уявіла))) І так захацелася)))А яшчэ там гатуюць смачны суп з буракоў з грыбамі i ведэрай (гэта кішка, напханая дранай бульбай з лукам і засмажаная да залацістай скарынкі).
Jein, а з аўтобусамі што?
уявіла))) І так захацелася)))А яшчэ там гатуюць смачны суп з буракоў з грыбамі i ведэрай (гэта кішка, напханая дранай бульбай з лукам і засмажаная да залацістай скарынкі).
c самолетаХотелось бы посмотреть на Вильнюс сверху
были в эти выходные - все работаетНачал ли работать аквапарк Vichy? Было написано, что он закрыт до 1 октября, интересно начал ли он работать.
а как вообще аквапарк? понравилось? в выходные дни людей много?были в эти выходные - все работает
отличное место - башня ГедиминаХотелось бы посмотреть на Вильнюс сверху
да мы пока дома )), думаем, ехать сегодня с ночевкой или нет...Ponchik, а вы где? мы поедем, скажу че было когда поедем не знаю. не с самого утра.
мы в вильнюсе. завтра встанем, заедем куда-нить, посмотрим че по погоде, мот погуляем еще и домой.МОлька, а вы когда планируте?
мне кажется с ночевкой. сейчас еще оч много наших тут ездит, они ж в большинстве завтра на работу собираются мне кажется. Мы спецом понедельник планировали обратно, чтобы не маяться с детьми на границе.думаем, ехать сегодня с ночевкой или нет...
гм... Я думаю, што дакладна табе тут ніхто не адкажа. Ёсьць версія, што раней брама мела назву Крэўская, а пасьля стала Вострай, таму што стагодзьдзямі віленскія вуліцы выпрастоўваліся так - пад вострым вуглом - каб шчыльней ды карацейшым шляхам дамкнуць да брамы.Чаму знакамітая Вострая Брама носіць менавіта такую назву?
гэтая назва зьвілася(паводле інтэрнэт-сьведкаў) у пачатку 20 ст.Aušros Vartai
Ня ведаю, як наконт культавасьці...Але вобраз Маці Божай Вастрабрамскай лічыцца агульнашануемым для хрысціян каталіцкай і праваслаўнай канфесій.І чаму месца амаль культавае для беларусаў? Ну пра абраз Маці Божай збольшага ясна, але ці толькі ў ім рэч?
можа ў гэтым таксама ёсьць адказ на тваё пытаньне?Пад час падзелаў Рэчы Паспалитай Маці Божая Астрабрамская стала духоўным сімвалам змагароў за свабоду і незалежнасць. Астрабрамскай святыні прысягалі паўстанцы Касцюшкі, ідучы на бітву. У 1794 годзе ля яе патрыёты Рэчы Паспалітай трымалі абарону супраць царскіх войскаў і гінулі, звяртаючыся ў малітвах да Маці Божай Астрабрамскай.