Медвежка, у майго малодшага сына летась былі такія боцікі з мембранай "El Tempo"
http://leokids.ru/published/publicd...s/SC/products_pictures/OKA_024_черный_enl.jpg
На мароз яны цудоўна ішлі. У мінус 23 мы нават гулялі, і ножкі былі цёплыя. Насілі боты на звычайныя контаўскія калготы, у вялікія марозы, ад мінус 10, апраналі махровыя калготы.
Але адной парай гэтых ботаў мы не абышліся. Як толькі на вуліцы пачыналася макрэча (плюсавая тэмпература ўзімку), боты станавіліся "праблемнымі". Першы дзень малы хадзіў нармальна, другі дзень - нармальна, на трэці дзень - мокрыя ногі. Вада паціху набіралася ў поры мембраны, стаяла дзесьці ўнізе, у раёне вусцілкі, і не выходзіла! І боты ніяк не сохлі... Я праводзіла эксперымент, сушыла іх у калідоры, набіўшы газетамі. Боты прастаялі сырымі 3 дні, але ну ніяк не высыхалі, адпаведна, пачалі смярдзець (у гэты час сын вымушана насіў іншую пару абутку).
І такія фокусы з вільготнымі ботамі здараліся часта. Даводзілася ставіць боты каля батарэі і нават дасушваць фенам (што для мембраны супрацьпаказана). Карацей, неяк аднасілі боты ўсю зіму, але лаянкавыя словы я часта ўзгадвала, калі даводзілася завіхацца вакол іх з фенам... Магчыма, гэтыя боты проста не падыходзяць на мокры снег?
А можа, ёсць нейкае правіла пра тое, як насіць мембранны абутак падчас макрэчы? Бо ўчора я набыла дачцэ мембранныя боты "Катафей", а на каробцы напісана: "Пры нашэнні абутку ва ўмовах сырога надвор'я рэкамендуецца мяняць абутак кожныя два-тры дні". То бок, атрымліваецца, адной парай мембраннага абутку на ўсю зіму ніяк не абыдзешся?
Што тычыцца іншых якасцяў ботаў "Тэмпа": боты лёгкія і зручныя, хутка апранаюцца, яркія, трывалыя. На мой погляд, яны лепш за "Дэмары" па гэтых параметрах. Сын вельмі любіў гэтыя боты. Каб не фокусы з прамаканнем, цаны б ім не было.
Аднак на гэтую зіму я мембранныя боты "Тэмпа" малым не набывала. І больш набываць не хачу, бо не люблю абутак з непрадказальнымі паводзінамі. Паглядзім яшчэ, як мембранныя боты "Катафей" у дачкі будуць сябе паводзіць.