Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Igra, пагода - гэта прыватны выпадак надвор'я.
Надвор'е - гэта нейтральна. Пра любы стан прыроды. Пагода - гэта добрае, лагоднае, прыемнае надвор'е.
У святле гэтага набывае нарэшце сэнс выраз "чакаць з мора пагоды". :)

п.с. пытанне Юлллсы было ў кантэксце.
Я напісала, што "хто там пагоды прасіў?" У сэнсе, што хто прасіў добрага надвор'я.
Юлллса ўдакладніла, ці не памылілася я.
Я адказваю - не памылілася. :)

NataK

Well-known member
добры вечар.. хачу паслухаць меркаванни аб адукацыi на бел.мове. мой меньшы сын хоча вывучаць беларускую мову. у гэтым годзе ен пойдзе у першы клас. Можа хто падрабязна растлумачыць дзе у нас найлепшыя умовы для вывучэння мовы, але таксама и агульныя веды павiнны быць на вышэйшым узроунi. Я, мяркую пра 23 гiмназiю.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
NataK, скажу так: у гэтым няма нічога страшнага :)
Мая абсалютна рускамоўная дзяўчынка (мову чула, канечне, і дома, і ня дома) ў гэтым годзе пайшла ў 1 клас беларускамоўнай гімназіі. Палёт нармальны)))

агульныя веды павiнны быць на вышэйшым узроунi.
ІМХО, гэта нерэальнае патрабаваньне ў сучаснай сістэме адукацыі. Каб вось усё - і на вышэйшым узроўні.
маё меркаваньне - калі хаціце вучыцца па-беларуску - прыглядацца да пачатковай школы нашых гімназій (якая зь іх вам бліжэй), не запускаць вучобу ў 5-7 класах, а потым глядзець па сьхільнасьцях дзіцяці.

k_ja_ra

Well-known member
Злополезная, трэба менавіта сінонім - адно слова ў сэнсе, ці сінанімічны выраз?

Злополезная

Active member
Гэта алiмпияда. Заданне сфармулявана нязручна, як па мне.
Скончылася тым, што дзiця адказала неяк так - "адукаваны чалавек, духоўны, маральны" i далей у гэтым напрамку.

subaru

Active member
Злополезная, а падзяліцеся потым, калі ласка, правільным адказам, бо гэта ж не сінонімы.

k_ja_ra

Well-known member
хочаце, хочам.
katia-ka, зрабі ласку, звярні ўжо на гэтыя словы ўвагу нарэшце.
Ну нельга ж гадамі трасяніць на элементарным. І гэта з улікам мегабеларускамоўнага асяродку.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху