посмотрю, на сколько он понимает сегодня )))ой, ясно...буквенный символ...
Девочки, я, видимо, проста как пробка местами. Или тупа.
Сообщение от katia-ka Посмотреть сообщение
сэнс ня ў пропусках. А ў тым, што ў адказе атрымаецца адмоўная лічба, а гэтага ў пачатковай школе не вывучаюць.
да, как-то так я и хотела донести. Что есть некоторые допущения и издержки возраста что ли..
делили раньше день на 12 частей, как и ночь. И часы созданы так же. Это история.Пры тым жа, што і дзяленне цыферблата на 12 да таго, колькі доўжыцца дзень, як адзінка часу.
да согласна я с тобой!Менавіта. Ёсць задача - вось і весь кантэкст. Любая задача можа быць рашана нават без прысутнасці дзіцяці на ўроку. Ён мог хварэць.
А настаўніца магла дзень і як 14 гадзін палічыць. Не бачу розніцы з 12.
поймет. Я о том, когда это проходится. В началке - нет.почему он не поймет, не математическим языком, что слева от ноля будут отрицательные числа?
моему сыну 7 лет.поймет. Я о том, когда это проходится. В началке - нет.
а у нас где учат 3 языка с 1-го класса?С другой стороны, в России не учат 3 языка с первого класса.
когда моя Оля училась в начальной школе и в 4 классе я обнаружила, что дите вааще не шарит в математике (просмотрела, виновата, но оценки то были хорошие...), я начала готовить ее к экзамену именно по Петерсон 3 класс. И все было гуд - 9 за экзамен...Я ф шоке, насколько петерсон третий класс сложнее чем математика рб 4 класс (извините автора не знаю).