Дзяўчаты, я трызню, ці чытаю іншую задачу? Ці няправільна чытаю?
Скуль такія складанасці, я не разумею?
Было 100 барцоў. Разбіліся першы раз па парах - пабароліся. Потым разбіліся другі раз, па-іншаму толькі - пабароліся. Так?
Прызы таму, хто перамог у абодвух паедынках, так?
Уявім, што першыя 50-крыху слабейшыя, а другія 50 - крыху мацнейшыя. Адпаведна ў першым паядынку перамаглі другія 50.
У другім паедынку маглі быць, як палярныя (каб атрымаць максімальную і мінімальную колькасць пераможцаў) такія варыянты:
а) першыя 50 слабейшых зноў паставілі супраць другіх 50 мацнейшых, проста ператасавалі іх, каб пары іншыя, чым у першым паедынку, атрымаліся. Тады зноў перамаглі гэтыя 50 мацнейшых. Прычым ужо другі раз.
Адпаведна максімальная колькасць пераможцаў з прызамі -50.
б) першыя 50 слабейшых бароліся паміж сабой (слабейшымі), а другія 50 мацнейшых адпаведна таксама паміж сабой (мацнейшымі). Тады атрымаем 25 пераможцаў (сярод слабейшых), якія перамаглі адзін раз, і 25 пераможцаў (сярод мацнейшых), якія перамаглі ужо другі раз.
Адпаведна мінімальная колькасць пераможцаў з прызамі -25.
Што ў вас за складанасці з нейкімі чотнымі/нячотнымі? І чаму пераможца толькі 1 барэц?
У іх жа
усяго 2 паядынкі было, у кожнага. А не па алімпійскай сістэме на выбыванне яны супернічалі.
Ці я няправільна ўмовы задачы разумею?
Дык там па-мойму чорным па белым менавіта пра
два паядынкі напісана:
разбились на пары и провели поединки. Затем разбились на пары по-другому и снова провели поединки. Призы получили те, кто выиграл оба поединка.
=====
А! сорі, разабралася.) Прабачаюся. :blush1:
І праўда мінімальная колькасць - 1.
Гэта я неяк прыкольна барцоў на групы разбіла.)))) Як зручней.))))